Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Allah(c.c) Demek…
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="MUHAMMED AÞIÐI" data-source="post: 251125" data-attributes="member: 1013918"><p><span style="color: #ffcc00"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Fakir bir genç, padişahın kızına aşık olmuş. </span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffcc00"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Bu ümitsiz sevdasını gidip meşhur dervişine anlatarak yardım dilemiş. <span style="color: #ccffff"><span style="color: black">Derviş:</span> <span style="color: darkgreen">“Evlâdım, şehrin girişinde tam yol ağzında otur, kim ne derse desin sadece ‘Allah’ diye cevap ver.”</span> </span>demiş.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffcc00"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Fakir genç, denileni yapmış. Günlerce, aylarca şehrin girişinde başka hiçbir kelime konuşmadan<span style="color: #ccffff"><span style="color: black">“Allah”</span></span> demiş. Derviş, yiyeceğini, içeceğini her gün getiriyormuş. Zamanla <span style="color: #ccffff"><span style="color: black">“Allah”</span></span> diyen genç halk arasında meşhur olmaya başlamış. Nihayet bir gün padişah da genci merak etmiş. Dervişten, genç hakkında bilgi istemiş.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"><span style="color: #ffcc00">Derviş, gencin devrin büyüklerinden olduğunu söylemiş. Padişah, kalkıp genci ziyarete gitmiş. “Kimsin?</span><span style="color: #ffcc00">Derdin ne? Ne istersin?” demiş ise de, genç, padişaha karşı da <span style="color: #ccffff"><span style="color: black">“Allah”</span></span> demekten vazgeçmemiş. Başka tek kelime konuşmamış.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffcc00"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Derviş akşam gencin yanına gelmiş.<span style="color: #ccffff"><span style="color: black"> “Padişah sana “Kızımı vereyim” diyene kadar, sen ondan sakın ola ki bir istekte bulunma!”</span></span> diye tembihte bulunmuş. Nihayet bir gün padişah gelip:<span style="color: #ccffff"><span style="color: black"> “Ne istiyorsun, istiyorsan seni kızımla evlendireyim.”</span></span> deyince, </span></span></span></span></p><p><span style="color: #ccffff"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Genç, dervişin şaşkın bakışları altında “Yok” demiş. Artık onu da istemiyorum.</span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffcc00"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Ben başka<span style="color: #ccffff"> <span style="color: black">birisinin hatırı için Allah dedim</span></span>, Allah devrin padişahını ayağıma getirip, benim gibi miskin bir gence kendi kızını teklif ettirdi. </span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffcc00"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Eğer Onun hatırı için Allah deseydim kim bilir ne olurdu? </span></span></span></span></p><p><span style="color: #ffcc00"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Ben bundan böyle Ondan başkasını anmıyor, ondan başkasını istemiyorum.”demiş.</span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MUHAMMED AÞIÐI, post: 251125, member: 1013918"] [COLOR=#ffcc00][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]Fakir bir genç, padişahın kızına aşık olmuş. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffcc00][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]Bu ümitsiz sevdasını gidip meşhur dervişine anlatarak yardım dilemiş. [COLOR=#ccffff][COLOR=black]Derviş:[/COLOR] [COLOR=darkgreen]“Evlâdım, şehrin girişinde tam yol ağzında otur, kim ne derse desin sadece ‘Allah’ diye cevap ver.”[/COLOR] [/COLOR]demiş.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffcc00][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]Fakir genç, denileni yapmış. Günlerce, aylarca şehrin girişinde başka hiçbir kelime konuşmadan[COLOR=#ccffff][COLOR=black]“Allah”[/COLOR][/COLOR] demiş. Derviş, yiyeceğini, içeceğini her gün getiriyormuş. Zamanla [COLOR=#ccffff][COLOR=black]“Allah”[/COLOR][/COLOR] diyen genç halk arasında meşhur olmaya başlamış. Nihayet bir gün padişah da genci merak etmiş. Dervişten, genç hakkında bilgi istemiş.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red][COLOR=#ffcc00]Derviş, gencin devrin büyüklerinden olduğunu söylemiş. Padişah, kalkıp genci ziyarete gitmiş. “Kimsin?[/COLOR][COLOR=#ffcc00]Derdin ne? Ne istersin?” demiş ise de, genç, padişaha karşı da [COLOR=#ccffff][COLOR=black]“Allah”[/COLOR][/COLOR] demekten vazgeçmemiş. Başka tek kelime konuşmamış.[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=#ffcc00][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]Derviş akşam gencin yanına gelmiş.[COLOR=#ccffff][COLOR=black] “Padişah sana “Kızımı vereyim” diyene kadar, sen ondan sakın ola ki bir istekte bulunma!”[/COLOR][/COLOR] diye tembihte bulunmuş. Nihayet bir gün padişah gelip:[COLOR=#ccffff][COLOR=black] “Ne istiyorsun, istiyorsan seni kızımla evlendireyim.”[/COLOR][/COLOR] deyince, [/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ccffff][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]Genç, dervişin şaşkın bakışları altında “Yok” demiş. Artık onu da istemiyorum.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffcc00][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]Ben başka[COLOR=#ccffff] [COLOR=black]birisinin hatırı için Allah dedim[/COLOR][/COLOR], Allah devrin padişahını ayağıma getirip, benim gibi miskin bir gence kendi kızını teklif ettirdi. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffcc00][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]Eğer Onun hatırı için Allah deseydim kim bilir ne olurdu? [/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#ffcc00][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]Ben bundan böyle Ondan başkasını anmıyor, ondan başkasını istemiyorum.”demiş.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Allah(c.c) Demek…
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…