Allah'ım! Azabına karşı benim koruyanım yok. İzzetin benim koruyucum olsun. Sana karşı şefaatçim yoktur. Fazl-ü keremin bana şefaatçi olsun. Günahlarım yüreğimi korkuyla doldurmuş, affın bana emniyet versin.
Allahım! Dile getirdiğim her şey geride bıraktığım kötü izlerimi bilmeyişinden veya çirkin davranışlarımı unuttuğundan dolayı değil, aksine göklerin ve barındırdıkları yerin ve taşıdıkları benim sana beyan ettiğim pişmanlığımı ve tövbeye ilişkin feryadımı duysunlar da belki birisi senin verdiğin rahmetle benim kötü durumuma acır veya fena halime karşı şefkate gelir, Senin katında dinlenmeye benimkinden daha layık bir duada bulunur veya kendi müracaatımdan daha sağlam bir şefaatte bulunur da, Senin gazabından benim kurtuluşuma ve hoşnutluğunu kazanmama vesile olur.
Allah'ım! Eğer senin katında pişmanlık tövbe ise işte ben pişmanların en pişmanıyım. Eğer günahları terk etmek kapına dönüş sayılırsa ben herkesten önce oraya dönüyorum. Eğer af ve mağfiret dileme günahların düşürülmesine vesileyse bende Senden af ve bağışlanma dileyenlerdenim.
Allah'ım!! Tövbeyi emredip kabulünü garanti ettiğin, duaya teşvik edip kabulünü vaat ettiğin gibi, Hz. Muhammed ve Onun Âline salat eyle, tövbemi kabul buyur, beni rahmetinden eli boş geri döndürme, şüphesiz Sen günahkarların tövbelerini kabul eden, kApına dönüş yapan suçlulara merhamet edensin..
Allah'ım! Hz. Muhammed ve Âline bizi kendisiyle hidayete erdirdiğin gibi salat eyle! Hz. Muhammed ve Âline onu bizim kurtuluşumuza vesile kıldığın gibi salat eyle! Hz. Muhammed ve Âline kıyamet gününde Sana en çok muhtaç olunacak o çetin günde bize şefaatçi olacak bir salat eyle, şüphesiz ki Sen her şeye kadirsin ve bu Sana çok kolaydır..
( AMİN...AMİN...AMİN...)
İmam ZeynelÂbidin