Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Ahde Vefa
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hubbuuhra" data-source="post: 201896" data-attributes="member: 15236"><p><strong>ahde vefa</strong></p><p></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hz. Ömer arkadaslariyla sohbet ederken, huzura üç </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">genç </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">girerler. Derler ki 'Ey halife, bu aramizdaki arkadas </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">bizim babamizi öldürdü. Ne gerekiyorsa lütfen yerine </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">getirin.' Bu söz üzerine Hz. Ömer suçlanan gence </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">dönerek : </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Söyledikleri dogru mu diye sorar. Suçlanan genç der ki </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">evet dogru Bu söz üzerine Hz Ömer anlat bakalim nasil </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">oldu diye sorar. Bunun üzerine genç anlatmaya baslar, </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">der ki "Ben bulundugum kasabada hali vakti yerinde </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">olan bir insanim ailemle beraber gezmeye çiktik, kader </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">bizi arkadaslarin bulundugu yere getirdi. Afedersiniz </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">hayvanlarimin arasinda bir güzel atim var ki dönen bir </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">defa daha bakiyor, hayvana ne yaptiysam bu </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">arkadaslarin bahçesinden meyva koparmasina engel </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">olamadim, arkadaslarin babasi içerden hisimla çikti </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">atima bir tas atti atim oracikta öldü. </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Nefsime bu durum agir geldi, ben de bir tas attim, </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">babasi öldü. Kaçmak istedim fakat arkadaslar beni </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">yakaladi, durum bundan ibaret" dedi. </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bu söz üzerine Hz Ömer "Söyleyecek bir sey yok, bu </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">suçun cezasi idam.Madem suçunu da kabul ettin" </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">dedi. </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Bu sözden sonra delikanli söz alarak </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">"Efendim bir özrüm var" diyerek konusmaya basladi "Ben </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">memleketinde zengin bir insanim, babam rahmetli </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">olmadan bana epey bir altin birakti.Gelirken kardesim </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">küçük oldugu için saklamak zorunda kaldim. ªimdi siz </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">bu cezayi infaz ederseniz yetimin hakkini zayi </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ettiginiz için Allah(cc) indinde sorumlu olursunuz, </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">bana üç gün izin verirseniz ben emaneti kardesime </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">teslim eder gelirim, bu üç gün içinde yerime birini </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">bulurum" der. </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hz. Ömer dayanamaz der ki "Bu topluluga yabanci </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">birisin senin yerine kim kalir ki?!" </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sözün burasinda genç adam ortama bir göz atar, der ki </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">"Bu zat benim yerime kalir." O zat Hz. Peygamber </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Efendimizin (sav) en iyi arkadaslarindan daha yasarken </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">cennetle müjdelenen Amr Ibni As' dan baskasi degildir. </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hz.Ömer Amr'a dönerek "Ey Amr, delikanliyi duydun" </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">der. O yüce sahabi "Evet, ben kefilim" der ve genç </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">adam serbest birakilir. </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Üçüncü günün sonunda vakit dolmak üzere ama gençten </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">bir haber yoktur. Medine'nin ileri gelenleri Hz. </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer'e çikarak genç'in gelmeyecegi, dolayisiyla Amr </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ibni As'a verilecek idam yerine maktülün diyetini </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">vermeyi teklif ederler, fakat gençler razi olmaz ve </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">babamizin kani yerde kalsin istemiyoruz derler, Hz. </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Ömer kendinden beklenen cevabi verir der ki : </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">"Bukefil babam olsa farketmez cezayi infaz ederim." </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hz Amr Ibni As ise tam bir teslimiyet içerisinde der </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ki "Biz de sözümün arkasindayiz." Bu arada </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">kalabalikta bir dalgalanma olur ve insanlarin </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">arasindan genç görünür. Hz. Ömer gence dönerek derki </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">evladim gelmeme gibi önemli bir nedenin vardi neden </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">geldin?" Genç vakurla basini kaldirir ve (günümüz </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">insani için pek de önemli olmayan) </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">AHDE VEFASIZLIK ETTI demeyesiniz diye geldim der. </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Hz.Ömer basini bu defa çevirir ve Amr Ibni As'a der ki </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">"Ey Amr, sen bu delikanliyi tanimiyorsun nasil oldu </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">onun yerine kefil oldun". Amr Ibni As Allah </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">kendisinden ebediyyen razi olsun vakurla kanimizi </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">donduracak bir cevap verir, "Bu kadar insanin </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">içerisinden beni seçti. INSANLIK ÖLDÜ dedirtmemek </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">için kabul ettim" der. </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Sira gençlere gelir, derler ki "Biz budavadan </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">vazgeçiyoruz." Bu sözün üzerine Hz Ömer "Ne oldu, </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">biraz evvel babamizin kani yerde kalmasin diyordunuz </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">ne oldu da vazgeçiyorsunuz?"der. </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">GENÇLERIN CEVABI DA DEHSETLIDIR : </span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">MERHAMETSIZ INSAN KALMADI DEMEYESINIZ DIYE ... </span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hubbuuhra, post: 201896, member: 15236"] [b]ahde vefa[/b] [B][FONT=Comic Sans MS]Hz. Ömer arkadaslariyla sohbet ederken, huzura üç genç girerler. Derler ki 'Ey halife, bu aramizdaki arkadas bizim babamizi öldürdü. Ne gerekiyorsa lütfen yerine getirin.' Bu söz üzerine Hz. Ömer suçlanan gence dönerek : Söyledikleri dogru mu diye sorar. Suçlanan genç der ki evet dogru Bu söz üzerine Hz Ömer anlat bakalim nasil oldu diye sorar. Bunun üzerine genç anlatmaya baslar, der ki "Ben bulundugum kasabada hali vakti yerinde olan bir insanim ailemle beraber gezmeye çiktik, kader bizi arkadaslarin bulundugu yere getirdi. Afedersiniz hayvanlarimin arasinda bir güzel atim var ki dönen bir defa daha bakiyor, hayvana ne yaptiysam bu arkadaslarin bahçesinden meyva koparmasina engel olamadim, arkadaslarin babasi içerden hisimla çikti atima bir tas atti atim oracikta öldü. Nefsime bu durum agir geldi, ben de bir tas attim, babasi öldü. Kaçmak istedim fakat arkadaslar beni yakaladi, durum bundan ibaret" dedi. Bu söz üzerine Hz Ömer "Söyleyecek bir sey yok, bu suçun cezasi idam.Madem suçunu da kabul ettin" dedi. Bu sözden sonra delikanli söz alarak "Efendim bir özrüm var" diyerek konusmaya basladi "Ben memleketinde zengin bir insanim, babam rahmetli olmadan bana epey bir altin birakti.Gelirken kardesim küçük oldugu için saklamak zorunda kaldim. ªimdi siz bu cezayi infaz ederseniz yetimin hakkini zayi ettiginiz için Allah(cc) indinde sorumlu olursunuz, bana üç gün izin verirseniz ben emaneti kardesime teslim eder gelirim, bu üç gün içinde yerime birini bulurum" der. Hz. Ömer dayanamaz der ki "Bu topluluga yabanci birisin senin yerine kim kalir ki?!" Sözün burasinda genç adam ortama bir göz atar, der ki "Bu zat benim yerime kalir." O zat Hz. Peygamber Efendimizin (sav) en iyi arkadaslarindan daha yasarken cennetle müjdelenen Amr Ibni As' dan baskasi degildir. Hz.Ömer Amr'a dönerek "Ey Amr, delikanliyi duydun" der. O yüce sahabi "Evet, ben kefilim" der ve genç adam serbest birakilir. Üçüncü günün sonunda vakit dolmak üzere ama gençten bir haber yoktur. Medine'nin ileri gelenleri Hz. Ömer'e çikarak genç'in gelmeyecegi, dolayisiyla Amr Ibni As'a verilecek idam yerine maktülün diyetini vermeyi teklif ederler, fakat gençler razi olmaz ve babamizin kani yerde kalsin istemiyoruz derler, Hz. Ömer kendinden beklenen cevabi verir der ki : "Bukefil babam olsa farketmez cezayi infaz ederim." Hz Amr Ibni As ise tam bir teslimiyet içerisinde der ki "Biz de sözümün arkasindayiz." Bu arada kalabalikta bir dalgalanma olur ve insanlarin arasindan genç görünür. Hz. Ömer gence dönerek derki evladim gelmeme gibi önemli bir nedenin vardi neden geldin?" Genç vakurla basini kaldirir ve (günümüz insani için pek de önemli olmayan) AHDE VEFASIZLIK ETTI demeyesiniz diye geldim der. Hz.Ömer basini bu defa çevirir ve Amr Ibni As'a der ki "Ey Amr, sen bu delikanliyi tanimiyorsun nasil oldu onun yerine kefil oldun". Amr Ibni As Allah kendisinden ebediyyen razi olsun vakurla kanimizi donduracak bir cevap verir, "Bu kadar insanin içerisinden beni seçti. INSANLIK ÖLDÜ dedirtmemek için kabul ettim" der. Sira gençlere gelir, derler ki "Biz budavadan vazgeçiyoruz." Bu sözün üzerine Hz Ömer "Ne oldu, biraz evvel babamizin kani yerde kalmasin diyordunuz ne oldu da vazgeçiyorsunuz?"der. GENÇLERIN CEVABI DA DEHSETLIDIR : MERHAMETSIZ INSAN KALMADI DEMEYESINIZ DIYE ... [/FONT][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Ahde Vefa
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…