ahmed akgündüz; " bediüzzaman hazretleri , mehdidir"

denizbaker

Member
mehdi düşüncesi imani bir konu değildir. ve gaybi bir konudur. bu konunun değerli kardeşlerimce ele alınması gerektiğini ifade etmek istiyorum. üstad risaelerde değişik yerlerde kendisinin mehdi olmadığını ifade etmektedir. üstadla ilgil hüsnü zan besleyen değerli kardeşlerimiz üstadın sözlerini tevil etmekte, hatta bazen tevili de tevil etmekte ve üstadın mehdi-i azam olduğu sonucuna ulaşmaktadırlar.

yaptığım araştırma sonucunda, üstadın ahir zamanda gelecek olan mehdii azam olmadığı, sonucuna ulaştım. bunu yine üstad dan referans vererek ispatlayabilirim de.

üstad la ilgili kardeşlerimizin, bu hüsnü zannı, mehdi hazretleri zuhur ettiğinde kabul edilmemesi (teşbihte hata olmasın yahudiler peygamberi kendi içlerinden beklerken, arap kavminden çıkması durumunda efendimizi kabul etmemişlerdi, hatırlarsanız.) sonucunu doğuracak. bu hüsnü zannın böyle de bir tehlikesi var. bilinmesi gerektiğini düşünüyorum.

not: videoyu izleyen kardeşlerim, lütfen bana saldırmayın. ayrıca beni şucu bucu diye yaftalamayın. sözüme itimat edin. günahkarım ve bediüzzaman hazretlerinin hizmetkarı ve talebesi olmak için dua edenlerdenim.

selam ve dua ile

not: üstadın mehdi olmaması, üstadın değerini düşürmez.

forumu takip eden değerli kardeşlerim @HuSeYni @Kırık Testi @TaLHa @ASHAB-I BEDR @Nesl-i Cedid @denizbaker @HAYAL ET @tebliğ @NİSANUR nin dikkatine sunuyorum.

Son düzenleme:

rabbinsadikkulu

New member
"Vazifede lezzet bulunduğuna en zâhir bir delil: Sen kendi âzâ ve duygularının hizmetlerine bak. Herbiri, beka-i şahsî ve beka-i nev'î için ettikleri hizmetlerinde ayrı ayrı lezzetleri var. Nefs-i hizmet, onlara bir telezzüz hükmüne geçiyor. Hattâ hizmeti terk etmek, o uzvun bir nevi azâbıdır. " (Mesnev-i Nuriye/Zühre)