üstad hangi davadan bahsediyor diye soru sorulmuş (lemalar adlı kerdeşimiz)
buradaki davadan kasıt herkese ALLAH'ın duyurulması ve bütün insanlığın kurtulması öyle büyük bir meseleki üstadımız o meseleyi dava edinmiştir "Hakkı anlatmak ve i'la-yı kelimetullah mülahazası içinde yaşamak"
işte tam bir dava insanı şu kelimelerlede çok güzel bir şekilde izah ediyor davası için yaşamanın ne demek olduğunu:"Benim yaşamam ancak Rabbim'i anlatırsam bir şey ifade eder;dinimi i'la edersem hayatıman bir manası olur."
dahası;
"ben cemiyetin iman selameti yolunda ahiretimi de feda ettim.Gözümde ne cennet sevdası var ne cehennem korkusu Milletimin imanı namına bir değil bin Said feda olsuN.
Kuran'ımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa,Cenneti de istemem orası da bana zindan olur.Milletimizin imanını selamette görürsem Cehhennemin alevleri içinde yanmaya razıyım.Çünkü vücudum yanarken gönlüm gül-gülüstanlık olur."
o bu davası uğruna maddi manevi hertürlü fedakarlığı göze almıştır.
ben inanıyorum ki bu davaya sahip çıkan insanların bütün dünyası rabbimi anlatmak her zaman onu düşünmek hal ve hareketlerinde o kimsenin büyük değişme olur ah nerde öyle biri olmak üniversitede tarikatta yüksek mertedbeye ulaşmak için seyrü-sülük tablosunu görmüştük insanın en aşağı mertebeden en yüksek mertebeye nasıl geçişi anlatılır dava insanıda aynen öyledir niçin yaratıldığını düşündüğünde davasının mahiyetini anladığında o zaman kendinde çok değişme olur önceleri hep ben derken başkalarının kusurunu görürken sonraları kendi kusurunu görürsün kendini sorgularsın...
neyse sözü çok uzatmayayım inşallah tatmin edici cevap vermişsimdir kusura bakma kardeşim yeni üyeyim ilk defada bir siteye üye oldum (Rabbim nasip eyledi) allah bu davaya herzaman sahip çıkanlardan eylesin