Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Allah Teala Herkese, Ancak Gücü Yettiği Kadar Yükler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Tarihci" data-source="post: 89728" data-attributes="member: 8"><p>Evet, hiçbirimizin ve hiç kimsenin öyle bir iddada bulunmaya hakkı yoktur. Bir yazıyı okuyunca elbette herkes aynı düşünceye sahip olmayabilir amenna.. Ancak bir yazıdan mantıkla çıkarılabilecek hükmler de vardır. Okuyanlar ve siz de iyi bilirsiniz ben bilmeyenler için örnekleyeyim. </p><p> </p><p>"Ben kırmızı hariç hiçbir rengi sevmem." Bu cümle fiilinden ötürü olumsuz bir cümle. Ancak burda "kırmızı hariç" denilerek olumlu bir cümlecik de genelin içine gizlenmiş. Bu cümlede "seviyorum" fiilini görmesek de mantık ile "ben kırmızıyı seviyorum" manasını da anlıyoruz. </p><p> </p><p>Tıpkı örnekte olduğu gibi, burdan da: <strong>"Hz. Ali (a.s) ilki olmak üzere, masum imamlar..."</strong> denilirken şunların da kastedildiğini anlayabiliyoruz. Bildiğindiği üzre Hz.Ali den önce: Hz.Ebubekir,Hz.Ömer,Hz.Osman imamlardı.. <strong>"İlki Hz.Ali olmak üzre"</strong> denildiği takdirde, <em>"Hz.Ali den öncekiler hariçtir"</em> manası çıkmaktadır. Cümlenin devamında Hz.Ali ye "masum imam" sıfatı verilmiş, dolayısıyla öncesinde "hariç" tutulan diğer İmamların da yani Hz.Ebubekir,Hz.Ömer ve Hz.Osman ın da <em>"masum görülmediği"</em> manası çıkmaktadır. </p><p> </p><p>Şayet bu manayı anlayarak bu cümleyi de tasdik edenler varsa veya olduysa yazık... Mezkür cümle Hz.Ebubekir,Hz.Ömer ve Hz.Osman ın haklarına ve masumiyetlerine tecavüzdür. Kaldırılması haktır. Sakın yanlış anlaşılmasın, Hz.Ali ve Rasulallah ın ehli beyti başımızın tacıdır ancak O ndan evvelki Hz.Ebubekir,Hz.Ömer ve Hz.Osman da başımızın taçlarıdır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tarihci, post: 89728, member: 8"] Evet, hiçbirimizin ve hiç kimsenin öyle bir iddada bulunmaya hakkı yoktur. Bir yazıyı okuyunca elbette herkes aynı düşünceye sahip olmayabilir amenna.. Ancak bir yazıdan mantıkla çıkarılabilecek hükmler de vardır. Okuyanlar ve siz de iyi bilirsiniz ben bilmeyenler için örnekleyeyim. "Ben kırmızı hariç hiçbir rengi sevmem." Bu cümle fiilinden ötürü olumsuz bir cümle. Ancak burda "kırmızı hariç" denilerek olumlu bir cümlecik de genelin içine gizlenmiş. Bu cümlede "seviyorum" fiilini görmesek de mantık ile "ben kırmızıyı seviyorum" manasını da anlıyoruz. Tıpkı örnekte olduğu gibi, burdan da: [B]"Hz. Ali (a.s) ilki olmak üzere, masum imamlar..."[/B] denilirken şunların da kastedildiğini anlayabiliyoruz. Bildiğindiği üzre Hz.Ali den önce: Hz.Ebubekir,Hz.Ömer,Hz.Osman imamlardı.. [B]"İlki Hz.Ali olmak üzre"[/B] denildiği takdirde, [I]"Hz.Ali den öncekiler hariçtir"[/I] manası çıkmaktadır. Cümlenin devamında Hz.Ali ye "masum imam" sıfatı verilmiş, dolayısıyla öncesinde "hariç" tutulan diğer İmamların da yani Hz.Ebubekir,Hz.Ömer ve Hz.Osman ın da [I]"masum görülmediği"[/I] manası çıkmaktadır. Şayet bu manayı anlayarak bu cümleyi de tasdik edenler varsa veya olduysa yazık... Mezkür cümle Hz.Ebubekir,Hz.Ömer ve Hz.Osman ın haklarına ve masumiyetlerine tecavüzdür. Kaldırılması haktır. Sakın yanlış anlaşılmasın, Hz.Ali ve Rasulallah ın ehli beyti başımızın tacıdır ancak O ndan evvelki Hz.Ebubekir,Hz.Ömer ve Hz.Osman da başımızın taçlarıdır. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Allah Teala Herkese, Ancak Gücü Yettiği Kadar Yükler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…