Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Anne-âyetler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 166645" data-attributes="member: 5987"><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Sütanne ve kardeşlerinde de, nesep (soy) yönünden olan mahremliğin cari olduğu âyette vurgulanmaktadır. </span></span></p><p></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Calibri'">33 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> Ana ve babanın ve diğer akrabaların ölümlerinden sonra bırakacakları her terike için vârisler belirledik. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Yemin akdinin sizi bağladığı kimselere de paylarını verin. Muhakkak ki Allah her şeye şahittir. </span></span></p><p></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Calibri'">36 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> Yalnız Allah’a ibadet edip O’na hiçbir şeyi şerik yapmayın. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Anneye, babaya, akrabalara, </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Yetimlere, fakirlere, yakın komşulara, uzak komşulara, </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Yol arkadaşına, garip ve yolculara, </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Elinizin altındaki (köle, cariye, hizmetçi, işçi) lere de </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Güzel muamele edin. Bilin ki Allah kendini beğenen ve övünüp duran kimseleri sevmez.</span></span></span></p><p></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Calibri'">135 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> Ey iman edenler! Haktan yana olup vargücünüzle ve bütün işlerinizde adaleti gerçekleştirin. Allah için şahitlik eden insanlar olun. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Bu hükmünüz ve şahitliğiniz isterse bizzat kendiniz, anneniz, babanız ve yakın akrabalarınız aleyhinde olsun. İsterse onlar zengin veya fakir bulunsun; çünkü Allah her ikisine de sizden daha yakındır. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Onun için, sakın nefsinizin arzusuna uyarak adaletten ayrılmayın. Eğer dilinizi eğip bükerek gerçeği olduğu gibi söylemekten çekinir veya büsbütün şahitlikten kaçarsanız, iyi bilin ki Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır.</span></span></span></p><p></p><p><span style="color: indigo"><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Mâide-</span></span></u></strong><span style="font-family: 'Calibri'">17 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> “Allah, Meryem’in oğlu Mesih’tir” diyenler kesinlikle kâfir olmuşlardır. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">De ki: “Eğer Allah Meryemin oğlu Mesihi, annesini ve dünyada bulunanların hepsini imha etmek istese, O’na karşı kimin elinden bir şey gelir? Kim O’nu engelleyebilir? </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Doğrusu göklerin, yerin ve ikisi arasında olan bütün varlıkların hâkimiyeti Allah’a aittir. O dilediğini yaratır. Allah her şeye kadirdir.</span></span></span></p><p></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Calibri'">75 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> Meryem oğlu Îsâ Mesih sadece bir Resuldür. Nitekim ondan önce de bir çok elçi gelip geçmiştir. Onun annesi de çok dürüst, son derece iffetli bir hanımdı. Her ikisi de diğer insanlar gibi yemek yerlerdi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Dikkat et: Biz onlara delilleri nasıl açıklıyoruz. Sonra bak nasıl oluyor da akılları çelinip bu hakikatlerden vazgeçiyorlar!</span></span></p><p></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Calibri'">110 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> Allah o gün buyuracak ki: “İsa! Hem senin, hem annenin üzerindeki nimetimi iyi düşün! </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Düşün ki: Ben Seni Ruhu’l-kudüsle desteklemiştim. Sen beşikte iken de, yetişkin iken de insanlarla konuşmuştun. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Ben sana kitabı, hikmeti, Tevrat ve İncili öğretmiştim. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Sen, Ben’im iznimle çamurdan kuş şeklinde bir şey yapıyor, ona üflüyordun; o da Ben’im iznimle kuş oluveriyordu. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Düşün ki: Sen Ben’im iznimle anadan doğma âmanın gözünü açıyor, abraşı da iyileştiriyordun. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Düşün ki: Sen Ben’im iznimle ölüleri kabirden diri olarak çıkarıyordun. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Hani Ben İsrailoğullarının şerlerini (öldürme kasıtlarını) senden defetmiştim. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Kendilerine apaçık deliller, mûcizeler getirdiğin zaman da onların kâfirleri: “Bu besbelli bir büyüden başka bir şey değil” demişlerdi.</span></span></span></p><p></p><p><span style="color: indigo"><span style="font-family: 'Calibri'">116-118 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> Hem Allah Teâla: “Ey Meryem oğlu İsa!” Sen mi insanlara “Beni ve annemi Allah’tan gayrı iki tanrı edinin” diye sorguladığı vakit o şöyle diyecek: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">“Hâşa! Sen şerikden ve her noksandan münezzehsin Ya Rabbî! Hakkım olmayan bir şeyi söylemem doğru olmaz, bana yakışmaz. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">Hem söylediysem malûmundur elbet. Benim varlığımda olan her şeyi Sen bilirsin, ama ben Sen’in Zatında olanı bilemem. Bütün gaybleri hakkıyla bilen ancak Sen’sin.” </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">“Sen ne emrettinse ben onlara, bundan başka bir şey söylemedim. Dediğim hep şu idi: “Rabbim ve Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin.” </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: indigo">“Ya Rabbî! Ben aralarında olduğum müddetçe onları kolladım. Fakat vakta ki Sen beni aralarından tutup aldın, onları görüp denetleyen yalnız Sen kaldın. Sen gerçekten her zaman, her şeye hakkıyla şahitsin. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: indigo">Eğer onları cezalandırırsan, şüphe yok ki onlar Sen’in kullarındır. Onları affedersen, aziz-u hakîm (üstün kudret, tam hüküm ve hikmet sahibi) ancak Sen’sin.”</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 166645, member: 5987"] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Sütanne ve kardeşlerinde de, nesep (soy) yönünden olan mahremliğin cari olduğu âyette vurgulanmaktadır. [/COLOR][/FONT] [COLOR=indigo][/COLOR] [COLOR=indigo][FONT=Calibri]33 –[/FONT][FONT=Calibri] Ana ve babanın ve diğer akrabaların ölümlerinden sonra bırakacakları her terike için vârisler belirledik. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Yemin akdinin sizi bağladığı kimselere de paylarını verin. Muhakkak ki Allah her şeye şahittir. [/COLOR][/FONT] [COLOR=indigo][/COLOR] [COLOR=indigo][FONT=Calibri]36 –[/FONT][FONT=Calibri] Yalnız Allah’a ibadet edip O’na hiçbir şeyi şerik yapmayın. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Anneye, babaya, akrabalara, [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Yetimlere, fakirlere, yakın komşulara, uzak komşulara, [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Yol arkadaşına, garip ve yolculara, [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Elinizin altındaki (köle, cariye, hizmetçi, işçi) lere de [/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=indigo]Güzel muamele edin. Bilin ki Allah kendini beğenen ve övünüp duran kimseleri sevmez.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=indigo][/COLOR] [COLOR=indigo][FONT=Calibri]135 –[/FONT][FONT=Calibri] Ey iman edenler! Haktan yana olup vargücünüzle ve bütün işlerinizde adaleti gerçekleştirin. Allah için şahitlik eden insanlar olun. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Bu hükmünüz ve şahitliğiniz isterse bizzat kendiniz, anneniz, babanız ve yakın akrabalarınız aleyhinde olsun. İsterse onlar zengin veya fakir bulunsun; çünkü Allah her ikisine de sizden daha yakındır. [/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=indigo]Onun için, sakın nefsinizin arzusuna uyarak adaletten ayrılmayın. Eğer dilinizi eğip bükerek gerçeği olduğu gibi söylemekten çekinir veya büsbütün şahitlikten kaçarsanız, iyi bilin ki Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=indigo][/COLOR] [COLOR=indigo][B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Mâide-[/SIZE][/FONT][/U][/B][FONT=Calibri]17 –[/FONT][FONT=Calibri] “Allah, Meryem’in oğlu Mesih’tir” diyenler kesinlikle kâfir olmuşlardır. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]De ki: “Eğer Allah Meryemin oğlu Mesihi, annesini ve dünyada bulunanların hepsini imha etmek istese, O’na karşı kimin elinden bir şey gelir? Kim O’nu engelleyebilir? [/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=indigo]Doğrusu göklerin, yerin ve ikisi arasında olan bütün varlıkların hâkimiyeti Allah’a aittir. O dilediğini yaratır. Allah her şeye kadirdir.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=indigo][/COLOR] [COLOR=indigo][FONT=Calibri]75 –[/FONT][FONT=Calibri] Meryem oğlu Îsâ Mesih sadece bir Resuldür. Nitekim ondan önce de bir çok elçi gelip geçmiştir. Onun annesi de çok dürüst, son derece iffetli bir hanımdı. Her ikisi de diğer insanlar gibi yemek yerlerdi. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Dikkat et: Biz onlara delilleri nasıl açıklıyoruz. Sonra bak nasıl oluyor da akılları çelinip bu hakikatlerden vazgeçiyorlar![/COLOR][/FONT] [COLOR=indigo][/COLOR] [COLOR=indigo][FONT=Calibri]110 –[/FONT][FONT=Calibri] Allah o gün buyuracak ki: “İsa! Hem senin, hem annenin üzerindeki nimetimi iyi düşün! [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Düşün ki: Ben Seni Ruhu’l-kudüsle desteklemiştim. Sen beşikte iken de, yetişkin iken de insanlarla konuşmuştun. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Ben sana kitabı, hikmeti, Tevrat ve İncili öğretmiştim. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Sen, Ben’im iznimle çamurdan kuş şeklinde bir şey yapıyor, ona üflüyordun; o da Ben’im iznimle kuş oluveriyordu. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Düşün ki: Sen Ben’im iznimle anadan doğma âmanın gözünü açıyor, abraşı da iyileştiriyordun. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Düşün ki: Sen Ben’im iznimle ölüleri kabirden diri olarak çıkarıyordun. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Hani Ben İsrailoğullarının şerlerini (öldürme kasıtlarını) senden defetmiştim. [/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=indigo]Kendilerine apaçık deliller, mûcizeler getirdiğin zaman da onların kâfirleri: “Bu besbelli bir büyüden başka bir şey değil” demişlerdi.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=indigo][/COLOR] [COLOR=indigo][FONT=Calibri]116-118 –[/FONT][FONT=Calibri] Hem Allah Teâla: “Ey Meryem oğlu İsa!” Sen mi insanlara “Beni ve annemi Allah’tan gayrı iki tanrı edinin” diye sorguladığı vakit o şöyle diyecek: [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]“Hâşa! Sen şerikden ve her noksandan münezzehsin Ya Rabbî! Hakkım olmayan bir şeyi söylemem doğru olmaz, bana yakışmaz. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]Hem söylediysem malûmundur elbet. Benim varlığımda olan her şeyi Sen bilirsin, ama ben Sen’in Zatında olanı bilemem. Bütün gaybleri hakkıyla bilen ancak Sen’sin.” [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]“Sen ne emrettinse ben onlara, bundan başka bir şey söylemedim. Dediğim hep şu idi: “Rabbim ve Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin.” [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=indigo]“Ya Rabbî! Ben aralarında olduğum müddetçe onları kolladım. Fakat vakta ki Sen beni aralarından tutup aldın, onları görüp denetleyen yalnız Sen kaldın. Sen gerçekten her zaman, her şeye hakkıyla şahitsin. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=indigo]Eğer onları cezalandırırsan, şüphe yok ki onlar Sen’in kullarındır. Onları affedersen, aziz-u hakîm (üstün kudret, tam hüküm ve hikmet sahibi) ancak Sen’sin.”[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Anne-âyetler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…