Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
ALLAH dostlarindan inciler..Hikmet esintileri..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 366737" data-attributes="member: 1004566"><p>.</p><p></p><p></p><p></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080"><strong> Tevekkül</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080"><strong></strong></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080"><strong></strong>Şeyh Hazretlerinin güzel bir kızı vardı. Kirman'ın vali ve büyükleri istediler. Üç gün mühlet aldı, mescid ve tekkeleri gezdi. Güzel namaz kılan birini beğendi. Ona:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080">— Evli misin?</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080">— Hayır.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080">— Güzel bir kızla evlenmek ister misin? Yiğit:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080">— Bana kim kız verir! Üç gümüşten başka dünyalığım yok dedi. Şah:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080">— Üç akçenin birine ekmek, birine katık, birine güzel koku al, dedi ve kızını ona nikâhladı.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080">O gece zifaf oldu. Kız bir bardak üzerinde kuru ekmek parçası gördü.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080">— Bu nedir? Yiğit:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080">— Bu senin sabahki nasibin... Kız:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080">— Dünkü rızkı veren Allah, bugün vermez mi de yarına ekmek saklarsın. Babam bana yirmi senedir “Seni tevekkül ehli birine vereceğim” derdi. Meğer öyle birine vermiş ki, rızık için Allah'a itimat etmez, deyip evine gitmek istedi. Yiğit:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080">— Bu işin tevbesi nedir? Kız:</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080">— Ya ekmek gider, ya ben, dedi. Yiğit, ekmeği bir fakire verdi.</span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080"></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080"><em>Hayât bin Kays El-Harrânî kuddise sirruhu </em></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 366737, member: 1004566"] . [SIZE=4][COLOR=#800080][B] Tevekkül [/B]Şeyh Hazretlerinin güzel bir kızı vardı. Kirman'ın vali ve büyükleri istediler. Üç gün mühlet aldı, mescid ve tekkeleri gezdi. Güzel namaz kılan birini beğendi. Ona: — Evli misin? — Hayır. — Güzel bir kızla evlenmek ister misin? Yiğit: — Bana kim kız verir! Üç gümüşten başka dünyalığım yok dedi. Şah: — Üç akçenin birine ekmek, birine katık, birine güzel koku al, dedi ve kızını ona nikâhladı. O gece zifaf oldu. Kız bir bardak üzerinde kuru ekmek parçası gördü. — Bu nedir? Yiğit: — Bu senin sabahki nasibin... Kız: — Dünkü rızkı veren Allah, bugün vermez mi de yarına ekmek saklarsın. Babam bana yirmi senedir “Seni tevekkül ehli birine vereceğim” derdi. Meğer öyle birine vermiş ki, rızık için Allah'a itimat etmez, deyip evine gitmek istedi. Yiğit: — Bu işin tevbesi nedir? Kız: — Ya ekmek gider, ya ben, dedi. Yiğit, ekmeği bir fakire verdi. [I]Hayât bin Kays El-Harrânî kuddise sirruhu [/I][/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Alimler ve Evliyalar
ALLAH dostlarindan inciler..Hikmet esintileri..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…