Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Allah'a siğinmak-âyetler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 168015" data-attributes="member: 5987"><p><strong><u><span style="font-family: 'Calibri'">İSTİÂZE=ALLAH'A SIĞINMAK-ÂYETLER</span></u></strong></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><strong><u>Bakara-</u></strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: #aa5500">67 –</span><span style="color: black"> Bir vakit de Mûsâ kavmine: “Allah, bir sığır kesmenizi emrediyor” demiş, onlar da: “Ay! Sen bizimle alay mı ediyorsun” diye cevap vermişlerdi. Mûsâ da “Öyle cahillere katılmaktan Allah’a sığınırım” demişti.</span></span></span></p><p><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Hûd-</span></span></u></strong><span style="color: #aa5500"><span style="font-family: 'Calibri'">47 – </span></span><span style="color: black"><span style="font-family: 'Calibri'">“Ya Rabbî, dedi, hakkında kesin bilgim olmayan şeyi istemekten Sana sığınırım. </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Calibri'">Eğer beni affetmez, bana merhamet etmezsen, herşeyi kaybedenlerden olurum.” </span></span></p><p><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Nahl-</span></span></u></strong><span style="color: #aa5500"><span style="font-family: 'Calibri'">98 – </span></span><span style="color: black"><span style="font-family: 'Calibri'">İmdi, Kur’ân okuyacağın zaman, o kovulmuş şeytandan Allah’a sığın. </span></span></p><p><span style="color: #aa5500"><span style="font-family: 'Calibri'">Kur’ân okumaya başlarken şeytandan Allah’a sığınmak yetmeyip tilavet boyunca da onun vesveselerinden sığınıp korunmaya çalışmak gerekir. Şeytanın, insanı Kur’ân hidâyetinden alıkoymak için çalıştığını unutmamalıdır. </span></span></p><p><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Meryem-</span></span></u></strong><span style="color: #aa5500"><span style="font-family: 'Calibri'">18 –</span></span><span style="color: black"><span style="font-family: 'Calibri'"> Meryem irkildi ve “Ben” dedi, “Rahmana sığındım senden. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: black">Eğer Allah’tan korkup haramdan sakınan bir kimse isen çekil yanımdan!”</span></span></span></p><p><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Mü’minûn-</span></span></u></strong><span style="color: #aa5500"><span style="font-family: 'Calibri'">97-98 –</span></span><span style="color: black"><span style="font-family: 'Calibri'"> “Ya Rabbî, de, şeytanların vesveselerinden, onların yanımda bulunmalarından Sana sığınırım!” </span></span></p><p><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Mü’min-</span></span></u></strong><span style="color: #aa5500"><span style="font-family: 'Calibri'">27 –</span></span><span style="color: black"><span style="font-family: 'Calibri'"> Mûsâ da şöyle dedi: “Ben, âhirete, hesap gününe inanmayan her kibirli ve zorbadan benim ve sizin Rabbiniz olan Allah’a sığınırım.” </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><strong><u>Duhan-</u></strong><span style="color: red">20-</span></span></span><span style="color: black"><span style="font-family: 'Calibri'"> Beni taşlayıp öldürmenizden, benim de sizin de Rabbiniz olan Allah’a sığınıyorum. </span></span></p><p><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Felak-</span></span></u></strong><span style="color: #aa5500"><span style="font-family: 'Calibri'">1 –</span></span><span style="color: black"><span style="font-family: 'Calibri'"> De ki: Sabahın Rabbine sığınırım: </span></span></p><p><span style="color: #aa5500"><span style="font-family: 'Calibri'">2 – </span></span><span style="color: black"><span style="font-family: 'Calibri'">Yarattığı şeylerin şerrinden, </span></span></p><p><span style="color: #aa5500"><span style="font-family: 'Calibri'">3 – </span></span><span style="color: black"><span style="font-family: 'Calibri'">Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden,</span></span> </p><p><span style="color: #aa5500"><span style="font-family: 'Calibri'">4 –</span></span><span style="color: black"><span style="font-family: 'Calibri'"> Düğümlere üfleyip büyü yapan büyücü kadınların şerrinden, </span></span></p><p><span style="color: #aa5500"><span style="font-family: 'Calibri'">5 – </span></span><span style="color: black"><span style="font-family: 'Calibri'">Ve hased ettiği zaman hasetçinin şerrinden. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><strong><u>Nâs-</u></strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: #aa5500">1 –</span><span style="color: black"> De ki: İnsanların Rabbine, </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: #aa5500">2 –</span><span style="color: black"> İnsanların yegâne Hükümdarına, </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: #aa5500">3 –</span><span style="color: black"> İnsanların İlahına sığınırım: </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: #aa5500">4 –</span><span style="color: black"> O sinsi şeytanın şerrinden </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: #aa5500">5 –</span><span style="color: black"> O ki insanların kalplerine vesvese verir, </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: #aa5500"> 6 – </span><span style="color: black">O şeytan, cinlerden de olur, insanlardan da olur.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: black">hazırlayan selman sivridilli</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 168015, member: 5987"] [B][U][FONT=Calibri]İSTİÂZE=ALLAH'A SIĞINMAK-ÂYETLER[/FONT][/U][/B] [FONT=Calibri][B][U]Bakara-[/U][/B][SIZE=3][COLOR=#aa5500]67 –[/COLOR][COLOR=black] Bir vakit de Mûsâ kavmine: “Allah, bir sığır kesmenizi emrediyor” demiş, onlar da: “Ay! Sen bizimle alay mı ediyorsun” diye cevap vermişlerdi. Mûsâ da “Öyle cahillere katılmaktan Allah’a sığınırım” demişti.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Hûd-[/SIZE][/FONT][/U][/B][COLOR=#aa5500][FONT=Calibri]47 – [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Calibri]“Ya Rabbî, dedi, hakkında kesin bilgim olmayan şeyi istemekten Sana sığınırım. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Calibri]Eğer beni affetmez, bana merhamet etmezsen, herşeyi kaybedenlerden olurum.” [/FONT][/COLOR] [B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nahl-[/SIZE][/FONT][/U][/B][COLOR=#aa5500][FONT=Calibri]98 – [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Calibri]İmdi, Kur’ân okuyacağın zaman, o kovulmuş şeytandan Allah’a sığın. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#aa5500][FONT=Calibri]Kur’ân okumaya başlarken şeytandan Allah’a sığınmak yetmeyip tilavet boyunca da onun vesveselerinden sığınıp korunmaya çalışmak gerekir. Şeytanın, insanı Kur’ân hidâyetinden alıkoymak için çalıştığını unutmamalıdır. [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Calibri][/FONT][/COLOR] [B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Meryem-[/SIZE][/FONT][/U][/B][COLOR=#aa5500][FONT=Calibri]18 –[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Calibri] Meryem irkildi ve “Ben” dedi, “Rahmana sığındım senden. [/FONT][/COLOR] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=black]Eğer Allah’tan korkup haramdan sakınan bir kimse isen çekil yanımdan!”[/COLOR][B][U][/U][/B][/FONT][/SIZE] [B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Mü’minûn-[/SIZE][/FONT][/U][/B][COLOR=#aa5500][FONT=Calibri]97-98 –[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Calibri] “Ya Rabbî, de, şeytanların vesveselerinden, onların yanımda bulunmalarından Sana sığınırım!” [/FONT][/COLOR] [B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Mü’min-[/SIZE][/FONT][/U][/B][COLOR=#aa5500][FONT=Calibri]27 –[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Calibri] Mûsâ da şöyle dedi: “Ben, âhirete, hesap gününe inanmayan her kibirli ve zorbadan benim ve sizin Rabbiniz olan Allah’a sığınırım.” [/FONT][/COLOR] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][B][U]Duhan-[/U][/B][COLOR=red]20-[/COLOR][/FONT][/SIZE][COLOR=black][FONT=Calibri] Beni taşlayıp öldürmenizden, benim de sizin de Rabbiniz olan Allah’a sığınıyorum. [/FONT][/COLOR] [B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Felak-[/SIZE][/FONT][/U][/B][COLOR=#aa5500][FONT=Calibri]1 –[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Calibri] De ki: Sabahın Rabbine sığınırım: [/FONT][/COLOR] [COLOR=#aa5500][FONT=Calibri]2 – [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Calibri]Yarattığı şeylerin şerrinden, [/FONT][/COLOR] [COLOR=#aa5500][FONT=Calibri]3 – [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Calibri]Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden,[/FONT][/COLOR][COLOR=#aa5500][FONT=Calibri] [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Calibri][/FONT][/COLOR] [COLOR=#aa5500][FONT=Calibri]4 –[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Calibri] Düğümlere üfleyip büyü yapan büyücü kadınların şerrinden, [/FONT][/COLOR] [COLOR=#aa5500][FONT=Calibri]5 – [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Calibri]Ve hased ettiği zaman hasetçinin şerrinden. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][B][U]Nâs-[/U][/B][SIZE=3][COLOR=#aa5500]1 –[/COLOR][COLOR=black] De ki: İnsanların Rabbine, [/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=#aa5500]2 –[/COLOR][COLOR=black] İnsanların yegâne Hükümdarına, [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=#aa5500]3 –[/COLOR][COLOR=black] İnsanların İlahına sığınırım: [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=#aa5500]4 –[/COLOR][COLOR=black] O sinsi şeytanın şerrinden [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=#aa5500]5 –[/COLOR][COLOR=black] O ki insanların kalplerine vesvese verir, [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=#aa5500] 6 – [/COLOR][COLOR=black]O şeytan, cinlerden de olur, insanlardan da olur.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=black]hazırlayan selman sivridilli[/COLOR][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Allah'a siğinmak-âyetler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…