Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sorularla İslamiyet
Allah için ziyaretin önemi nedir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Muvahhid1" data-source="post: 256000" data-attributes="member: 1003203"><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"><strong>Sual:</strong> Allah için ziyaretin önemi nedir?</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"><strong>CEVAP</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">Önemi büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">(Allahü teâlâ buyurdu ki: Benim için birbirini seven, benim için toplanıp dağılan, benim için birbirini ziyaret eden, benim için birbirine yedirip içireni severim.) [İ. Malik]</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">(Arkadaşını Allah rızası için ziyaret edene, bir melek, “Ne güzel oldu, Cenneti hak ettin” der. Allahü teâlâ da, “Kulum beni ziyaret etti. Ağırlaması bana aittir. Onun için, Cennetten başka bir ziyafete razı olmam” buyurur.) [Bezzar] </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">(Din kardeşini ziyaret eden, dönene kadar, rahmet içindedir.) [Taberani]</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">(Cennette öyle güzel köşkler vardır ki, bunlar, birbirini Allah için ziyaret eden, Allah için sevip yardım edenler için hazırlanmıştır.) [Taberani]</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">(Bir mümini ziyaret için evinden çıkana, 70 bin melek, “Ey Rabbimiz; senin rızan için ziyarete giden şu kuluna rahmet et, ondan razı ol” diye dua eder.) [Taberani]</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">(Din kardeşini ziyaret edene, Cennette bir derece verilir.) [Ey Oğul İlmihali]</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">(Mümin kardeşini ziyaret edip müsafeha eden kimselerin, elleri ayrılmadan, ağaçtan yaprak dökülür gibi, günahları dökülür.) [Ey Oğul ilmihali] </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">(Âlimi ziyaret eden, beni ziyaret etmiş gibi sevaba kavuşur.) [Taberani] </span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">Allahü teâlânın emriyle, bir melek, arkadaşını ziyaret için köye giden birine sordu:</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">— Böyle nereye gidiyorsun?</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">— Şu köydeki din kardeşimi ziyarete gidiyorum.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">— Bunun sana bir iyiliği, bir yardımı dokundu da, onun için mi gidiyorsun?</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">— Hayır, sadece ben onu Allah için sevdiğimden gidiyorum.</span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue"></span></span></p><p><span style="font-size: 10px"><span style="color: royalblue">— Müjdeler olsun sana! Beni Hak teâlâ gönderdi. Hiçbir menfaat ummadan arkadaşını ziyarete gittiğin için, Rabbimizin sevgisine kavuştun. (Müslim, Hâkim) </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Muvahhid1, post: 256000, member: 1003203"] [SIZE=2][COLOR=royalblue][B]Sual:[/B] Allah için ziyaretin önemi nedir? [B]CEVAP[/B] Önemi büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Allahü teâlâ buyurdu ki: Benim için birbirini seven, benim için toplanıp dağılan, benim için birbirini ziyaret eden, benim için birbirine yedirip içireni severim.) [İ. Malik] (Arkadaşını Allah rızası için ziyaret edene, bir melek, “Ne güzel oldu, Cenneti hak ettin” der. Allahü teâlâ da, “Kulum beni ziyaret etti. Ağırlaması bana aittir. Onun için, Cennetten başka bir ziyafete razı olmam” buyurur.) [Bezzar] (Din kardeşini ziyaret eden, dönene kadar, rahmet içindedir.) [Taberani] (Cennette öyle güzel köşkler vardır ki, bunlar, birbirini Allah için ziyaret eden, Allah için sevip yardım edenler için hazırlanmıştır.) [Taberani] (Bir mümini ziyaret için evinden çıkana, 70 bin melek, “Ey Rabbimiz; senin rızan için ziyarete giden şu kuluna rahmet et, ondan razı ol” diye dua eder.) [Taberani] (Din kardeşini ziyaret edene, Cennette bir derece verilir.) [Ey Oğul İlmihali] (Mümin kardeşini ziyaret edip müsafeha eden kimselerin, elleri ayrılmadan, ağaçtan yaprak dökülür gibi, günahları dökülür.) [Ey Oğul ilmihali] (Âlimi ziyaret eden, beni ziyaret etmiş gibi sevaba kavuşur.) [Taberani] Allahü teâlânın emriyle, bir melek, arkadaşını ziyaret için köye giden birine sordu: — Böyle nereye gidiyorsun? — Şu köydeki din kardeşimi ziyarete gidiyorum. — Bunun sana bir iyiliği, bir yardımı dokundu da, onun için mi gidiyorsun? — Hayır, sadece ben onu Allah için sevdiğimden gidiyorum. — Müjdeler olsun sana! Beni Hak teâlâ gönderdi. Hiçbir menfaat ummadan arkadaşını ziyarete gittiğin için, Rabbimizin sevgisine kavuştun. (Müslim, Hâkim) [/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sorularla İslamiyet
Allah için ziyaretin önemi nedir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…