Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
ALLAH dostlarindan inciler..Hikmet esintileri..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 228178" data-attributes="member: 1004566"><p><strong><em>Ferideddin-i Genc-i Şeker hazretleri, bir gün mahallenin gençleriyle sohbet ederken;</em></strong></p><p><strong><em>- Dünyalık işlerin Hak teala indinde hiçbir kıymeti yoktur, buyurdu.</em></strong></p><p><strong><em>Gençler;</em></strong></p><p><strong><em>- Hangi işler dünyalık sayılır? dediler.</em></strong></p><p><strong><em>- Ahirette faydası olamayan her şey dünyalıktır, buyurdu. </em></strong></p><p><strong><em>Sordular yine:</em></strong></p><p><strong><em>- Efendim, kul hakkı sadece maddî şeylerde mi olur?</em></strong></p><p><strong><em>- Hayır, maddî olmayan kul hakları da vardır, buyurdu. </em></strong></p><p><strong><em>Misal istediler.</em></strong></p><p><strong><em>- Mesela “Gıybet” kul hakkına girer, buyurdu. Ayrıca, “Su-i zan, kalp kırmak”, hatta “Mümine sert bakmak” bile kul hakkıdır. </em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Müminin iki ziyneti</em></strong></p><p><strong><em>- Efendim, geçenlerde “Mümini süsleyen iki ziynet var” demiştiniz. Onlar neydi? diye sordular.</em></strong></p><p><strong><em>Buyurdu ki:</em></strong></p><p><strong><em>- Biri “Tevazu”, öbürü”Hayâ” ve “edep”tir. </em></strong></p><p><strong><em>***</em></strong></p><p><strong><em>Bir gün de bir talebesi;</em></strong></p><p><strong><em>- Efendim, benden küçük bir kardeşim var. Annem onu sabah namazına kaldırmıyor. Bu yaptığı doğru mu? diye sordu.</em></strong></p><p><strong><em>- Çok yanlış, buyurdu. Annene söyle, bir anne çocuğunu namaza kaldırmıyorsa, onu kendi eliyle ateşe atıyor demektir. </em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Boş işlerle uğraşmak</em></strong></p><p><strong><em>Bir gün de;</em></strong></p><p><strong><em>- Allahın bir kulunu sevmediğinin alâmeti nedir ? diye sordu bir genç.</em></strong></p><p><strong><em>- Onun, ne dine, ne de dünyaya faydası olmayan boş işlerle uğraşmasıdır, buyurdu. </em></strong></p><p><strong><em>- Efendim, bir arkadaşım var, namazını kılmıyor. Onun durumu nedir?</em></strong></p><p><strong><em>- Çok tehlikeli. Zira namaz vakti geçerken kılmadığı için üzülmeyenin imânı gider oğlum. Ona söyle, mutlaka kılsın namazını.</em></strong></p><p><strong><em>- Peki efendim, güzel ahlâk nedir? </em></strong></p><p><strong><em>- Kimseye yük olmamak, bilakis herkesin yükünü çekmektir. </em></strong></p><p><strong><em>- Buna nasıl kavuşulur hocam? </em></strong></p><p><strong><em>- Haramlardan sakınmakla, buyurdu. Böyle yapanların kalbi temizlenir, ihlası artar.</em></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 228178, member: 1004566"] [B][I]Ferideddin-i Genc-i Şeker hazretleri, bir gün mahallenin gençleriyle sohbet ederken;[/I][/B] [B][I]- Dünyalık işlerin Hak teala indinde hiçbir kıymeti yoktur, buyurdu.[/I][/B] [B][I]Gençler;[/I][/B] [B][I]- Hangi işler dünyalık sayılır? dediler.[/I][/B] [B][I]- Ahirette faydası olamayan her şey dünyalıktır, buyurdu. [/I][/B] [B][I]Sordular yine:[/I][/B] [B][I]- Efendim, kul hakkı sadece maddî şeylerde mi olur?[/I][/B] [B][I]- Hayır, maddî olmayan kul hakları da vardır, buyurdu. [/I][/B] [B][I]Misal istediler.[/I][/B] [B][I]- Mesela “Gıybet” kul hakkına girer, buyurdu. Ayrıca, “Su-i zan, kalp kırmak”, hatta “Mümine sert bakmak” bile kul hakkıdır. [/I][/B] [B][I]Müminin iki ziyneti[/I][/B] [B][I]- Efendim, geçenlerde “Mümini süsleyen iki ziynet var” demiştiniz. Onlar neydi? diye sordular.[/I][/B] [B][I]Buyurdu ki:[/I][/B] [B][I]- Biri “Tevazu”, öbürü”Hayâ” ve “edep”tir. [/I][/B] [B][I]***[/I][/B] [B][I]Bir gün de bir talebesi;[/I][/B] [B][I]- Efendim, benden küçük bir kardeşim var. Annem onu sabah namazına kaldırmıyor. Bu yaptığı doğru mu? diye sordu.[/I][/B] [B][I]- Çok yanlış, buyurdu. Annene söyle, bir anne çocuğunu namaza kaldırmıyorsa, onu kendi eliyle ateşe atıyor demektir. [/I][/B] [B][I]Boş işlerle uğraşmak[/I][/B] [B][I]Bir gün de;[/I][/B] [B][I]- Allahın bir kulunu sevmediğinin alâmeti nedir ? diye sordu bir genç.[/I][/B] [B][I]- Onun, ne dine, ne de dünyaya faydası olmayan boş işlerle uğraşmasıdır, buyurdu. [/I][/B] [B][I]- Efendim, bir arkadaşım var, namazını kılmıyor. Onun durumu nedir?[/I][/B] [B][I]- Çok tehlikeli. Zira namaz vakti geçerken kılmadığı için üzülmeyenin imânı gider oğlum. Ona söyle, mutlaka kılsın namazını.[/I][/B] [B][I]- Peki efendim, güzel ahlâk nedir? [/I][/B] [B][I]- Kimseye yük olmamak, bilakis herkesin yükünü çekmektir. [/I][/B] [B][I]- Buna nasıl kavuşulur hocam? [/I][/B] [B][I]- Haramlardan sakınmakla, buyurdu. Böyle yapanların kalbi temizlenir, ihlası artar.[/I][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
ALLAH dostlarindan inciler..Hikmet esintileri..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…