Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Sözler
"Allah kimseye gücünden fazlasını yüklemez."
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="GÖNÜLSIZIM" data-source="post: 213046" data-attributes="member: 11723"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Vaktiyle iki adam, hem bellerine, hem başlarına ağır yükler yüklenip, büyük bir sefineye bir bilet alıp girdiler Birisi, girer girmez yükünü gemiye bırakıp, üstünde oturup, nezâret eder; diğeri hem ahmak, hem mağrur olduğundan, yükünü yere bırakmıyor Ona denildi: "Ağır yükünü gemiye bırakıp rahat et"</span></span></span></p><p><span style="color: #cc0099"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #cc0099"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">O dedi: "Yok, ben bırakmayacağım Belki zâyi olur Ben kuvvetliyim Malımı, belimde ve başımda muhâfaza edeceğim" </span></span></span></span></span></p><p><span style="color: #cc0099"><span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: green">Yine ona denildi: "Bizi ve sizi kaldıran şu emniyetli sefine-i sultaniye daha kuvvetlidir, daha ziyâde iyi muhâfaza eder Belki başın döner, yükün ile beraber denize düşersin Hem, gittikçe kuvvetten düşersin Şu bükülmüş belin, şu akılsız başın, gittikçe ağırlaşan şu yüklere tâkat getiremeyecek Kaptan dahi, eğer seni bu halde görse, ya divânedir diye seni tard edecek, ya 'Hâindir, gemimizi ittiham ediyor, bizimle istihzâ ediyor, hapis edilsin' diye emredecektir Hem, herkese maskara olursun Çünkü, ehl-i dikkat nazarında, zaafı gösteren tekebbürün ile, aczi gösteren gururun ile, riyâyı ve zilleti gösteren tasannuun ile, kendini halka mudhike yaptın; herkes sana gülüyor" denildikten sonra, o bîçarenin aklı başına geldi, yükünü yere koydu, üstünde oturdu "Oh! Allah senden râzı olsun Zahmetten, hapisten, maskaralıktan kurtuldum" dedi</span></span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">23.söz </span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: #cc0099"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Allah razı olsun Feza...Cenab-ı Hak Bu imtihan dünyasında insanların kaldıracağı ölçülerde ona yük verilmektedir. Ancak zaman zaman bazı insanların buna güç yetirmediği de görülmektedir. Bunun nedeni o yükün ağırlığı değil, kişinin iradesi ile kendini zayıflatmasından kaynaklanmaktadır.</span></span></span></span></p><p> <span style="color: #cc0099"></span></p><p><span style="color: #cc0099"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Mesela, kadere teslim olan bir anne evladını kaybettiği zaman; evet bu kısa ve fani dünyada bana emanet olarak verilen çocuğun ve benim sahibim olan Rabbim benden geri aldı. Ancak cennete ebedi bir çocuk sevgisi tatmak üzere orada bana bu aldığı nimeti geri verecek, der ve teselli olur.</span></span></span></span></p><p> <span style="color: #cc0099"></span></p><p><span style="color: #cc0099"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: purple">Aksini düşünen insan ise sanki evladın sahibi kendisiymiş gibi kadere isyan eder. Acısını çoğaltır.</span></span></span></span></p><p> <span style="color: #cc0099"></span></p><p><span style="color: #cc0099"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: green">Demek ki, kadere rıza gösteren kederlerden emin olur; rıza göstermeyen de başını örse vurur kırar.</span></span></span></span></span></p><p> <span style="color: #cc0099"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p> <span style="color: #cc0099"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p> <span style="color: #cc0099"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="color: #cc0099"><span style="font-size: 12px"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="GÖNÜLSIZIM, post: 213046, member: 11723"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=green]Vaktiyle iki adam, hem bellerine, hem başlarına ağır yükler yüklenip, büyük bir sefineye bir bilet alıp girdiler Birisi, girer girmez yükünü gemiye bırakıp, üstünde oturup, nezâret eder; diğeri hem ahmak, hem mağrur olduğundan, yükünü yere bırakmıyor Ona denildi: "Ağır yükünü gemiye bırakıp rahat et"[/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=#cc0099][SIZE=3][COLOR=#cc0099][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]O dedi: "Yok, ben bırakmayacağım Belki zâyi olur Ben kuvvetliyim Malımı, belimde ve başımda muhâfaza edeceğim" [/SIZE][/FONT][/COLOR] [SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Yine ona denildi: "Bizi ve sizi kaldıran şu emniyetli sefine-i sultaniye daha kuvvetlidir, daha ziyâde iyi muhâfaza eder Belki başın döner, yükün ile beraber denize düşersin Hem, gittikçe kuvvetten düşersin Şu bükülmüş belin, şu akılsız başın, gittikçe ağırlaşan şu yüklere tâkat getiremeyecek Kaptan dahi, eğer seni bu halde görse, ya divânedir diye seni tard edecek, ya 'Hâindir, gemimizi ittiham ediyor, bizimle istihzâ ediyor, hapis edilsin' diye emredecektir Hem, herkese maskara olursun Çünkü, ehl-i dikkat nazarında, zaafı gösteren tekebbürün ile, aczi gösteren gururun ile, riyâyı ve zilleti gösteren tasannuun ile, kendini halka mudhike yaptın; herkes sana gülüyor" denildikten sonra, o bîçarenin aklı başına geldi, yükünü yere koydu, üstünde oturdu "Oh! Allah senden râzı olsun Zahmetten, hapisten, maskaralıktan kurtuldum" dedi[/COLOR][/FONT][/SIZE][/SIZE][/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=green]23.söz [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#008000][/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=#cc0099][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Allah razı olsun Feza...Cenab-ı Hak Bu imtihan dünyasında insanların kaldıracağı ölçülerde ona yük verilmektedir. Ancak zaman zaman bazı insanların buna güç yetirmediği de görülmektedir. Bunun nedeni o yükün ağırlığı değil, kişinin iradesi ile kendini zayıflatmasından kaynaklanmaktadır.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple] [/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Mesela, kadere teslim olan bir anne evladını kaybettiği zaman; evet bu kısa ve fani dünyada bana emanet olarak verilen çocuğun ve benim sahibim olan Rabbim benden geri aldı. Ancak cennete ebedi bir çocuk sevgisi tatmak üzere orada bana bu aldığı nimeti geri verecek, der ve teselli olur.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple] [/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=purple]Aksini düşünen insan ise sanki evladın sahibi kendisiymiş gibi kadere isyan eder. Acısını çoğaltır.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=green]Demek ki, kadere rıza gösteren kederlerden emin olur; rıza göstermeyen de başını örse vurur kırar.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/SIZE][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Sözler
"Allah kimseye gücünden fazlasını yüklemez."
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…