Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Âlem-i İslâm Risâle-i Nur’a muhtaç
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="TaLHa" data-source="post: 438841" data-attributes="member: 1"><p><strong>Cevap: Âlem-i İslâm Risâle-i Nur’a muhtaç</strong></p><p></p><p>Risale-i Nur eserlerinin hilafet ve saltanatlık kaldırıldıktan sonra yine bu memleket neşr olması ve yaptığı hizmetleri göz önüne alırsak. Ve sadece bir zamana değil geniş bir zamana bakması ve Kur'an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyyeyi ve İslam akaidine kale olmasından çok net anlayabiliriz ki bu zamanın hilafet makamı Risale-i Nurundur ve ondan teakub eden şahsi maneviye bu zamanın halifesidir. </p><p></p><p>Çünkü yine Risale-i Nurda izahı olan :</p><p></p><p>[BILGI]Hakikî, samimî bir ittifakta herbir ferd, sair kardeşlerin gözüyle de bakabilir ve kulaklarıyla da işitebilir. Güya on hakikî müttehid adamın herbiri yirmi gözle bakıyor, on akılla düşünüyor, yirmi kulakla işitiyor, yirmi elle çalışıyor bir tarzda manevî kıymeti ve kuvvetleri vardır. </p><p></p><p>{<strong>(Haşiye)</strong>: Evet sırr-ı ihlas ile samimî tesanüd ve ittihad, hadsiz menfaate medar olduğu gibi; korkulara hattâ ölüme karşı en mühim bir siper, bir nokta-i istinaddır. Çünki ölüm gelse, bir ruhu alır. Sırr-ı uhuvvet-i hakikiye ile rıza-yı İlahî yolunda, âhirete müteallik işlerde, kardeşleri adedince ruhları olduğundan biri ölse, "Diğer ruhlarım sağlam kalsınlar; zira o ruhlar her vakit sevabları bana kazandırmakla manevî bir hayatı idame ettiklerinden ben ölmüyorum." diyerek, ölümü gülerek karşılar. "Ve o ruhlar vasıtasıyla sevab cihetinde yaşıyorum, yalnız günah cihetinde ölüyorum." der, rahatla yatar.}</p><p></p><p></p><p>Lem'alar ( 161 )[/BILGI]</p><p></p><p>Hem madem resulu zişan a.s.v. efendimizin gelmesi ile nübüvvet mesleği bitmiştir yerini veraseti hilafete bırakmıştır. Ve hem madem zalim dünyanın arizi kanunları hilafeti yasaklamış halifeliği kaldırmıştır. Ve madem dünya dönüyor semavi kanunlar hükmediyor öyle ise insanlığın en büyük ihtiyacı olan hilafet ise yine suret değiştirmiştir. Bu suret hiç şüphe götürmez ki ancak ve ancak Risale-i Nur ve ondan temessül eden şahsi maneviyedir.</p><p></p><p>[BILGI]<strong>Birinci Vesilesi: </strong>Risale-i Nur'dur ki; uhuvvet-i imaniyenin inkişafına kuvvet-i iman ile hizmet ettiğine kat'î delil, emsalsiz bir mazlûmiyet ve âcizlik haletinde te'lif edilmesi ve şimdi âlem-i İslâm'ın ekserî yerlerinde ve Avrupa ve Amerika'ya da tesirini göstermesi ve ihtilâlcilere ve dinsiz felsefeye ve otuz seneden beri dehşetli bir surette maddiyyun ve tabiiyyun gibi dinsizlik fikrine karşı galebe çalması ve hiçbir mahkeme ve ehl-i vukuf dahi onları cerhedememesidir. İnşâallah bir zaman da, sizin gibi uhuvvet-i İslâmiyenin anahtarını bulan zâtlar, bu mu'cize-i Kur'aniyenin cilvesini âlem-i İslâm'a işittireceksiniz.</p><p></p><p></p><p>Emirdağ Lahikası-2 ( 223 )</p><p></p><p>İkinci Vesilesi Mederestuz Zehradır. Bu meseleyi tafsilatlı olarak o mektuptan okuyabilirsiniz..</p><p></p><p>[/BILGI]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TaLHa, post: 438841, member: 1"] [b]Cevap: Âlem-i İslâm Risâle-i Nur’a muhtaç[/b] Risale-i Nur eserlerinin hilafet ve saltanatlık kaldırıldıktan sonra yine bu memleket neşr olması ve yaptığı hizmetleri göz önüne alırsak. Ve sadece bir zamana değil geniş bir zamana bakması ve Kur'an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyyeyi ve İslam akaidine kale olmasından çok net anlayabiliriz ki bu zamanın hilafet makamı Risale-i Nurundur ve ondan teakub eden şahsi maneviye bu zamanın halifesidir. Çünkü yine Risale-i Nurda izahı olan : [BILGI]Hakikî, samimî bir ittifakta herbir ferd, sair kardeşlerin gözüyle de bakabilir ve kulaklarıyla da işitebilir. Güya on hakikî müttehid adamın herbiri yirmi gözle bakıyor, on akılla düşünüyor, yirmi kulakla işitiyor, yirmi elle çalışıyor bir tarzda manevî kıymeti ve kuvvetleri vardır. {[B](Haşiye)[/B]: Evet sırr-ı ihlas ile samimî tesanüd ve ittihad, hadsiz menfaate medar olduğu gibi; korkulara hattâ ölüme karşı en mühim bir siper, bir nokta-i istinaddır. Çünki ölüm gelse, bir ruhu alır. Sırr-ı uhuvvet-i hakikiye ile rıza-yı İlahî yolunda, âhirete müteallik işlerde, kardeşleri adedince ruhları olduğundan biri ölse, "Diğer ruhlarım sağlam kalsınlar; zira o ruhlar her vakit sevabları bana kazandırmakla manevî bir hayatı idame ettiklerinden ben ölmüyorum." diyerek, ölümü gülerek karşılar. "Ve o ruhlar vasıtasıyla sevab cihetinde yaşıyorum, yalnız günah cihetinde ölüyorum." der, rahatla yatar.} Lem'alar ( 161 )[/BILGI] Hem madem resulu zişan a.s.v. efendimizin gelmesi ile nübüvvet mesleği bitmiştir yerini veraseti hilafete bırakmıştır. Ve hem madem zalim dünyanın arizi kanunları hilafeti yasaklamış halifeliği kaldırmıştır. Ve madem dünya dönüyor semavi kanunlar hükmediyor öyle ise insanlığın en büyük ihtiyacı olan hilafet ise yine suret değiştirmiştir. Bu suret hiç şüphe götürmez ki ancak ve ancak Risale-i Nur ve ondan temessül eden şahsi maneviyedir. [BILGI][B]Birinci Vesilesi: [/B]Risale-i Nur'dur ki; uhuvvet-i imaniyenin inkişafına kuvvet-i iman ile hizmet ettiğine kat'î delil, emsalsiz bir mazlûmiyet ve âcizlik haletinde te'lif edilmesi ve şimdi âlem-i İslâm'ın ekserî yerlerinde ve Avrupa ve Amerika'ya da tesirini göstermesi ve ihtilâlcilere ve dinsiz felsefeye ve otuz seneden beri dehşetli bir surette maddiyyun ve tabiiyyun gibi dinsizlik fikrine karşı galebe çalması ve hiçbir mahkeme ve ehl-i vukuf dahi onları cerhedememesidir. İnşâallah bir zaman da, sizin gibi uhuvvet-i İslâmiyenin anahtarını bulan zâtlar, bu mu'cize-i Kur'aniyenin cilvesini âlem-i İslâm'a işittireceksiniz. Emirdağ Lahikası-2 ( 223 ) İkinci Vesilesi Mederestuz Zehradır. Bu meseleyi tafsilatlı olarak o mektuptan okuyabilirsiniz.. [/BILGI] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Âlem-i İslâm Risâle-i Nur’a muhtaç
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…