Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Anne Babaya Hangi Durumlarda İtaat Edilmeli ? (RİSALE DERSİ)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Mustafa Kalkan" data-source="post: 231894" data-attributes="member: 1008729"><p><strong>Bu kısım toplumumuzda ana ve babalarımızın yüzdesini bilemem ama etrafımda gördüğüm kadarıyla bir kısmı tarafından maalesef yanlış anlaşıldığı kanaatindeyim. Buradaki ÖF BİLE DEME ifadesi yanımızda yaşlanırlanırlarsa ve bakıma muhtaç olurlarsa sabırla kanat germemiz gerektiğinde sıkılmadan bıkmadan usanmadan karşılık vermeden kahretmeden bakmamız gerektiği anlamına gelirken maalesef bazı ana baba tarafından ( etrafımda şahid olduğum ve yaşadığım için söylüyorum ) her ne zaman ve şartta olursa olsun ister doğru ister sonucu yanlış olsun evladın koşulsuz itaati ve sorgulamaması ve bazı durumlarda adaletsiz uygulamalara karşı hakkını arayamaması haline durmuna maalesef dönüşmektedir.Bu ÖF BİLE DEME ifadesi bazen ebeveyn tarafından öyle süistimal ediliyor ki. Aleni günaha teşvik olmasa bile neticesi vahim hatalara çıkan uygulamalar yapılmakta, evladın biri abad edilirken diğeri mağdur edilmektedir. </strong></p><p> </p><p><strong>Bazı dizilerde de izliyoruz. Biri ağzıyla kuş tutsa yaranamamakta diğeri ne kadar zarar verse hoş karşılanmaktadır. Elbette ana babamıza saygılı terbiyeli merhametli olmalıyız.... Fakat bakıyorum da toplumumuzda kanayan bir yara haline gelen eebeyen in bencilliği haksız ve neticesi yanlış da olsa evlada ısrarla yaptırılan uygulamalar, ileride yaşlanınca ya da ihtiyaç halinde kendisine bakabilecek durumda olan evladın mağdur edilmesi, ayrımcılık, duygu sömürüsü, hak dağıtırken adaletsizlik, yardımlaşmada adaletsizlik, sevgi gösterisinde ve merhamette adaletsizlik gibi davranışlar maalesef ve maalesef toplumumuzda yaygın. </strong></p><p> </p><p><strong>Aşırı sevilen evlada her türlü destek </strong></p><p><strong>Diğerlerinden alıp ona vermek</strong></p><p><strong>Birini sık sık gözetip diğerinin kapısını dahi çalmamak</strong></p><p><strong>Birinden saklı gizli diğerini kollamak maddi manevi gözetmek</strong></p><p><strong>Birini överken diğerini alt etmek</strong></p><p> </p><p><strong> gibi birçok hadise ile hem kendim karşılaştım hem de yaşadım.</strong></p><p> </p><p><strong>Buna karşın bir taraftan Cenab-ı Hakkın Ana Babaya karşı itaat emri Risale- Nur da geçen 'Evlat haklı da olsa ana babaya karşı HAK idda edemez ifadesi </strong></p><p> </p><p><strong>diğer taraftan haksızlığa ve adaletsiz muameleye uğramış evlatların gönül kırgınlıkları ve bu iki durum arasında sıkışıp kalarak pisikolojisi ve yaşam dengesi düzeni bozulan evlatların çektiği ızdırap...</strong></p><p> </p><p><strong>Tabiki arada fikir ayrılıkları olacak tabiki farklı yorumlar farklı düşünceler olacak bazen evladın dediği daha mantıklı ve doğru olacak. Ana babaların benlikten sıyrılıp evlatlarını dinlemeleri anlamaları pek te zor olmasa gerek. </strong></p><p> </p><p><strong>Ama duyduğum genel laf BACAK KADAR BOYUNLA BANA AKLI MI VERİYOSUN??? demektense peki evladım bir de seni dinleyelim fikrin nedir? diye sormak ana babanın evlat karşısında itibarını düşürmediği gibi aksine dahi bir güven kazanmalarına ve sevilmelerine yol açıyor...</strong></p><p> </p><p><strong>ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.</strong></p><p> </p><p><strong>Yazdıklarıma aydınlatıcı bir cevap veren arkadaş olursa sevinirim.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mustafa Kalkan, post: 231894, member: 1008729"] [B]Bu kısım toplumumuzda ana ve babalarımızın yüzdesini bilemem ama etrafımda gördüğüm kadarıyla bir kısmı tarafından maalesef yanlış anlaşıldığı kanaatindeyim. Buradaki ÖF BİLE DEME ifadesi yanımızda yaşlanırlanırlarsa ve bakıma muhtaç olurlarsa sabırla kanat germemiz gerektiğinde sıkılmadan bıkmadan usanmadan karşılık vermeden kahretmeden bakmamız gerektiği anlamına gelirken maalesef bazı ana baba tarafından ( etrafımda şahid olduğum ve yaşadığım için söylüyorum ) her ne zaman ve şartta olursa olsun ister doğru ister sonucu yanlış olsun evladın koşulsuz itaati ve sorgulamaması ve bazı durumlarda adaletsiz uygulamalara karşı hakkını arayamaması haline durmuna maalesef dönüşmektedir.Bu ÖF BİLE DEME ifadesi bazen ebeveyn tarafından öyle süistimal ediliyor ki. Aleni günaha teşvik olmasa bile neticesi vahim hatalara çıkan uygulamalar yapılmakta, evladın biri abad edilirken diğeri mağdur edilmektedir. [/B] [B]Bazı dizilerde de izliyoruz. Biri ağzıyla kuş tutsa yaranamamakta diğeri ne kadar zarar verse hoş karşılanmaktadır. Elbette ana babamıza saygılı terbiyeli merhametli olmalıyız.... Fakat bakıyorum da toplumumuzda kanayan bir yara haline gelen eebeyen in bencilliği haksız ve neticesi yanlış da olsa evlada ısrarla yaptırılan uygulamalar, ileride yaşlanınca ya da ihtiyaç halinde kendisine bakabilecek durumda olan evladın mağdur edilmesi, ayrımcılık, duygu sömürüsü, hak dağıtırken adaletsizlik, yardımlaşmada adaletsizlik, sevgi gösterisinde ve merhamette adaletsizlik gibi davranışlar maalesef ve maalesef toplumumuzda yaygın. [/B] [B]Aşırı sevilen evlada her türlü destek [/B] [B]Diğerlerinden alıp ona vermek[/B] [B]Birini sık sık gözetip diğerinin kapısını dahi çalmamak[/B] [B]Birinden saklı gizli diğerini kollamak maddi manevi gözetmek[/B] [B]Birini överken diğerini alt etmek[/B] [B] gibi birçok hadise ile hem kendim karşılaştım hem de yaşadım.[/B] [B]Buna karşın bir taraftan Cenab-ı Hakkın Ana Babaya karşı itaat emri Risale- Nur da geçen 'Evlat haklı da olsa ana babaya karşı HAK idda edemez ifadesi [/B] [B]diğer taraftan haksızlığa ve adaletsiz muameleye uğramış evlatların gönül kırgınlıkları ve bu iki durum arasında sıkışıp kalarak pisikolojisi ve yaşam dengesi düzeni bozulan evlatların çektiği ızdırap...[/B] [B]Tabiki arada fikir ayrılıkları olacak tabiki farklı yorumlar farklı düşünceler olacak bazen evladın dediği daha mantıklı ve doğru olacak. Ana babaların benlikten sıyrılıp evlatlarını dinlemeleri anlamaları pek te zor olmasa gerek. [/B] [B]Ama duyduğum genel laf BACAK KADAR BOYUNLA BANA AKLI MI VERİYOSUN??? demektense peki evladım bir de seni dinleyelim fikrin nedir? diye sormak ana babanın evlat karşısında itibarını düşürmediği gibi aksine dahi bir güven kazanmalarına ve sevilmelerine yol açıyor...[/B] [B]ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.[/B] [B]Yazdıklarıma aydınlatıcı bir cevap veren arkadaş olursa sevinirim.[/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Anne Babaya Hangi Durumlarda İtaat Edilmeli ? (RİSALE DERSİ)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…