Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sorularla İslamiyet
Allah'a Havale Etmek.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Muvahhid1" data-source="post: 250824" data-attributes="member: 1003203"><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><strong>Suâl:</strong></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>Birine beddua için, ( <strong>Seni Allah'a havale ediyorum</strong>) demek,</em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>uygun olur mu?</em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><strong>Cevab:</strong></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>Söyleyen şahsa ve niyetine göre değişir.</em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>İbni Mesud hazretleri buyurdu ki:</em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>Ebu Cehil ve arkadaşları, <strong>Resulullah</strong> a.s.m. Kâbe’nin yanında</em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>namazda secdede iken,</em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>üstüne deve işkembesi attılar.</em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>Resulullah, namazını tamamlayınca, <u>yüksek sesle</u>,</em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>"Allahım,</em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>Ebu Cehil’i, Ukbe bin Rebia’yı,</em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>Şeybe bin Rebia’yı, Velid bin Utbe’yi,</em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em>Ümeyye bin Halef’i, Ukbe bin Muayt’ı</em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><strong><span style="color: red">sana havale ediyorum</span></strong><span style="color: black">" buyurdu.</span></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="color: black"></span></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="color: black">Bedir savaşında, Resulullahın ismen zikrettiği bu kimselerin,</span></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="color: black"></span></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="color: black">hepsinin <u>yere serilmiş cesetlerini</u> gördüm.</span></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="color: black"></span></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="color: black">(Buhari, Müslim, Nesai)</span></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><strong><span style="color: red">Allah'a havale ediyorum</span></strong> <span style="color: black">sözü,</span></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="color: black"></span></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="color: black">senin yaptığın <strong>bu kötülüğe</strong> karşı <u>sabrediyorum,</u></span></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="color: black"></span></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="color: black">buna karşılık vermiyorum,</span></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="color: black"></span></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="color: black">yaptığının <strong>cezası ne ise</strong>,</span> <span style="color: red">Allahü teâlâ versin</span>,</em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em></em></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><em><span style="color: black">anlamında söylenirse, mahzuru olmaz.</span> </em></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Muvahhid1, post: 250824, member: 1003203"] [FONT=Verdana][I][B]Suâl:[/B] Birine beddua için, ( [B]Seni Allah'a havale ediyorum[/B]) demek, uygun olur mu? [B]Cevab:[/B] Söyleyen şahsa ve niyetine göre değişir. İbni Mesud hazretleri buyurdu ki: Ebu Cehil ve arkadaşları, [B]Resulullah[/B] a.s.m. Kâbe’nin yanında namazda secdede iken, üstüne deve işkembesi attılar. Resulullah, namazını tamamlayınca, [U]yüksek sesle[/U], "Allahım, Ebu Cehil’i, Ukbe bin Rebia’yı, Şeybe bin Rebia’yı, Velid bin Utbe’yi, Ümeyye bin Halef’i, Ukbe bin Muayt’ı [B][COLOR=red]sana havale ediyorum[/COLOR][/B][COLOR=black]" buyurdu. Bedir savaşında, Resulullahın ismen zikrettiği bu kimselerin, hepsinin [U]yere serilmiş cesetlerini[/U] gördüm. (Buhari, Müslim, Nesai)[/COLOR] [B][COLOR=red]Allah'a havale ediyorum[/COLOR][/B] [COLOR=black]sözü, senin yaptığın [B]bu kötülüğe[/B] karşı [U]sabrediyorum,[/U] buna karşılık vermiyorum, yaptığının [B]cezası ne ise[/B],[/COLOR] [COLOR=red]Allahü teâlâ versin[/COLOR], [COLOR=black]anlamında söylenirse, mahzuru olmaz.[/COLOR] [/I][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sorularla İslamiyet
Allah'a Havale Etmek.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…