Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Ehli Sünnet Tarikat ve Cemaatler
Allah'a Kulluk Et, Kendi Grup Ya da Cemaatine Değil
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="çakýl" data-source="post: 213444" data-attributes="member: 1008487"><p>Yazının içeiriğini de başlığını da gayet güzel ve uygun buluyorum.Şu yaşadığımız toplum içerisinde son derece dikkate şayandır.</p><p></p><p>1-) Kesinlikle yazı cemaatleşmeye karşı bir yazı değildir.Bir araya gelme ölçüsünü Kur'an ve sünnete bağlı olarak gerçekleştirilmesini savunan bir yazıda cemaatleşmeye karşı olmak haşa mümkün değildir.</p><p></p><p>2-) Uhuvvet risalesini güzel bir şekilde benimsemiş kişilerin bu yazıyı da desteklemeleri beklenir.</p><p></p><p>3-) "Kuvvet haktadır;hak kuvvette değildir." Düsturuyla kuvvet Hak olan Kur'an ve sünnette aranır.Kur'an ve sünnete muhalif düşen cemaatlerin etbaı,kuvveti her ne kadar çok ve şaşaalı görünüyor da olsa hak onların yanında,içinde aranmaz.</p><p></p><p>4-) "Amelimizde rıza-ı İlahi olmalı" düsturuyla ve mealen "De ki:Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin." ayetinin işaretiyle Allah'ın rızası Kur'an ve Resülünün sünnetindedir.Niyet her ne kadar safi olursa olsun amelde rıza-i İlahi olmadığı takdirde yapılan amel makbul değildir.Şahısların veya bir cemaatin ,bir grubun eğer varsa Kur'an ve sünnete muhalif ef'al,ahval ve akvallerini ayıklamadan benimsemek rıza-ı İlahiye medar olamaz.</p><p></p><p>5-) "Bahtiyar odur ki, kevser-i Kur'ânîden süzülen tatlı, büyük bir havuzu kazanmak için, bir buz parçası nev'indeki şahsiyetini ve enâniyetini o havuz içine atıp eritendir." Şahsiyetçilikten kurtulmak gerek.Ben olmaktan vaz geçip bir olabilmek için şahsiyetçilikten kurtulmak gerek.Ne benim şahsi düşüncem,ne başkasının,ne şeyhin,ne hocanın...Kimsenin şahsi düşüncesi olmadan Kur'an ve sünnet ne diyorsa herkes onu benimseyip kabul ederek vazgeçer enaniyetinden.Ben,sen,benim cemaatim senin cemaatin kalkar ortadan ve kevser-i Kur'aniyeden süzülen koca bir havuz kazanılır buz parçası nev'indeki enaniyetler eriyince.Şeyh ile mürid,pedar ile evlad gibi küçük büyüğün her dediğini istisnasız kabul eder şeklinde değil.Fenafil ihvan sırrıyla Kur'an ve sünneti esas kabul edip enaniyetlerden vaz geçmek gerek.Hoca ne dediyse kayıtsız şartsız kabul etmek değil,peder ile evlat gibi değil, Kur'an ve sünneti ölçü almak gerek, ona göre uyup benimsemek gerek.Hocalar,liderler,şeyhler de kendi şahsi düşüncelerine etbalarını davet etmemeli,kendi şahsiyetlerini onlar da eritip Kur'an ve sünnete davet etmeli.Sahabe gibi olmalı...Ayrılmadan,ihtilaflara düşmeden bir beden gibi olup Kur'an ve sünnete teslim olmalı.Aksi kimsen gelirse gelsin kabul etmemeli...</p><p></p><p>Ama maalesef günümüz toplumunda hizipleşme almış yürümüş.Kur'ani deliller dahi hiçe sayılıp liderler dinlenir olmuş.Başlık yerinde ve güzeldir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="çakýl, post: 213444, member: 1008487"] Yazının içeiriğini de başlığını da gayet güzel ve uygun buluyorum.Şu yaşadığımız toplum içerisinde son derece dikkate şayandır. 1-) Kesinlikle yazı cemaatleşmeye karşı bir yazı değildir.Bir araya gelme ölçüsünü Kur'an ve sünnete bağlı olarak gerçekleştirilmesini savunan bir yazıda cemaatleşmeye karşı olmak haşa mümkün değildir. 2-) Uhuvvet risalesini güzel bir şekilde benimsemiş kişilerin bu yazıyı da desteklemeleri beklenir. 3-) "Kuvvet haktadır;hak kuvvette değildir." Düsturuyla kuvvet Hak olan Kur'an ve sünnette aranır.Kur'an ve sünnete muhalif düşen cemaatlerin etbaı,kuvveti her ne kadar çok ve şaşaalı görünüyor da olsa hak onların yanında,içinde aranmaz. 4-) "Amelimizde rıza-ı İlahi olmalı" düsturuyla ve mealen "De ki:Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin." ayetinin işaretiyle Allah'ın rızası Kur'an ve Resülünün sünnetindedir.Niyet her ne kadar safi olursa olsun amelde rıza-i İlahi olmadığı takdirde yapılan amel makbul değildir.Şahısların veya bir cemaatin ,bir grubun eğer varsa Kur'an ve sünnete muhalif ef'al,ahval ve akvallerini ayıklamadan benimsemek rıza-ı İlahiye medar olamaz. 5-) "Bahtiyar odur ki, kevser-i Kur'ânîden süzülen tatlı, büyük bir havuzu kazanmak için, bir buz parçası nev'indeki şahsiyetini ve enâniyetini o havuz içine atıp eritendir." Şahsiyetçilikten kurtulmak gerek.Ben olmaktan vaz geçip bir olabilmek için şahsiyetçilikten kurtulmak gerek.Ne benim şahsi düşüncem,ne başkasının,ne şeyhin,ne hocanın...Kimsenin şahsi düşüncesi olmadan Kur'an ve sünnet ne diyorsa herkes onu benimseyip kabul ederek vazgeçer enaniyetinden.Ben,sen,benim cemaatim senin cemaatin kalkar ortadan ve kevser-i Kur'aniyeden süzülen koca bir havuz kazanılır buz parçası nev'indeki enaniyetler eriyince.Şeyh ile mürid,pedar ile evlad gibi küçük büyüğün her dediğini istisnasız kabul eder şeklinde değil.Fenafil ihvan sırrıyla Kur'an ve sünneti esas kabul edip enaniyetlerden vaz geçmek gerek.Hoca ne dediyse kayıtsız şartsız kabul etmek değil,peder ile evlat gibi değil, Kur'an ve sünneti ölçü almak gerek, ona göre uyup benimsemek gerek.Hocalar,liderler,şeyhler de kendi şahsi düşüncelerine etbalarını davet etmemeli,kendi şahsiyetlerini onlar da eritip Kur'an ve sünnete davet etmeli.Sahabe gibi olmalı...Ayrılmadan,ihtilaflara düşmeden bir beden gibi olup Kur'an ve sünnete teslim olmalı.Aksi kimsen gelirse gelsin kabul etmemeli... Ama maalesef günümüz toplumunda hizipleşme almış yürümüş.Kur'ani deliller dahi hiçe sayılıp liderler dinlenir olmuş.Başlık yerinde ve güzeldir. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Ehli Sünnet Tarikat ve Cemaatler
Allah'a Kulluk Et, Kendi Grup Ya da Cemaatine Değil
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…