Allah Rizasi Için Bana Yardim Edin

dileksenturk

New member
selamun aleyküm kardeşlerim ben 2 yıllık gıda teknolojisi mezunum bu siteye yeni kayıt oldum kardeşlerim çekinerek yazıyorum sizlere ihtiyaçım var temmuzun 13, pazar günü sınava giricem dikey geçiş sınavına ve bu sınav da 80 matematikten 75 net istiyor hakikaten çok zor ben çalışıyorum ders gerisi yüce rabbime kalmış sınavımın su gibi geçerek hayırlısıyla sınavı kazanamak istiyorum eger sınavı kazanırsam gıda mühendisi olucam inşallah 4444 Salat-ı Tefriciyye’nin okunması için bana yardım edersiniz beni çok çok sevindirseniz ALLAHA EMANET OLUN

deli_poyraz

Active member
selamun aleyküm kardeşlerim ben 2 yıllık gıda teknolojisi mezunum bu siteye yeni kayıt oldum kardeşlerim çekinerek yazıyorum sizlere ihtiyaçım var temmuzun 13, pazar günü sınava giricem dikey geçiş sınavına ve bu sınav da 80 matematikten 75 net istiyor hakikaten çok zor ben çalışıyorum ders gerisi yüce rabbime kalmış sınavımın su gibi geçerek hayırlısıyla sınavı kazanamak istiyorum eger sınavı kazanırsam gıda mühendisi olucam inşallah 4444 Salat-ı Tefriciyye’nin okunması için bana yardım edersiniz beni çok çok sevindirseniz ALLAHA EMANET OLUN

kardeş sen bu başlıkta asılı kaldın galiba . sabahtan bu başlıktasın hayırdır.

ebrar172

Well-known member
selat-ı tefriciyeyi çok okurum...fakat böyle sayıyla veya bir dilek için okunmasının bir faydası olup olmadığı konusuna pek itibarım yok...tabiki okunan hiçbir dua boşa gitmez ve sizde yüce Rabbimin izniye istediğiniz okula geçiş yaparsınız dilerim... hayırlısıysa olsun inşaallah...:)

dileksenturk

New member
SELAMUN ALEYKÜM MÜSLÜMAN DİN KARDEŞLERİM BU SİTEYE GİRMEM DEKİ AMAÇ KARDEŞLERİMDEM DUA YARDIMI ALMAKTI BAŞKASININ AGIZ GÜNAHSIZ OLDUGU İÇİN kabul olma olasıgı oldugundan ÇÜNKÜ KİMİN AGIZINDAN KABUL OLUCAK ONU YÜCE RABBİM BİLİR SİZİNDE BANA YARDIM ETMENİZ İÇİN TALEP ETMEMDİ FAKAT BU SİZİN KARARINIZ KARŞISINDA BOYNUM KILDAN İNCE 4444 Salat-ı Tefriciyye’ ALAN bu siteden OLMADI FAKAT DUA edecegiz için mutlu oldum rabbim gönlünüze göre versin selam ve dua ile

TaLHa

Nur-u Aynım
Yönetici
SELAMUN ALEYKÜM MÜSLÜMAN DİN KARDEŞLERİM BU SİTEYE GİRMEM DEKİ AMAÇ KARDEŞLERİMDEM DUA YARDIMI ALMAKTI BAŞKASININ AGIZ GÜNAHSIZ OLDUGU İÇİN kabul olma olasıgı oldugundan ÇÜNKÜ KİMİN AGIZINDAN KABUL OLUCAK ONU YÜCE RABBİM BİLİR SİZİNDE BANA YARDIM ETMENİZ İÇİN TALEP ETMEMDİ FAKAT BU SİZİN KARARINIZ KARŞISINDA BOYNUM KILDAN İNCE 4444 Salat-ı Tefriciyye’ ALAN bu siteden OLMADI FAKAT DUA edecegiz için mutlu oldum rabbim gönlünüze göre versin selam ve dua ile

Salat-ı tefriciyye alınmıyabilir ancak duamızda inş. yeriniz olacakdır. Malumunuz bir cok kardeşlerimiz sair porgramlara iştirak etmekdeler ve diğer kalan zamanlarını hayat-ı içtimaiyede sarfetmekdeler. Hulasa 4444 den bir veya daha fazla almak ve okumamak vebali buyukdur...

Hadis ve dua kitaplarında geçen bu gibi sözlerin bazıları zayıf olabilir. Ancak son derece güvenilir olanları da vardır. Bu nedenle bu gibi sözlerin nasıl anlaşılması gerektiği üzerinde durmak istiyoruz:

1- Bir kaide vardır: Bir söz mutlak söylendiğinde en mükemmeli anlaşılır. Örneğin “insan” denilince akla peygamberimiz gelir. Fizikçi denilince en meşhuru aklımıza gelir. Bunun gibi Şu duayı okuyan şu sevabı alır sözünden aklımıza ilk gelecek olan o duanın zirvesidir, en son neticesidir. Yani bu duanın en mükemmel sonucu budur, anlamına gelmektedir.

2- Her sözün bazı şartları vardır. Örneğin bir arabanın katalogunda 200 hız yapabileceği yazılı olsun. Sadece bunun yazılmış olması o arabanın her zaman ve her sürücünün 200 yapacağı anlamına gelmez. Stabilize bir yolda, benzinine su karışmış, ön düzeni bozuk, gece vakti farları yanmayan veya başka yere bakan, üstelik de şoförü acemi olan bir araba aynı hızı yapmayınca bu sözün yanlış olduğu anlamına gelmez. Tam tersine söz doğrudur ama bazı gerekli şartları yerine getirilmediği söz konusudur. Bu nedenle araba bize fayda verecektir fakat istediğimiz hıza ulaşamayacaktır. Bunun gibi biz de Allah’ın yarattığı mükemmel ve canlı bir arabayız. Bu arabanın farları olan gözler, yedikleri, içtikleri, gezdikleri, düşündükleri, ayakları gibi her şeyiyle mükemmel olacak ki o duayı okuduğu zaman o neticeyi alabilsin. Demek ki söz doğrudur. Ancak o şartları yerine getirmek kaydıyla.

3- “Her çekirdek bir ağaçtır.” sözü doğrudur. Ancak her çekirdek bir ağacın programını taşıdığı halde şartlarına uyarak ekilmezse ağaç olamaz. Bunun gibi her dua da insanı Allah’a götüren ve günahlarının silinmesine sebep olan bir sır vardır. Ancak çekirdek gibi olan bu sırrın açılması için de bazı şartlar lazımdır. İman, ibadet, niyet ve haramlardan sakınma gibi şartları yerine getiren onu ağaç gibi açacaktır. Geçmiş günahlarının silinmesine vesile olacaktır. Yoksa çekirdek olarak kalacak ve neticeye ulaşamayacaktır. Hatta hayatını yanlış yerde harcadığı için aynı zamanda sorumlu da olacaktır.

Ayrıca bu duaları bir defada okumak şart değildir. Farklı zamanlarda okumanın bir sakıncası olmadığı gibi, birden fazla kişi de okuyabilir.

Bahsettiğiniz salavat ise salat-ı tefriciyyedir. Bu konudaki rivayetler doğrudur.

Salât-ı Tefriciye - Salât-ı Nariye "Allâhümme salli salâten kâmilaten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezi tenhallü bihil'ukadü, ve tenfericü bihil'kürabü, vetükdâ bihil'havâicü, ve tünâlü bihir'regâibü, ve hüsnül'havâtimi, ve yüsteskal'ğamâmü bivechihil'ke'imi ve alâ âlihi ve sahbihî fî külli lemhatin ve nefesin biaded-i külli mâlûmin lek." İmamı Kurtubî Hazretleri şöyle demiş: "Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için, "Salât-ı Tefriciye"yi 4444 defa okuyup, bu mübârek Salâtü Selâm ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, o kulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir kapı açar, hayırlı bir sebep yaratır ve ona muradını verir ."

Meali: "Kendisiyle düğümlerin çözüldüğü, sıkıntıların açılıp zâil olduğu, ihtiyaçların yerine getirildiği, arzu, istek ve güzel neticelere ulaşıldığı, kerim yüzü suyu hürmetine yağmur istendiği Efendimiz Muhammed'e, Onun âl ve ashabına her göz açıp kapama, her nefes alıp verme, Sana ma'lum herşey sayısınca kâmil salât ve eksiksiz selâm et Allahım."

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör

giryan

New member
slm dilek abla ben 100 tane tefriciye aliyım iki gün içinde bitirebilirim. ayrıca gıda mühendisliği çok hoşuma gidio çok sevdigim bi ablamle meslektas olcaksınız inş. eger bitmediyse tefriciyeler okumak isterm

dileksenturk

New member
ALLAH RAZI OLSUN SENDEN KARDEŞİM AYRICA ÇOK MEMNUN OLDUM OKUMAK İÇİN MESAJ ATMANDAN O ZAMAN SEN OKU KARDEŞİM GIDA MÜHENDİSLİGİ ÇOK GÜZEL BİR BÖLÜM BEN LİSEDEN BERİ GIDA OKUYORUM 5 SENE GIDA EGİTİMİ ALDIM TABİKİ BUDA YETMEZ BANA MÜHENDİSLİGİ İSTİYORUM HAYIRLSIYLA RABBİMİN İZNİYLE HAYIRLISIYLA AYRICA TANDIGININDA GIDACI OLMASI BENİ SEVİNDİRDİ GERÇEKTEN İNSANLARA FAYDALI OLMAK LAZIM NASIL Kİ DİN ADAMININ ÜLKEYE KATKISI VARSA DOKTORUN ÖGRETMENİN GIDA MÜHENDİSİNİNDE İNSANLARA FAYDASI VAR TABİKİ EN BAŞTA İNSANLARI ALDATMADAN MESLEGİNİ EN İYİ Bİ ŞEKİLDE HELAL YOLLA YAPMAK ŞARTIYLA ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM SELAM VE DUA İLE KARDEŞİM SON 100 TANESİNİDE SANA VERİYORUM 4444 TEFRİCİYE RABBİMİN İZNİYLE DAGITILMIŞTIR KARDEŞİM DUALARINI EKSİK ETME BENDEN İNŞALLAH ŞU SINAVI HAYIRLISIYLA ATLATACAGIM

ARİF

Well-known member
ACİZANE BEN YÖNLENDİRDİĞİNİZ SAYFAYIDA İNCELEYEREK VE DUAYLA ALAKALI BİLEBİLDİKLERİMİZLE ÜSTAT BENCE DÜNYEVİ BİR GAYE İÇİN DUA EDİLMEZ DEMİYOR ORADA SAYDIĞI GİBİ DÜNYEVİ MESELELER İÇİN CEVŞEN GİBİ V.S KIYMETTAR DUALAR DÜNYEVİ İSTEKLER İÇİN KULLANILMAMASI HATTA DAHA SONRA YAĞMURSUZLUĞUN YAĞMUR DUASI İBADETİNİN VAKTİNİN GELDİĞİ GİBİ YANİ DUANINDA BİR İBADET ŞEKLİ OLDUĞUNU BEYAN DER ANCAK DUALAR ALLAH KATINDA BİZLERİ EHEMMİYETLİ KILAN BİR İBADET VEALLAH LA İRTİBAT ŞEKLİDİR.(DEVAMI NAMAZDAN SONRA)

ARİF

Well-known member
Aslolan Rabbimizin Bizim Hertürlü Halimizi Eniyi Bilen Olarak Ondan Hakkimizda Hayirlisini Vermeyi Dilemek Dünya Ve Ahiretimiz Için En Iyi Olanidir .ama Ister Dünyevi Ister Uhrevi Bir Sikintimizi Dillendirmek Kendisinden Istenilecek Tek Olan Allah'tan Istemek En Doğru Belki Tek Doğrudur Fakat Ibadetler Yalniz Allah Için Yapilmali Onun Rizasi Için Olmali Zaten Hertürlü Halimizi Rabbim En Iyi Bilendir Unutulmamali .rabbim Vermeyi Isterse Daha çok Yeni Yaşadik Dakikalarin Bittiği Bir Anda Maçi Nasil Veriyorsa Kardeş Içinde Verecektir Rabbim Hakkinizda Ve Hakkimizda Iyi Hayirli Olani Nasip Etrsin.sizin Bu Iş Için Yolunda Bulunmaniz Zaten Fiili Bir Dua Duada Aslolan Budur.yapilmasi Gerekeni Yapip Allahtan Hayirlisini Istemek Saygilar.