Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Allah'ın Rızası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ent" data-source="post: 183752" data-attributes="member: 13914"><p><strong><span style="color: #053b61"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 18px"><em>Allah'ın Rızası</em></span></span></span></strong><span style="color: #053b61"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 18px"><em> Ebû Abdurrahman Abdullah İbni Ömer İbni'l-Hattâb radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre, Rasûlüllah sallallahu aleyhi ve sellem'in şöyle buyurduğunu işittim demiştir:</em></span></span></span></p><p><em><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: #053b61">"Sizden önceki ümmetlerden üç kişilik bir grup yolculuğa koyulup, akşam olunca da, uyumak için bir mağaraya girdiler. Ansızın dağdan yuvarlanan bir kaya onların üzerine mağaranın ağzını kapattı. Bunun üzerine birbirlerine dediler ki:</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: #053b61">Muhakkak ki yaptığınız salih ameller ile Allah Teâla'ya duâ etmekten başka hiçbir şey sizi bu kayadan kurtaramaz.</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: #053b61">İçlerinden birisi: </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: #053b61">Ey Allahım! Benim çok yaşlı olan annemle babam vardı. Onlardan önce ne çoluk-çocuklarıma ve ne de hayvanlarıma bir şey yedirip içirmezdim, Birgün hayvanlara ağaçlık bir yer bulmak için evden uzaklaştım onlar uyumadan önce dönemedim. Akşam onları uyumuş halde buldum. Onları uyandırmayı ve onlar uyanmadan da ne çoluk-çocuklarıma ve ne de hayvanlarıma bir şey yedirip içirmeyi hoş görmedim.</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: #053b61">Şafak sökene kadar süt kabı elimde onların uyanmalarını bekledim. Çocuklar da ayaklarımın et rafında açlıktan ağlaşıyorlardı. Ve sonunda onlar da uyanıp sütlerini içtiler.</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: #053b61">Ey Allahım! Eğer ben bunu senin rızânı kazanmak için yaptıysam, bu kaya sebebi ile başımıza gelen sıkıntıyı kaldır! diye duâ etti. Kaya biraz açıldı; fakat mağaradan çıkmaya güç yetiremiyorlardı. Diğeri:</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: #053b61">Ey Allahım! Amcamın bir kızı vardı ki, ben onu herkesten çok seviyordum.Ona sahip olmak istedim. Fakat O benden yüz çevirdi. Tâki yıllardan bir yıl kıtlık olduğunda bana geldi. Kendisini bana teslim etmesi şartıyla ona yüzyirmi dinar verdim. O da kabul etti. Bu surette fırsat elverince dedi ki: Allah'tan kork! Haksız yere bana sahip olma, Onu herkesten çok sevdğim halde kendisinden vazgeçip uzaklaştım. Ona verdiğim altınları da geri almadım.</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: #053b61">Ey Allahım! Eğer ben bunu senin rızânı kazanmak için yaptıysam, başımıza gelen bu sıkıntıyı kaldır! diye duâ etti. Kaya biraz daha açıldı; fakat ma*ğaradan çıkmaya güç yetiremiyorlardı. Üçüncü adam da:</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: #053b61">Ey Allahım! Ben birçok işçi tutmuştum. Parasini almadan giden bir kişi dışında hepsinin ücretini vermiştim. Ücretini almadan giden kişinin parasını çalıştırdım. Bu paradan büyük bir servet meydana qeldi. Bir müddet sonra bu adam çıkageldi. Bana:</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: #053b61">Ey Allah'ın kulu! Ücretimi bana öde, dedi. Ben de ona: </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: #053b61">Şu develer, sığırlar, koyunlar ve kölelerden gördüklerin senin ücretindir, dedim. Adamcağız:</span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: #053b61">Ey Allah'ın kulu! Benimle alay etme, deyince, seninle alay etmiyorum, diye cevap verdim. Bunun üzerine onlardan geride bir tek şey bırakmayarak hepsini alıp sürdü götürdü.</span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: #053b61">Ey Allahım! Eğer ben bunu senin rızânı kazanmak için yaptıysam, başımıza gelen bu sıkıntıyı kaldır! diye duâ etti. Kaya tamamen açıldı. </span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: #053b61">Onlar da çıkıp yollarına devam ettiler.</span></span></span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ent, post: 183752, member: 13914"] [B][COLOR=#053b61][FONT=Book Antiqua][SIZE=5][I]Allah'ın Rızası[/I][/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#053b61][FONT=Book Antiqua][SIZE=5][I] Ebû Abdurrahman Abdullah İbni Ömer İbni'l-Hattâb radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre, Rasûlüllah sallallahu aleyhi ve sellem'in şöyle buyurduğunu işittim demiştir:[/I][/SIZE][/FONT][/COLOR] [I][SIZE=5][FONT=Book Antiqua][COLOR=#053b61]"Sizden önceki ümmetlerden üç kişilik bir grup yolculuğa koyulup, akşam olunca da, uyumak için bir mağaraya girdiler. Ansızın dağdan yuvarlanan bir kaya onların üzerine mağaranın ağzını kapattı. Bunun üzerine birbirlerine dediler ki:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=5][FONT=Book Antiqua][COLOR=#053b61]Muhakkak ki yaptığınız salih ameller ile Allah Teâla'ya duâ etmekten başka hiçbir şey sizi bu kayadan kurtaramaz.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=5][FONT=Book Antiqua][COLOR=#053b61]İçlerinden birisi: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=5][FONT=Book Antiqua][COLOR=#053b61]Ey Allahım! Benim çok yaşlı olan annemle babam vardı. Onlardan önce ne çoluk-çocuklarıma ve ne de hayvanlarıma bir şey yedirip içirmezdim, Birgün hayvanlara ağaçlık bir yer bulmak için evden uzaklaştım onlar uyumadan önce dönemedim. Akşam onları uyumuş halde buldum. Onları uyandırmayı ve onlar uyanmadan da ne çoluk-çocuklarıma ve ne de hayvanlarıma bir şey yedirip içirmeyi hoş görmedim.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=5][FONT=Book Antiqua][COLOR=#053b61]Şafak sökene kadar süt kabı elimde onların uyanmalarını bekledim. Çocuklar da ayaklarımın et rafında açlıktan ağlaşıyorlardı. Ve sonunda onlar da uyanıp sütlerini içtiler.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=5][FONT=Book Antiqua][COLOR=#053b61]Ey Allahım! Eğer ben bunu senin rızânı kazanmak için yaptıysam, bu kaya sebebi ile başımıza gelen sıkıntıyı kaldır! diye duâ etti. Kaya biraz açıldı; fakat mağaradan çıkmaya güç yetiremiyorlardı. Diğeri:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=5][FONT=Book Antiqua][COLOR=#053b61]Ey Allahım! Amcamın bir kızı vardı ki, ben onu herkesten çok seviyordum.Ona sahip olmak istedim. Fakat O benden yüz çevirdi. Tâki yıllardan bir yıl kıtlık olduğunda bana geldi. Kendisini bana teslim etmesi şartıyla ona yüzyirmi dinar verdim. O da kabul etti. Bu surette fırsat elverince dedi ki: Allah'tan kork! Haksız yere bana sahip olma, Onu herkesten çok sevdğim halde kendisinden vazgeçip uzaklaştım. Ona verdiğim altınları da geri almadım.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=5][FONT=Book Antiqua][COLOR=#053b61]Ey Allahım! Eğer ben bunu senin rızânı kazanmak için yaptıysam, başımıza gelen bu sıkıntıyı kaldır! diye duâ etti. Kaya biraz daha açıldı; fakat ma*ğaradan çıkmaya güç yetiremiyorlardı. Üçüncü adam da:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=5][FONT=Book Antiqua][COLOR=#053b61]Ey Allahım! Ben birçok işçi tutmuştum. Parasini almadan giden bir kişi dışında hepsinin ücretini vermiştim. Ücretini almadan giden kişinin parasını çalıştırdım. Bu paradan büyük bir servet meydana qeldi. Bir müddet sonra bu adam çıkageldi. Bana:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=5][FONT=Book Antiqua][COLOR=#053b61]Ey Allah'ın kulu! Ücretimi bana öde, dedi. Ben de ona: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=5][FONT=Book Antiqua][COLOR=#053b61]Şu develer, sığırlar, koyunlar ve kölelerden gördüklerin senin ücretindir, dedim. Adamcağız:[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=5][FONT=Book Antiqua][COLOR=#053b61]Ey Allah'ın kulu! Benimle alay etme, deyince, seninle alay etmiyorum, diye cevap verdim. Bunun üzerine onlardan geride bir tek şey bırakmayarak hepsini alıp sürdü götürdü.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=5][FONT=Book Antiqua][COLOR=#053b61]Ey Allahım! Eğer ben bunu senin rızânı kazanmak için yaptıysam, başımıza gelen bu sıkıntıyı kaldır! diye duâ etti. Kaya tamamen açıldı. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=5][FONT=Book Antiqua][COLOR=#053b61]Onlar da çıkıp yollarına devam ettiler.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Allah'ın Rızası
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…