Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Anne-âyetler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 166646" data-attributes="member: 5987"><p><span style="color: sienna"><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">En’am-</span></span></u></strong><span style="font-family: 'Calibri'">151 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> De ki: “Gelin Rabbinizin size neleri haram kıldığını ben okuyup açıklayayım: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">O’na hiçbir şeyi ortak yapmayın, anneye babaya iyi davranın, fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin, çünkü sizin de onların da rızkını veren Biz’iz. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">Kötülüklerin, fuhşiyatın açığına da gizlisine de yaklaşmayın. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">Allah’ın muhterem kıldığı cana haksız yere kıymayın. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">İşte aklınızı kullanırsınız diye Allah size bunları emrediyor.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna"><strong><u>A’raf-</u></strong><span style="font-size: 12px">27 – Ey Âdem’in evlatları! Şeytan, edep yerlerini açığa çıkarmak için, annenizle babanızı -üzerlerinde ki takvâ elbiselerini çıkarttırmak sûretiyle- cennetten uzaklaştırdığı gibi, sakın sizi de belaya uğratmasın. Çünkü o da, askerleri de sizin kendilerini göremeyeceğiniz yerlerden sizi görürler. Doğrusu Biz şeytanları iman etmeyenlerin dostları yapmışızdır.</span></span></span></p><p><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Calibri'">150 – </span><span style="font-family: 'Calibri'">Mûsâ pek öfkeli ve üzgün olarak halkına dönünce: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">“Benden sonra arkamdan ne kötü işler yapmışsınız! Rabbinizin emrini çarçabuk terk mi ettiniz!” dedi ve... levhaları yere bırakıverdi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">Kardeşini başından tuttu, kendisine doğru çekiyordu. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">Harun ise ona: “Anamın oğlu!” dedi: “İnan ki bu millet beni fena halde hırpaladı, nerdeyse beni linç edip öldüreceklerdi. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">Ne olur, düşmanlarımı üstüme güldürme, beni bu zalim milletle bir tutma!”</span></span></span></p><p><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Calibri'">190 – </span><span style="font-family: 'Calibri'">Fakat Allah kendilerine kusursuz bir çocuk verince, annesi de babası da ölçüyü kaçırıp verdiği çocuk sebebiyle şirke bulaştılar. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">Tuttular, Allah’a birtakım şerikler yakıştırdılar. Halbuki Allah onların yakıştırdıkları her türlü ortaktan münezzehtir. </span></span></p><p><span style="color: sienna"><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Yusuf-</span></span></u></strong><span style="font-family: 'Calibri'">99 – </span><span style="font-family: 'Calibri'">Yâkub ailesi Mısır’a gelip Yusuf’un yanına girdiklerinde Yusuf annesi ile babasını kucakladı ve: “Allah’ın dilemesiyle Mısır’a emin olarak girin” dedi.</span></span></p><p><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Calibri'">100 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> Annesi ile babasını tahtına oturttu. Hepsi onun önünde saygı ile eğildiler. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">Yusuf: “Babacığım! dedi, işte küçükken gördüğüm rüyanın tabiri! Rabbim o rüyayı gerçekleştirdi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">O, bana nice ihsanlarda bulundu: Beni zindandan kurtardı ve nihayet, </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">Şeytan benimle kardeşlerimin arasını bozduktan sonra </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">sizi çölden getirip bana kavuşturmakla da beni ihsanına mazhar etti. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">Gerçekten Rabbim dilediği kimse hakkında latifdir (dilediği hususları çok güzel, pek ince bir tarzda gerçekleştirir). Şüphesiz O alîmdir, hakîmdir (herşeyi hakkıyla bilen, tam hikmet sahibidir)”</span></span></span></p><p><span style="color: sienna"><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">İbrahim-</span></span></u></strong><span style="font-family: 'Calibri'">41 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> “Ey Rabbimiz! Beni, annemi, babamı ve bütün müminleri kıyamet günü affeyle.” </span></span></p><p><span style="color: sienna"><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">İsrâ-</span></span></u></strong><span style="font-family: 'Calibri'">23 – </span><span style="font-family: 'Calibri'">Rabbin şöyle buyurdu: Allah’tan başkasına ibadet etmeyin. Anneye ve babaya güzel muamele edin. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">Şayet onlardan her ikisi veya birisi yaşlanmış olarak senin yanında bulunursa </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">Sakın onlara hizmetten yüksünme, “öff!” bile deme, onları azarlama, onlara tatlı ve gönül alıcı sözler söyle. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">22-39 bölümü, Medine döneminin başlamak üzere olduğu sırada gittikçe güçlenecek olan İslâm toplumunun hangi temel esaslar üzerine kurulacağını ilan etmektedir. Bkz. 6,151-153 </span></span></p><p><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Calibri'">24 – </span><span style="font-family: 'Calibri'">Şefkatle, tevazu ile kol kanat ger onlara ve şöyle dua et: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">“Ya Rabbî, onlar küçüklüğümde nasıl beni ihtimamla yetiştirdilerse, </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">ona mükâfat olarak Sen de onlara merhamet buyur!” </span></span></p><p><span style="color: sienna"><span style="font-family: 'Calibri'">25 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> Rabbiniz ruhlarınızdaki duyguları pek iyi bilir. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: sienna">Eğer siz iyi iseniz şunu bilin ki Allah kötülüklerden, özellikle anne ve babasına yaptığı kötü muamelelerden, tövbe edenlere karşı, günahları çok affedicidir.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 166646, member: 5987"] [COLOR=sienna][B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]En’am-[/SIZE][/FONT][/U][/B][FONT=Calibri]151 –[/FONT][FONT=Calibri] De ki: “Gelin Rabbinizin size neleri haram kıldığını ben okuyup açıklayayım: [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]O’na hiçbir şeyi ortak yapmayın, anneye babaya iyi davranın, fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin, çünkü sizin de onların da rızkını veren Biz’iz. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]Kötülüklerin, fuhşiyatın açığına da gizlisine de yaklaşmayın. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]Allah’ın muhterem kıldığı cana haksız yere kıymayın. [/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=sienna]İşte aklınızı kullanırsınız diye Allah size bunları emrediyor.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [FONT=Calibri][COLOR=sienna][B][U]A’raf-[/U][/B][SIZE=3]27 – Ey Âdem’in evlatları! Şeytan, edep yerlerini açığa çıkarmak için, annenizle babanızı -üzerlerinde ki takvâ elbiselerini çıkarttırmak sûretiyle- cennetten uzaklaştırdığı gibi, sakın sizi de belaya uğratmasın. Çünkü o da, askerleri de sizin kendilerini göremeyeceğiniz yerlerden sizi görürler. Doğrusu Biz şeytanları iman etmeyenlerin dostları yapmışızdır.[/SIZE][/COLOR][/FONT] [COLOR=sienna][FONT=Calibri]150 – [/FONT][FONT=Calibri]Mûsâ pek öfkeli ve üzgün olarak halkına dönünce: [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]“Benden sonra arkamdan ne kötü işler yapmışsınız! Rabbinizin emrini çarçabuk terk mi ettiniz!” dedi ve... levhaları yere bırakıverdi. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]Kardeşini başından tuttu, kendisine doğru çekiyordu. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]Harun ise ona: “Anamın oğlu!” dedi: “İnan ki bu millet beni fena halde hırpaladı, nerdeyse beni linç edip öldüreceklerdi. [/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=sienna]Ne olur, düşmanlarımı üstüme güldürme, beni bu zalim milletle bir tutma!”[/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=sienna][FONT=Calibri]190 – [/FONT][FONT=Calibri]Fakat Allah kendilerine kusursuz bir çocuk verince, annesi de babası da ölçüyü kaçırıp verdiği çocuk sebebiyle şirke bulaştılar. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]Tuttular, Allah’a birtakım şerikler yakıştırdılar. Halbuki Allah onların yakıştırdıkları her türlü ortaktan münezzehtir. [/COLOR][/FONT] [COLOR=sienna][B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yusuf-[/SIZE][/FONT][/U][/B][FONT=Calibri]99 – [/FONT][FONT=Calibri]Yâkub ailesi Mısır’a gelip Yusuf’un yanına girdiklerinde Yusuf annesi ile babasını kucakladı ve: “Allah’ın dilemesiyle Mısır’a emin olarak girin” dedi.[/FONT][/COLOR] [COLOR=sienna][FONT=Calibri]100 –[/FONT][FONT=Calibri] Annesi ile babasını tahtına oturttu. Hepsi onun önünde saygı ile eğildiler. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]Yusuf: “Babacığım! dedi, işte küçükken gördüğüm rüyanın tabiri! Rabbim o rüyayı gerçekleştirdi. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]O, bana nice ihsanlarda bulundu: Beni zindandan kurtardı ve nihayet, [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]Şeytan benimle kardeşlerimin arasını bozduktan sonra [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]sizi çölden getirip bana kavuşturmakla da beni ihsanına mazhar etti. [/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=sienna]Gerçekten Rabbim dilediği kimse hakkında latifdir (dilediği hususları çok güzel, pek ince bir tarzda gerçekleştirir). Şüphesiz O alîmdir, hakîmdir (herşeyi hakkıyla bilen, tam hikmet sahibidir)”[/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=sienna][B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]İbrahim-[/SIZE][/FONT][/U][/B][FONT=Calibri]41 –[/FONT][FONT=Calibri] “Ey Rabbimiz! Beni, annemi, babamı ve bütün müminleri kıyamet günü affeyle.” [/FONT][/COLOR] [COLOR=sienna][B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]İsrâ-[/SIZE][/FONT][/U][/B][FONT=Calibri]23 – [/FONT][FONT=Calibri]Rabbin şöyle buyurdu: Allah’tan başkasına ibadet etmeyin. Anneye ve babaya güzel muamele edin. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]Şayet onlardan her ikisi veya birisi yaşlanmış olarak senin yanında bulunursa [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]Sakın onlara hizmetten yüksünme, “öff!” bile deme, onları azarlama, onlara tatlı ve gönül alıcı sözler söyle. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]22-39 bölümü, Medine döneminin başlamak üzere olduğu sırada gittikçe güçlenecek olan İslâm toplumunun hangi temel esaslar üzerine kurulacağını ilan etmektedir. Bkz. 6,151-153 [/COLOR][/FONT] [COLOR=sienna][FONT=Calibri]24 – [/FONT][FONT=Calibri]Şefkatle, tevazu ile kol kanat ger onlara ve şöyle dua et: [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]“Ya Rabbî, onlar küçüklüğümde nasıl beni ihtimamla yetiştirdilerse, [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=sienna]ona mükâfat olarak Sen de onlara merhamet buyur!” [/COLOR][/FONT] [COLOR=sienna][FONT=Calibri]25 –[/FONT][FONT=Calibri] Rabbiniz ruhlarınızdaki duyguları pek iyi bilir. [/FONT][/COLOR] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=sienna]Eğer siz iyi iseniz şunu bilin ki Allah kötülüklerden, özellikle anne ve babasına yaptığı kötü muamelelerden, tövbe edenlere karşı, günahları çok affedicidir.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Anne-âyetler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…