Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Mevlana ve Mevlevilik
Âma Kur'an Okurken...gözleri görmeyenin ALLAH tan istegi Kuranı okuma...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hakka_yolcu" data-source="post: 207602" data-attributes="member: 1006633"><p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">Gözlerinin Görmesi</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">Yoksul bir şeyh, kör bir ihtiyarın evine misafir oldu. Evde,</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">duvarda asılı duran bir Kur'an vardı. Şeyh bu duruma hayret</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">etti. Çünkü evde kör bir ihtiyardan başka kimse yaşamıyordu.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">Kendi kendine, ''Burada kör bir ihtiyardan başka kimse yok. Bu</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">Kur'an'ı kim okur?'' diye düşündü. Bu durumu ev sahibine</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">sormak istedi, fakat uygun olmayacağı fikrine kapıldı. Bu işin</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">sebebinin kendiliğinden ortaya çıkıncaya kadar, sabretmeye</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">karar verdi.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">Bu düşünceyle yatıp uyudu. Gece yarısı Kur'an sesiyle</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">yatağından sıçrayıp uyandı. Gördüğü manzara karşısında şaşırdı</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">kaldı. Kör ihtiyar, Kur'an'ı önüne almış okuyordu. Okuyuşunda</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">en ufak bir yanlış da yoktu. Bir yandan da parmağıyla okuduğu</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">satırı takip ediyordu. Şeyh daha fazla dayanamayarak sordu:</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">''Kör olduğun halde, Kur'ân-ı Kerîm'i böyle nasıl</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">okuyabiliyorsun? Parmağınla takip ettiğine göre, harfleri</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">görmemen imkânsız.'' Kör ihtiyar, misafir şeyhe tatlı bir</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">tebessümle cevap verdi.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">''Dostum, Allah'ın kudretinin büyüklüğü yanında, benim halimin</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">şaşılacak nesi var? O diledi mi sebepli veya sebepsiz yaratır.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">Allahıma yalvardım. ‘Yâ rabbi! Ben Kur'an okumayı, her şeyden</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">çok seviyorum. Kur'an okuduğum zaman gözlerime nur ver.</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">Âyetlerini duraklamadan, yanlışsız okuyabileyim.' Rabbim duamı</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">kabul etti. Ne zaman Kur'an'ı elime alsam, rabbimin lutfuyla</span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #696969"><span style="font-family: 'arial'">gözlerim açılır. Harfleri görürüm</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hakka_yolcu, post: 207602, member: 1006633"] [CENTER][COLOR=#696969][FONT=arial]Gözlerinin Görmesi[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]Yoksul bir şeyh, kör bir ihtiyarın evine misafir oldu. Evde,[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]duvarda asılı duran bir Kur'an vardı. Şeyh bu duruma hayret[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]etti. Çünkü evde kör bir ihtiyardan başka kimse yaşamıyordu.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]Kendi kendine, ''Burada kör bir ihtiyardan başka kimse yok. Bu[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]Kur'an'ı kim okur?'' diye düşündü. Bu durumu ev sahibine[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]sormak istedi, fakat uygun olmayacağı fikrine kapıldı. Bu işin[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]sebebinin kendiliğinden ortaya çıkıncaya kadar, sabretmeye[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]karar verdi.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]Bu düşünceyle yatıp uyudu. Gece yarısı Kur'an sesiyle[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]yatağından sıçrayıp uyandı. Gördüğü manzara karşısında şaşırdı[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]kaldı. Kör ihtiyar, Kur'an'ı önüne almış okuyordu. Okuyuşunda[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]en ufak bir yanlış da yoktu. Bir yandan da parmağıyla okuduğu[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]satırı takip ediyordu. Şeyh daha fazla dayanamayarak sordu:[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]''Kör olduğun halde, Kur'ân-ı Kerîm'i böyle nasıl[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]okuyabiliyorsun? Parmağınla takip ettiğine göre, harfleri[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]görmemen imkânsız.'' Kör ihtiyar, misafir şeyhe tatlı bir[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]tebessümle cevap verdi.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]''Dostum, Allah'ın kudretinin büyüklüğü yanında, benim halimin[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]şaşılacak nesi var? O diledi mi sebepli veya sebepsiz yaratır.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]Allahıma yalvardım. ‘Yâ rabbi! Ben Kur'an okumayı, her şeyden[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]çok seviyorum. Kur'an okuduğum zaman gözlerime nur ver.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]Âyetlerini duraklamadan, yanlışsız okuyabileyim.' Rabbim duamı[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]kabul etti. Ne zaman Kur'an'ı elime alsam, rabbimin lutfuyla[/FONT][/COLOR] [COLOR=#696969][FONT=arial]gözlerim açılır. Harfleri görürüm[/FONT][/COLOR][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Mevlana ve Mevlevilik
Âma Kur'an Okurken...gözleri görmeyenin ALLAH tan istegi Kuranı okuma...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…