Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Tarihçe-i Hayat
Aksiyonu Ve İkna Yönüy ile BEDIUZZAMAN
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="FaKiR" data-source="post: 128408" data-attributes="member: 10"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: red">Aksiyonu Ve İkna Yönü</span> </strong></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong>Aksiyonerliği bilinen ve ünü yayılan Üstad ile görüşmek isteyen ve onu fikirlerinden vazgeçireceğini zanneden Yahudi milletvekillerinden Emmanuel Karasso nihayet Üstad Said Nursi ile görüşür. Kendi fikirlerini anlatır, <span style="color: red">Üstad konuşmaya başladıktan kısa süre sonra hemen dışarıya fırlayan milletvekili: “Az daha Müslüman olacaktım.” der ve Üstadın müthiş bir ikna kabiliyeti ve etkileme gücünün olduğunu söyler.</span> </strong></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong>İngiltere Müstemleke Nazırı, elindeki Kur'anı göstererek:</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong> <span style="color: red">“Bu kitabı ya Müslümanların elinden almalıyız ya da Müslümanları bu kitaptan soğutmalıyız.”</span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong> der. </strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong>Bunu duyan Bediüzzaman hazretleri de:</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong> <span style="color: red">“Kur'an'ın sönmez ve söndürülemez manevi bir güneş hükmünde olduğunu ispat edeceğim ve göstereceğim.” </span></strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong>der. Ve daha sonra yazdığı 25. Söz (Kur'an Bahsi) ile Kur'an'ın mucize olduğunu ispatlar. </strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong> *****</strong></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong>Bediüzzaman Hazretleri Birinci Dünya Savaşı'ndan önce gördüğü sadık bir rüyada: “Ararat Dağ'ı denilen Ağrı Dağ'ı infilak etti. Merhum validem yanımdaydı. Ana korkma, Cenab-ı Hakkın emridir. O hem Hakim, hem Rahim'dir, dedim. O durumdayken önemli bir Zat:<span style="color: red"> “Kur'an'ın mucize olduğunu ilan et</span>.” dedi. Uyandım. Anladım ki, büyük bir inkılap olacak, sonra Kur'an'ın etrafındaki surlar kırılacak, Kur'an kendi kendini korumak zorunda kalacak. Ama Kur'anın mucizevi oluşu ona zırh olacak ve Kur'an'ın mucize olduğunu yazmaya ve anlatmaya haddimin üstünde olarak muvaffak olacağımı anladım.” der.</strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="FaKiR, post: 128408, member: 10"] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B][COLOR=red]Aksiyonu Ve İkna Yönü[/COLOR] [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B]Aksiyonerliği bilinen ve ünü yayılan Üstad ile görüşmek isteyen ve onu fikirlerinden vazgeçireceğini zanneden Yahudi milletvekillerinden Emmanuel Karasso nihayet Üstad Said Nursi ile görüşür. Kendi fikirlerini anlatır, [COLOR=red]Üstad konuşmaya başladıktan kısa süre sonra hemen dışarıya fırlayan milletvekili: “Az daha Müslüman olacaktım.” der ve Üstadın müthiş bir ikna kabiliyeti ve etkileme gücünün olduğunu söyler.[/COLOR] [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B]İngiltere Müstemleke Nazırı, elindeki Kur'anı göstererek:[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B] [COLOR=red]“Bu kitabı ya Müslümanların elinden almalıyız ya da Müslümanları bu kitaptan soğutmalıyız.”[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B][COLOR=red] [/COLOR]der. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B]Bunu duyan Bediüzzaman hazretleri de:[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B] [COLOR=red]“Kur'an'ın sönmez ve söndürülemez manevi bir güneş hükmünde olduğunu ispat edeceğim ve göstereceğim.” [/COLOR][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B]der. Ve daha sonra yazdığı 25. Söz (Kur'an Bahsi) ile Kur'an'ın mucize olduğunu ispatlar. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B] *****[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B]Bediüzzaman Hazretleri Birinci Dünya Savaşı'ndan önce gördüğü sadık bir rüyada: “Ararat Dağ'ı denilen Ağrı Dağ'ı infilak etti. Merhum validem yanımdaydı. Ana korkma, Cenab-ı Hakkın emridir. O hem Hakim, hem Rahim'dir, dedim. O durumdayken önemli bir Zat:[COLOR=red] “Kur'an'ın mucize olduğunu ilan et[/COLOR].” dedi. Uyandım. Anladım ki, büyük bir inkılap olacak, sonra Kur'an'ın etrafındaki surlar kırılacak, Kur'an kendi kendini korumak zorunda kalacak. Ama Kur'anın mucizevi oluşu ona zırh olacak ve Kur'an'ın mucize olduğunu yazmaya ve anlatmaya haddimin üstünde olarak muvaffak olacağımı anladım.” der.[/B][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Tarihçe-i Hayat
Aksiyonu Ve İkna Yönüy ile BEDIUZZAMAN
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…