Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
"Allah" ve "Tanri" ayni manada midir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="GuLSerbeti" data-source="post: 12656" data-attributes="member: 19"><p>atalarimiz hz. ibrahime dayanip dayanmadigini bilmiyorum, belki hz. nuh olabilir.. </p><p>ama bu yazida sozu gecen sanirim, eski turkler.. Islam dan once denilmis zaten.. </p><p> </p><p>ilah kelimesi ila ahir manasinda oldugunuda ilk sizden duydum dogrusu... bildigim kadariyla;</p><p> </p><p>ila ahirin kisaltilisi soyle; <strong><span style="font-size: 12px">الخ</span></strong> </p><p>ilah kelimesi ise farkli harflerle yazilir;<strong><span style="font-size: 12px">اله</span> </strong></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="font-size: 15px">لا اله الا الله</span> </strong></span>La ilahe illallah ; Allah'dan baska ilah yoktur demektir..ilah kelimesi arapcada kullanilir..</p><p>Kur'an i kerim de de bircok ayette tekil yada cogul olarak gecer.. </p><p> </p><p><strong>Âlihe</strong>: ilah kelimesinin coguludur; ilahlar (tapilacak varliklar diye tercume edebiliriz ki; tanrilar kelimesi bu vazifeyi yapiyor)</p><p> </p><p>yani tamamiyla farkli kelimeler... ?</p><p>gozden kacirdigimiz bir nokta yada paylasmak istediginiz bir bilgi varsa, aydinlatin ins. aeo</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="GuLSerbeti, post: 12656, member: 19"] atalarimiz hz. ibrahime dayanip dayanmadigini bilmiyorum, belki hz. nuh olabilir.. ama bu yazida sozu gecen sanirim, eski turkler.. Islam dan once denilmis zaten.. ilah kelimesi ila ahir manasinda oldugunuda ilk sizden duydum dogrusu... bildigim kadariyla; ila ahirin kisaltilisi soyle; [B][SIZE=3]الخ[/SIZE][/B] ilah kelimesi ise farkli harflerle yazilir;[B][SIZE=3]اله[/SIZE] [/B] [SIZE=3][B][SIZE=4]لا اله الا الله[/SIZE] [/B][/SIZE]La ilahe illallah ; Allah'dan baska ilah yoktur demektir..ilah kelimesi arapcada kullanilir.. Kur'an i kerim de de bircok ayette tekil yada cogul olarak gecer.. [B]Âlihe[/B]: ilah kelimesinin coguludur; ilahlar (tapilacak varliklar diye tercume edebiliriz ki; tanrilar kelimesi bu vazifeyi yapiyor) yani tamamiyla farkli kelimeler... ? gozden kacirdigimiz bir nokta yada paylasmak istediginiz bir bilgi varsa, aydinlatin ins. aeo [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
"Allah" ve "Tanri" ayni manada midir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…