Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Anne-âyetler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="müdavim" data-source="post: 166649" data-attributes="member: 5987"><p><span style="color: teal"><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Lokman-</span></span></u></strong><span style="font-family: 'Calibri'">14 – </span><span style="font-family: 'Calibri'">Biz insana, annesine babasına iyi davranmasını emrettik. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Zira annesi onu nice zahmetlerle karnında taşımıştır. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Sütten kesilmesi de iki yıl kadar sürer. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">İnsana buyurduk ki: “Hem Bana, hem de annene babana şükret, unutma ki sonunda Bana döneceksiniz.” </span></span></p><p><span style="color: teal"><span style="font-family: 'Calibri'">15 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> “Eğer onlar seni, şerik olduğuna dair hiçbir bilgin olmadığı şeyleri, </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Bana ortak saymaya zorlarlarsa sakın onlara itaat etme. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Ama o durumda da kendileriyle iyi geçin, makul bir tarzda onlara sahip çık. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Bana yönelen olgun insanların yolunu tut. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Sonunda hepinizin dönüşü Bana olacak </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">ve Ben işlediklerinizi tek tek size bildirip karşılığını vereceğim.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal"><strong><u>Ahzab-</u></strong><span style="font-size: 12px">4 – Allah, hiçbir adamın içinde iki kalb yaratmamıştır. Kendilerine zıhar yaptığınız eşlerinizi anneleriniz kılmamıştır. Evlatlıklarınızı da öz oğullarınız kılmamıştır. Bunlar ağızlarınızla söylediğiniz mânasız sözlerden ibarettir. Allah gerçeği söyler ve doğru yola iletir.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">6 – Peygamberin müminler üzerinde haiz olduğu hak, onların bizzat kendileri hakkında haiz oldukları haktan daha fazladır. (O, bir baba konumunda olduğundan) onun eşleri de müminlerin anneleridir. Akrabalar miras bakımından Allah’ın kitabında, birbirlerine diğer müminlerden ve muhacirlerden daha yakındırlar. Ancak dostlarınıza bir iyilik yapmanız müstesna, yani dostunuza vasiyetle bir mal bırakabilirsiniz. Bunlar kitapta yazılıdır.</span></span></span></p><p><span style="color: teal"><span style="font-family: 'Calibri'">53 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> Ey iman edenler! Yemeğe izin verilmeksizin, </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">vaktine de bakmaksızın, Peygamberin evine girmeyiniz. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Fakat dâvet edildiğinizde hemen girin. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Yemeği yiyince hemen dağılın, yemekten sonra sohbete dalmayın. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Çünkü bu hareketiniz Peygamberi rahatsız ediyor, lâkin utandığından, size karşı bir şey söylemiyordu. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Oysa Allah, gerçeği açıklamaktan çekinmez. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Eğer müminlerin annelerinden bir şey soracak veya isteyecek olursanız, onu perde arkasından isteyiniz. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Böyle yapmanız, hem sizin hem de onların kalpleri yönünden daha nezihtir. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Sizin Allah’ın Resulünü rahatsız etmeniz </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">ve kendisinin vefatından sonra onun eşlerini nikâhlamanız asla helâl değildir. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Çünkü bu, Allah katında büyük bir günahtır. </span></span></p><p><span style="color: teal"><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Zümer-</span></span></u></strong><span style="font-family: 'Calibri'">6 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> O, sizi bir tek candan yarattı. Ayrıca ondan da eşini meydana getirdi. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Size etlerini yemeniz için deve, sığır, koyun ve keçiden erkekli ve dişili olmak üzere sekiz çift hayvanın helâl olduğunu vahiyle bildirdi. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">O sizi analarınızın karnında üç karanlık içinde, peş peşe yaratır. İşte gerçek İlah olan Allah, bunları yapan Rabbinizdir. Bütün mülk ve hakimiyet O’nundur. O’ndan başka tanrı yoktur. Hâlâ nasıl oluyor da hak yoldan vazgeçiriliyorsunuz?</span></span></span></p><p><span style="color: teal"><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Ahkaf-</span></span></u></strong><span style="font-family: 'Calibri'">15 – </span><span style="font-family: 'Calibri'">Biz insana, anne ve babasına güzel muamele etmesini emrettik. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Zira annesi onu nice zahmetlerle karnında taşımış ve nice güçlüklerle doğurmuştur. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Çocuğun anne karnında taşınması ve sütten kesilmesi otuz ay sürer. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Nihayet insan gücünü kuvvetini bulup daha sonra kırk yaşına girince </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">“Ya Rabbi!” der. “Gerek bana, gerek anneme babama lütfettiğin nimetlerine şükür yoluna beni sevket. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Senin razı olacağın makbul ve güzel iş yapmaya beni yönelt ve bana salih, dine bağlı, makbul nesil nasib eyle! </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Rabbim senin kapına döndüm, ben sana teslim olanlardanım.”</span></span></span></p><p><span style="color: teal"><span style="font-family: 'Calibri'">17 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> Fakat bir de öyleleri var ki, kendisini imana dâvet eden anne ve babasına: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">“Öf be! Yetti artık! Benden önce nice nesiller ölüp de geri dönmediği halde, siz beni mezarımdan dirilip çıkarılmakla mı korkutuyorsunuz!” derken, </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">onlar: Allah’a sığınıp yalvararak oğullarına: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">“Yazık ediyorsun kendine! derler, imana gel, Allah’ın vaadi elbette gerçektir.” </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">O ise yine de: “Bu âhiret inancı eskilerin masallarından başka bir şey değildir” diye diretir. </span></span></p><p><span style="color: teal"><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Necm-</span></span></u></strong><span style="font-family: 'Calibri'">32 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> O iyiler, ufak kusur ve günahlardan olmasa da, büyük günahlardan, aşikâr hayâsızlıklardan kaçınırlar. Senin Rabbinin mağfireti boldur. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">O sizi topraktan yaratırken ve siz annelerinizin karınlarında döl halinde iken mayanızın ne olduğunu gayet iyi bilir. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Öyleyse kendinizi temize çıkarmayın, övünüp durmayın. Çünkü kimin Allah’ı daha çok sayıp O’na karşı gelmekten sakındığını O pekiyi bilmektedir.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal"><strong><u>Mücadele-</u></strong><span style="font-size: 12px">2 – İçinizden kadınlar hakkında zıhar yapanlar bilsinler ki onlar kendilerinin anneleri değildir, onların anneleri sadece kendilerini doğurmuş olanlardır. Onlar gerçekten çirkin ve yalan bir söz söylüyorlar. Bununla beraber, Allah’ın affı ve merhameti çoktur (geçmiş durumlar hakkında tövbe edenleri affeder)</span></span></span></p><p><span style="color: teal"><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Talak-</span></span></u></strong><span style="font-family: 'Calibri'">6 – </span><span style="font-family: 'Calibri'">Boşadığınız eşlerinizi, imkânlarınız nisbetinde oturduğunuz meskenlerin bir bölümünde iddetlerini tamamlayıncaya kadar oturtun. Onlar üzerinde çıkıp gitmelerini sağlamak için bir baskı kurmak niyetiyle onlara zarar vermeye kalkışmayın. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Eğer onlar hamile iseler, çocuklarını doğuruncaya kadar nafakalarını verin. Sonra boşadığınız eşlerle ilginiz kesilince sizin hesabınıza çocuklarınızı emzirirlerse, ücretlerini verin. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">Aranızda ücret işini meşrû çerçevede, örfe uygun olarak güzellikle görüşüp sonuçlandırın. Eğer annesinin çocuğu emzirmemesi sebebiyle sıkıntıya düşerseniz, bu takdirde baba, ücret vererek bir başka emziren kadın bulacaktır.</span></span></span></p><p><span style="color: teal"><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Nuh-</span></span></u></strong><span style="font-family: 'Calibri'">28 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> “Ya Rabbî, beni, anamı, babamı ve evime mümin olarak girenleri, erkek ve kadın olarak bütün müminleri affeyle. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">O zalimleri ise, daha da beter eyle, daha da perişan eyle!” </span></span></p><p><span style="color: teal"><strong><u><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Abese-</span></span></u></strong><span style="font-family: 'Calibri'">34-36 –</span><span style="font-family: 'Calibri'"> İşte o gün kişi kardeşinden, annesinden ve babasından, eşinden ve evlatlarından bile kaçar.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">kaynak</span></span></p><p><span style="font-family: 'Calibri'"><span style="color: teal">selman sivridilli</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="müdavim, post: 166649, member: 5987"] [COLOR=teal][B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Lokman-[/SIZE][/FONT][/U][/B][FONT=Calibri]14 – [/FONT][FONT=Calibri]Biz insana, annesine babasına iyi davranmasını emrettik. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Zira annesi onu nice zahmetlerle karnında taşımıştır. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Sütten kesilmesi de iki yıl kadar sürer. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]İnsana buyurduk ki: “Hem Bana, hem de annene babana şükret, unutma ki sonunda Bana döneceksiniz.” [/COLOR][/FONT] [COLOR=teal][FONT=Calibri]15 –[/FONT][FONT=Calibri] “Eğer onlar seni, şerik olduğuna dair hiçbir bilgin olmadığı şeyleri, [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Bana ortak saymaya zorlarlarsa sakın onlara itaat etme. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Ama o durumda da kendileriyle iyi geçin, makul bir tarzda onlara sahip çık. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Bana yönelen olgun insanların yolunu tut. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Sonunda hepinizin dönüşü Bana olacak [/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=teal]ve Ben işlediklerinizi tek tek size bildirip karşılığını vereceğim.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [FONT=Calibri][COLOR=teal][B][U]Ahzab-[/U][/B][SIZE=3]4 – Allah, hiçbir adamın içinde iki kalb yaratmamıştır. Kendilerine zıhar yaptığınız eşlerinizi anneleriniz kılmamıştır. Evlatlıklarınızı da öz oğullarınız kılmamıştır. Bunlar ağızlarınızla söylediğiniz mânasız sözlerden ibarettir. Allah gerçeği söyler ve doğru yola iletir.[/SIZE][/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=teal]6 – Peygamberin müminler üzerinde haiz olduğu hak, onların bizzat kendileri hakkında haiz oldukları haktan daha fazladır. (O, bir baba konumunda olduğundan) onun eşleri de müminlerin anneleridir. Akrabalar miras bakımından Allah’ın kitabında, birbirlerine diğer müminlerden ve muhacirlerden daha yakındırlar. Ancak dostlarınıza bir iyilik yapmanız müstesna, yani dostunuza vasiyetle bir mal bırakabilirsiniz. Bunlar kitapta yazılıdır.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=teal][FONT=Calibri]53 –[/FONT][FONT=Calibri] Ey iman edenler! Yemeğe izin verilmeksizin, [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=teal]vaktine de bakmaksızın, Peygamberin evine girmeyiniz. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Fakat dâvet edildiğinizde hemen girin. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Yemeği yiyince hemen dağılın, yemekten sonra sohbete dalmayın. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Çünkü bu hareketiniz Peygamberi rahatsız ediyor, lâkin utandığından, size karşı bir şey söylemiyordu. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Oysa Allah, gerçeği açıklamaktan çekinmez. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Eğer müminlerin annelerinden bir şey soracak veya isteyecek olursanız, onu perde arkasından isteyiniz. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Böyle yapmanız, hem sizin hem de onların kalpleri yönünden daha nezihtir. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Sizin Allah’ın Resulünü rahatsız etmeniz [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]ve kendisinin vefatından sonra onun eşlerini nikâhlamanız asla helâl değildir. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Çünkü bu, Allah katında büyük bir günahtır. [/COLOR][/FONT] [COLOR=teal][B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zümer-[/SIZE][/FONT][/U][/B][FONT=Calibri]6 –[/FONT][FONT=Calibri] O, sizi bir tek candan yarattı. Ayrıca ondan da eşini meydana getirdi. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Size etlerini yemeniz için deve, sığır, koyun ve keçiden erkekli ve dişili olmak üzere sekiz çift hayvanın helâl olduğunu vahiyle bildirdi. [/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=teal]O sizi analarınızın karnında üç karanlık içinde, peş peşe yaratır. İşte gerçek İlah olan Allah, bunları yapan Rabbinizdir. Bütün mülk ve hakimiyet O’nundur. O’ndan başka tanrı yoktur. Hâlâ nasıl oluyor da hak yoldan vazgeçiriliyorsunuz?[/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=teal][B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ahkaf-[/SIZE][/FONT][/U][/B][FONT=Calibri]15 – [/FONT][FONT=Calibri]Biz insana, anne ve babasına güzel muamele etmesini emrettik. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Zira annesi onu nice zahmetlerle karnında taşımış ve nice güçlüklerle doğurmuştur. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Çocuğun anne karnında taşınması ve sütten kesilmesi otuz ay sürer. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Nihayet insan gücünü kuvvetini bulup daha sonra kırk yaşına girince [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]“Ya Rabbi!” der. “Gerek bana, gerek anneme babama lütfettiğin nimetlerine şükür yoluna beni sevket. [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Senin razı olacağın makbul ve güzel iş yapmaya beni yönelt ve bana salih, dine bağlı, makbul nesil nasib eyle! [/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=teal]Rabbim senin kapına döndüm, ben sana teslim olanlardanım.”[/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=teal][FONT=Calibri]17 –[/FONT][FONT=Calibri] Fakat bir de öyleleri var ki, kendisini imana dâvet eden anne ve babasına: [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=teal]“Öf be! Yetti artık! Benden önce nice nesiller ölüp de geri dönmediği halde, siz beni mezarımdan dirilip çıkarılmakla mı korkutuyorsunuz!” derken, [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]onlar: Allah’a sığınıp yalvararak oğullarına: [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]“Yazık ediyorsun kendine! derler, imana gel, Allah’ın vaadi elbette gerçektir.” [/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]O ise yine de: “Bu âhiret inancı eskilerin masallarından başka bir şey değildir” diye diretir. [/COLOR][/FONT] [COLOR=teal][B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Necm-[/SIZE][/FONT][/U][/B][FONT=Calibri]32 –[/FONT][FONT=Calibri] O iyiler, ufak kusur ve günahlardan olmasa da, büyük günahlardan, aşikâr hayâsızlıklardan kaçınırlar. Senin Rabbinin mağfireti boldur. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=teal]O sizi topraktan yaratırken ve siz annelerinizin karınlarında döl halinde iken mayanızın ne olduğunu gayet iyi bilir. [/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=teal]Öyleyse kendinizi temize çıkarmayın, övünüp durmayın. Çünkü kimin Allah’ı daha çok sayıp O’na karşı gelmekten sakındığını O pekiyi bilmektedir.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [FONT=Calibri][COLOR=teal][B][U]Mücadele-[/U][/B][SIZE=3]2 – İçinizden kadınlar hakkında zıhar yapanlar bilsinler ki onlar kendilerinin anneleri değildir, onların anneleri sadece kendilerini doğurmuş olanlardır. Onlar gerçekten çirkin ve yalan bir söz söylüyorlar. Bununla beraber, Allah’ın affı ve merhameti çoktur (geçmiş durumlar hakkında tövbe edenleri affeder)[/SIZE][/COLOR][/FONT] [COLOR=teal][B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Talak-[/SIZE][/FONT][/U][/B][FONT=Calibri]6 – [/FONT][FONT=Calibri]Boşadığınız eşlerinizi, imkânlarınız nisbetinde oturduğunuz meskenlerin bir bölümünde iddetlerini tamamlayıncaya kadar oturtun. Onlar üzerinde çıkıp gitmelerini sağlamak için bir baskı kurmak niyetiyle onlara zarar vermeye kalkışmayın. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=teal]Eğer onlar hamile iseler, çocuklarını doğuruncaya kadar nafakalarını verin. Sonra boşadığınız eşlerle ilginiz kesilince sizin hesabınıza çocuklarınızı emzirirlerse, ücretlerini verin. [/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Calibri][COLOR=teal]Aranızda ücret işini meşrû çerçevede, örfe uygun olarak güzellikle görüşüp sonuçlandırın. Eğer annesinin çocuğu emzirmemesi sebebiyle sıkıntıya düşerseniz, bu takdirde baba, ücret vererek bir başka emziren kadın bulacaktır.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [COLOR=teal][B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nuh-[/SIZE][/FONT][/U][/B][FONT=Calibri]28 –[/FONT][FONT=Calibri] “Ya Rabbî, beni, anamı, babamı ve evime mümin olarak girenleri, erkek ve kadın olarak bütün müminleri affeyle. [/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=teal]O zalimleri ise, daha da beter eyle, daha da perişan eyle!” [/COLOR][/FONT] [COLOR=teal][B][U][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Abese-[/SIZE][/FONT][/U][/B][FONT=Calibri]34-36 –[/FONT][FONT=Calibri] İşte o gün kişi kardeşinden, annesinden ve babasından, eşinden ve evlatlarından bile kaçar.[/FONT][/COLOR] [FONT=Calibri][COLOR=teal]kaynak[/COLOR][/FONT] [FONT=Calibri][COLOR=teal]selman sivridilli[/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Kuran-i Kerim
Anne-âyetler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…