Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Al sana leyla..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="N&amp;#304;SANUR" data-source="post: 246512" data-attributes="member: 1011595"><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Arayan belasını da, Mevlasını da bulur derler. Aramak, ihlasla istemek, buna kavuşmak için azimle çalışmak demektir. Bir şeyi iyi yapmak, onu çok ve devamlı yapmakla mümkündür. İnsan zamanla o işin ustası olur. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Allah yolunda azimle çalışan da Allahü teâlânın rızasına kavuşur. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">İnsan sevdiğini çok anar. Çok anınca ikisi arasında bilmediğimiz bir şekilde muhabbet hasıl olur. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Onun için neyi aradığımıza, neyi çok andığımıza dikkat etmeli. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Delikanlının biri, ilk görüşte bir kıza âşık olmuş, kızın haberi yok. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Kızın evini öğrenir, gider babasına kızıyla evlenmek istediğini söyler. Bunu ne kız tanır, ne annesi tanır ne de babası. Dolayısıyla adam kovar bunu.</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Delikanlı da o bölgede olan evliya bir zata gitmiş, durumu anlatmış:</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">- Ben o kıza ilk görüşte aşık oldum, gittim istedim, beni kovdular. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Ne olur bu işe bir çare bulun, beni o kızla evlendirin.</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">- Dediklerimi yaparsan, bu çok kolay.</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">- Efendim ne isterseniz yaparım, yeter ki o kızla evleneyim.</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">- Kızın adı ne?</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">- Leyla.</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Bunun üzerine, o mübarek zat, genci bir odaya kapatır. Ona der ki:</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">- Burada Leyla Leyla diye bağır. Namaz, abdest, yemek haricinde bu odadan çıkma ve devamlı Leyla Leyla diye bağır; sevgi ve talebinde samimi isen merak etme Leyla’ya kavuşursun.</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Aşık genç, inanamamış ama; başka çare olmadığı için bağırmaya devam etmiş. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Üçüncü gün genç bir kız dergaha gelir. Hoca efendiyle görüşmek istediğini söyler ve der ki:</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">- Efendim üç gün önce bize bir genç geldi, beni çok sevmiş, evlenmek istiyordu. Bunu hiç tanımıyorduk, ben de dahil olmak üzere ailece onu kovduk gitti. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Sonra ne olduysa yavaş yavaş o gence kalbim meyletmeye başladı, derken ben de ona aşık oldum. Ben de şimdi onunla evlenmek istiyorum ama kimdir, nerdedir, hiç tanımıyoruz. Onu bulmanız için, yardım etmeniz için geldim.</span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Bunun üzerine mübarek zat, gencin bulunduğu odanın kapısını açar, al sana Leyla der. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Delikanlı, bakar ki gerçekten Leyla gelmiş. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Demek ki başka şey isteseydim ona da kavuşacaktım diyerek, Leyla'dan vazgeçip hocanın talebesi olur. </span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></em></strong></p><p><strong><em><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">"Aşk, öyle istemek ki kavuşmak mecbur kalsın"</span></span></em></strong></p><p><strong><em></em></strong></p><p><strong><em></em></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NİSANUR, post: 246512, member: 1011595"] [B][I][SIZE=3][COLOR=darkred]Arayan belasını da, Mevlasını da bulur derler. Aramak, ihlasla istemek, buna kavuşmak için azimle çalışmak demektir. Bir şeyi iyi yapmak, onu çok ve devamlı yapmakla mümkündür. İnsan zamanla o işin ustası olur. Allah yolunda azimle çalışan da Allahü teâlânın rızasına kavuşur. İnsan sevdiğini çok anar. Çok anınca ikisi arasında bilmediğimiz bir şekilde muhabbet hasıl olur. Onun için neyi aradığımıza, neyi çok andığımıza dikkat etmeli. Delikanlının biri, ilk görüşte bir kıza âşık olmuş, kızın haberi yok. Kızın evini öğrenir, gider babasına kızıyla evlenmek istediğini söyler. Bunu ne kız tanır, ne annesi tanır ne de babası. Dolayısıyla adam kovar bunu. Delikanlı da o bölgede olan evliya bir zata gitmiş, durumu anlatmış: - Ben o kıza ilk görüşte aşık oldum, gittim istedim, beni kovdular. Ne olur bu işe bir çare bulun, beni o kızla evlendirin. - Dediklerimi yaparsan, bu çok kolay. - Efendim ne isterseniz yaparım, yeter ki o kızla evleneyim. - Kızın adı ne? - Leyla. Bunun üzerine, o mübarek zat, genci bir odaya kapatır. Ona der ki: - Burada Leyla Leyla diye bağır. Namaz, abdest, yemek haricinde bu odadan çıkma ve devamlı Leyla Leyla diye bağır; sevgi ve talebinde samimi isen merak etme Leyla’ya kavuşursun. Aşık genç, inanamamış ama; başka çare olmadığı için bağırmaya devam etmiş. Üçüncü gün genç bir kız dergaha gelir. Hoca efendiyle görüşmek istediğini söyler ve der ki: - Efendim üç gün önce bize bir genç geldi, beni çok sevmiş, evlenmek istiyordu. Bunu hiç tanımıyorduk, ben de dahil olmak üzere ailece onu kovduk gitti. Sonra ne olduysa yavaş yavaş o gence kalbim meyletmeye başladı, derken ben de ona aşık oldum. Ben de şimdi onunla evlenmek istiyorum ama kimdir, nerdedir, hiç tanımıyoruz. Onu bulmanız için, yardım etmeniz için geldim. Bunun üzerine mübarek zat, gencin bulunduğu odanın kapısını açar, al sana Leyla der. Delikanlı, bakar ki gerçekten Leyla gelmiş. Demek ki başka şey isteseydim ona da kavuşacaktım diyerek, Leyla'dan vazgeçip hocanın talebesi olur. "Aşk, öyle istemek ki kavuşmak mecbur kalsın"[/COLOR][/SIZE] [/I][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Edebiyat
Al sana leyla..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…