Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Ehli Sünnet Tarikat ve Cemaatler
Allah'a Kulluk Et, Kendi Grup Ya da Cemaatine Değil
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mihrimah" data-source="post: 213455" data-attributes="member: 656"><p><span style="color: darkslategray"><em><strong>عن حذيفة بن اليمان يقول قال رسول الله صلى الله عليه وسلم</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>: يكون دعاة على أبواب جهنم . من أجابهم إليها قذفوه فيها ) قلت يا رسول الله صفهم لنا . قال ( هم قوم من جلدتنا يتكلمون بألسنتنا ) قلت فما تأمروني إن أدركني ذلك ؟ قال ( فالزم جماعة المسلمن وإمامهم . فإن لم يكن لهم جماعة ولا إمام فأعتزل تلك الفرق كلها . ولو أن تعض بأصل شجرة حتى يدركك الموت وأنت كذلك )</strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong>رواه ابن ماجة صحيح و روي المسلم وابو داود واحمد</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Tercümesi:</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Huzeyfe (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir:</strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong>“(Ahir zamanda) cehennem kapılarına davet eden davetçiler olacak, kim onlara icabet ederse onu cehenneme atarlar.” Dedim ki : “Ya Resulallah onları bize tavsif et.” Buyurdular ki “Onlar öyle kimselerdir ki, (cildleri) bizim cildimizdendir ve bizim dilimizle konuşurlar.” Ben “Ya Resulallah! Ben buna erişirsem bana (o zamanda) ne yapmamı emredersin.”dedim. o da “Müslümanların imamına ve cemaatine yapış. Eğer müslümanların bir cemaatı ve imamı yoksa bütün fırkalardan uzaklaş, (açlıktan) bir ağacın kökünü ısırma derecesine gelsen bile (onların içine girme.) ölüm gelinceye kadar böyle devam et.” Buyurdu.</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>(İbn Mace sahih olarak rivayet etmiştir. Hadisi değişik lafızlarla Müslim, Ebu Davud ve Ahmed de rivayet etmiştir) </strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Ikinci Hadis</strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>(كر عن البحتري ابن عبيد عن أبيه عن أبي هريرة)</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Tercümesi:</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Ebu Hureyre (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir:</strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong>“İki kişi bir kişiden hayırlıdır. Üç kişi iki kişiden hayırlıdır. Dört kişi üç kişiden hayırlıdır. Cemaat olmanız gerekir. Muhakkak ki, Allahın (yardım) eli cemaatle beraberdir. Allah azze ve celle ümmetimi ancak hidayet üzere cem eder, toplar. Bilin ki, cemaatten uzak duran her kişi ateşe düşer. </strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong><strong></strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Üçüncü Hadis</strong><strong></strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>(طب والسجزي في الإبانة عن معاذ)</strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong>(عب حم عن معاذ)</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Tercümesi:</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Muaz (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir:</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>“Muhakkak ki şeytan insanın kurdudur, tıpkı tek kalan, sürüden uzaklaşan, kenarda olan koyunu alıp giden davar kurdu gibi. Sakın bölünmeyin. Cemaatin, umumun, mescidin yanında olun.” </strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong><strong></strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Dördüncü Hadis</strong><strong></strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>(حم عن رجل)</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Tercümesi:</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Bir sahabeden peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir:</strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong>Ey insanlar! Cemaatin yanında olun! Sakın bölünmeyin! </strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong><strong></strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Besinci Hadis</strong><strong></strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>(طب عن ابن عمر)</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Tercümesi:</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>İbn Ömer (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir:</strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong>Ümmetim dalalet üzerine asla toplanmaz. Öyleyse cemaatin yanında olun. Muhakkak ki, Allah’ın (yardım) eli cemaatle beraberdir. </strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Altıncı Hadis</strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>(الحكيم وابن جرير ك عن ابن عمر) (ك عن ابن عباس)</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Tercümesi:</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>İbn Ömer (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir:</strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong>Allah ümmetimin işini dalalet üzerine asla toplamaz. Siz büyük çoğunluğa uyun. Allah’ın (yardım ve inayet) eli cemaatle beraberdir. Kim cemaatten ayrılırsa, cehenneme ayrılır. </strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong> لا يجمع الله عز وجل أمر أمتي على ضلالة أبدا اتبعوا السواد الأعظم يد الله مع الجماعة من شذ شذ في النار<strong></strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Yedinci Hadis</strong><strong></strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>(طب عن عرفجة)</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Tercümesi:</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Arfece (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir:</strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong>Allah’ın (yardım) eli cemaat üzerindedir. Şeytan cemaate muhalefet edenle beraber hareket eder. </strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Sekizinci Hadis</strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>(الديلمي عن ابن عمر)</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Tercümesi:</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>İbn Ömer (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir:</strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong>Cennetin ortasında oturmak kimi sevindirirse, cemaatten ayrılmasın. Çünki şeytan tek kişiyle beraberdir. İki kişiden uzaktır. </strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong> من سره أن يسكن بحبوحة الجنة فليزم الجماعة فإن الشيطان مع الواحد وهو من الاثنين أبعد<strong></strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Dokuzuncu Hadis</strong><strong></strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong></strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>(ش طب عن أسامة بن شريك)</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Tercümesi:</strong></em></span></p><p> <span style="color: darkslategray"><em><strong>Üsame b. Şerik (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir:</strong></em></span></p><p><span style="color: darkslategray"><em><strong>Ümmetim cemaat halindeyken kim onların arasını ayırırsa, (tefrika sokarsa), kim olursa olsun hemen başını vurun.</strong> من فرق بين أمتي وهم جميع فاضربوا رأسه كائنا من كان</em> إثنان خير من واحد وثلاثة خير من اثنين وأربعة خير من ثلاثة فعليكم بالجماعة فإن يد الله على الجماعة ولم يجمع الله عز وجل أمتي إلا على هدى واعلموا أن كل شاطن هوى في النار إن الشيطان ذئب الإنسان كذئب الغنم يأخذ الشاة الشاذة القاصيية والناحية وإياكم والشعاب وعليكم بالجماعة والعامة والمسجد أيها الناس عليكم بالجماعة وإياكم والفرقة لن تجتمع أمتي على </span></p><p><span style="color: darkslategray">ضلالة أبدا فعليكم بالجماعة وإن يد الله على الجماعة يد الله على الجماعة، والشيطان مع من خالف الجماعة يركض</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mihrimah, post: 213455, member: 656"] [COLOR=darkslategray][I][B]عن حذيفة بن اليمان يقول قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : يكون دعاة على أبواب جهنم . من أجابهم إليها قذفوه فيها ) قلت يا رسول الله صفهم لنا . قال ( هم قوم من جلدتنا يتكلمون بألسنتنا ) قلت فما تأمروني إن أدركني ذلك ؟ قال ( فالزم جماعة المسلمن وإمامهم . فإن لم يكن لهم جماعة ولا إمام فأعتزل تلك الفرق كلها . ولو أن تعض بأصل شجرة حتى يدركك الموت وأنت كذلك ) رواه ابن ماجة صحيح و روي المسلم وابو داود واحمد Tercümesi: Huzeyfe (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir: “(Ahir zamanda) cehennem kapılarına davet eden davetçiler olacak, kim onlara icabet ederse onu cehenneme atarlar.” Dedim ki : “Ya Resulallah onları bize tavsif et.” Buyurdular ki “Onlar öyle kimselerdir ki, (cildleri) bizim cildimizdendir ve bizim dilimizle konuşurlar.” Ben “Ya Resulallah! Ben buna erişirsem bana (o zamanda) ne yapmamı emredersin.”dedim. o da “Müslümanların imamına ve cemaatine yapış. Eğer müslümanların bir cemaatı ve imamı yoksa bütün fırkalardan uzaklaş, (açlıktan) bir ağacın kökünü ısırma derecesine gelsen bile (onların içine girme.) ölüm gelinceye kadar böyle devam et.” Buyurdu. (İbn Mace sahih olarak rivayet etmiştir. Hadisi değişik lafızlarla Müslim, Ebu Davud ve Ahmed de rivayet etmiştir) Ikinci Hadis (كر عن البحتري ابن عبيد عن أبيه عن أبي هريرة) Tercümesi: Ebu Hureyre (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir: “İki kişi bir kişiden hayırlıdır. Üç kişi iki kişiden hayırlıdır. Dört kişi üç kişiden hayırlıdır. Cemaat olmanız gerekir. Muhakkak ki, Allahın (yardım) eli cemaatle beraberdir. Allah azze ve celle ümmetimi ancak hidayet üzere cem eder, toplar. Bilin ki, cemaatten uzak duran her kişi ateşe düşer. [/B][B] Üçüncü Hadis[/B][B] (طب والسجزي في الإبانة عن معاذ) (عب حم عن معاذ) Tercümesi: Muaz (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir: “Muhakkak ki şeytan insanın kurdudur, tıpkı tek kalan, sürüden uzaklaşan, kenarda olan koyunu alıp giden davar kurdu gibi. Sakın bölünmeyin. Cemaatin, umumun, mescidin yanında olun.” [/B][B] Dördüncü Hadis[/B][B] (حم عن رجل) Tercümesi: Bir sahabeden peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir: Ey insanlar! Cemaatin yanında olun! Sakın bölünmeyin! [/B][B] Besinci Hadis[/B][B] (طب عن ابن عمر) Tercümesi: İbn Ömer (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir: Ümmetim dalalet üzerine asla toplanmaz. Öyleyse cemaatin yanında olun. Muhakkak ki, Allah’ın (yardım) eli cemaatle beraberdir. Altıncı Hadis (الحكيم وابن جرير ك عن ابن عمر) (ك عن ابن عباس) Tercümesi: İbn Ömer (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir: Allah ümmetimin işini dalalet üzerine asla toplamaz. Siz büyük çoğunluğa uyun. Allah’ın (yardım ve inayet) eli cemaatle beraberdir. Kim cemaatten ayrılırsa, cehenneme ayrılır. [/B] لا يجمع الله عز وجل أمر أمتي على ضلالة أبدا اتبعوا السواد الأعظم يد الله مع الجماعة من شذ شذ في النار[B] Yedinci Hadis[/B][B] (طب عن عرفجة) Tercümesi: Arfece (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir: Allah’ın (yardım) eli cemaat üzerindedir. Şeytan cemaate muhalefet edenle beraber hareket eder. Sekizinci Hadis (الديلمي عن ابن عمر) Tercümesi: İbn Ömer (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir: Cennetin ortasında oturmak kimi sevindirirse, cemaatten ayrılmasın. Çünki şeytan tek kişiyle beraberdir. İki kişiden uzaktır. [/B] من سره أن يسكن بحبوحة الجنة فليزم الجماعة فإن الشيطان مع الواحد وهو من الاثنين أبعد[B] Dokuzuncu Hadis[/B][B] (ش طب عن أسامة بن شريك) Tercümesi: Üsame b. Şerik (ra)den peygamberimizin şöyle dediği rivayet edilmiştir: Ümmetim cemaat halindeyken kim onların arasını ayırırsa, (tefrika sokarsa), kim olursa olsun hemen başını vurun.[/B] من فرق بين أمتي وهم جميع فاضربوا رأسه كائنا من كان[/I] إثنان خير من واحد وثلاثة خير من اثنين وأربعة خير من ثلاثة فعليكم بالجماعة فإن يد الله على الجماعة ولم يجمع الله عز وجل أمتي إلا على هدى واعلموا أن كل شاطن هوى في النار إن الشيطان ذئب الإنسان كذئب الغنم يأخذ الشاة الشاذة القاصيية والناحية وإياكم والشعاب وعليكم بالجماعة والعامة والمسجد أيها الناس عليكم بالجماعة وإياكم والفرقة لن تجتمع أمتي على ضلالة أبدا فعليكم بالجماعة وإن يد الله على الجماعة يد الله على الجماعة، والشيطان مع من خالف الجماعة يركض[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Ehli Sünnet Tarikat ve Cemaatler
Allah'a Kulluk Et, Kendi Grup Ya da Cemaatine Değil
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…