Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
anneler kizlari ve yogurt kaplari
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Eyvàh!" data-source="post: 5110" data-attributes="member: 12"><p></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #800080">abah bulaşık yıkarken ellerimin annemin ellerine ne kadar benzediğini </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">fark ettim. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Benzemekten de öte; tıpatıp aynısı olmuşlar.. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Ergenlik çağlarımda (hakikaten çekilmez bir yeniyetmeydim) annemin </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">ellerine sinir olurdum. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Ya da şöyle diyelim: Sinir olduğum bir milyon sekiz yüz kırk altı şeyden </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">biri de annemin elleriydi. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Kadıncağızın beni sinir etmek için ellerine özel olarak yaptığı bir şey de </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">yoktu. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Uzun kırmızıya boyanmış cadı tırnakları falan veya lime lime olmuş tırnak </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">etleri gibi bir durum da yoktu. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Sadece şekilsizdi. Yani güzel değildi. Ve ben buna sinir olurdum. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">"Hah" dedim kendi kendime "şimdi senin de bir sıpan olsaydı o da sinir </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">olacaktı ellerine. Yeterince güzel değilmiş diye.." </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Şimdi ise o eller biraz daha elimin içinde kalsın diye ne numaralar </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">çekiyorum... </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Yok üşüdüm, tutsana elimi, yok kremi fazla sürdüm, alsana birazını, </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">tırnakların uzamış, törpüleyeyim mi.. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Aslında düşününce, eller dışında da anneme her geçen gün daha çok </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">benziyorum. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Eskiden çok umurumda olmazdı şimdi evde ufacık bir dağınıklık olsa </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">sıkılıyorum. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Sabah kalkar kalkmaz temizlik yapmaya başlıyorum. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Hesapça çay demleninceye kadarki vakti değerlendirmiş olacağım. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Çay zift oluyor, ben hâlâ bir yerleri siliyorum. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Aynı annem gibi ben de masa örtülerini düzeltmeden yanlarından geçmiyor, </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">hoh yapıp silmeden aynalara bakmıyor, yerden gübür toplamadan </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">ilerleyemiyorum artık. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Aynı onun gibi sabah kalkınca uzun uzun camdan dışarıya bakmadan güne de </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">başlayamıyorum. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Esnafla iki kelimenin beli kırmazsam aynı onun gibi eksik iş yapmış </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">sayıyorum kendimi. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Daha az süsleniyor ama tıpkı onun gibi daha çok bakım yapıyorum. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Eskiden tek bir nemlendiriciyi üç kereden fazla kullanamayan ben artık her </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">gün sabah akşam sürüyorum. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Üstelik fındık tanesi kadar miktar, oldu artik ceviz tanesi kadar! Rimel </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">ise kurumak üzere.. </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Bu kadarla kalsa yine iyi.. Arkadaşlarımdan çok bitkilerimle konuşmama ne </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">diyorsunuz? </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Ya da yalnızsam on iki dedi mi en şahane filmi bile seyrediyor olsam </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">kapatıp cup yatağa giriyor olmama? </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Veya çantamda vızıldayan bir çocuğa verilmek üzere BONBON taşımaya </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">başlamama? </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Ben de şaşırıyorum ama gerçek. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Annemde dalga geçtiğim ne kadar şey varsa hepsini ben de yapıyorum </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">artik!... </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Tek kaygım şu: Bir gün ben de YOĞURT KAPLARINI biriktirmeye başlayacak </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">mıyım acaba? </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Aklımın almadığı tek şey bu. Bütün dolap içleri yıkanmış, kurulanmış </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">yoğurt kaplarıyla dolu. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Hepsi küçük kuleler şeklinde üst üste dizilmiş, kuzu kuzu bekliyorlar. . </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Kapakları da elbette mevcut. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Onlarca değil yüzlerce! </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Ne diyeyim... </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Bir gün elimdeki yoğurt kabını deterjanlarken anlarım herhalde kap </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">biriktirmenin esbab-ı mucibesini.. . </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">*** </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Bu yazıyı geçen sene yine bu günlerde yazmıştım.. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Çünkü hatırlatmak istedim ki annelerimizde kızdığımız, kırıldığımız, dalga </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">geçtiğimiz, hafife aldığımız, lüzumsuz gördüğümüz, saçma bulduğumuz ne </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">kadar huy, alışkanlık, arzu, istek varsa bir gün hepsini kendimiz de </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">edineceğiz . şakanızı, siteminizi yaparken bunu unutmayın istedim. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Üstelik bazen sadece alışkanlıklar değil bahtlar da annelerden kızlara </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">miras kalabiliyor. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">İyi veya kötü.. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Onları eleştirirken, yargılarken bunu da düşünün istedim.. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Çünkü.. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Ben.. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Artık.. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">Yoğurt kaplarını biriktirmeye başladım..</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="color: #800080">alıntı</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eyvàh!, post: 5110, member: 12"] [FONT=Arial Black][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=3][COLOR=#800080]abah bulaşık yıkarken ellerimin annemin ellerine ne kadar benzediğini [/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]fark ettim. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Benzemekten de öte; tıpatıp aynısı olmuşlar.. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Ergenlik çağlarımda (hakikaten çekilmez bir yeniyetmeydim) annemin [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]ellerine sinir olurdum. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Ya da şöyle diyelim: Sinir olduğum bir milyon sekiz yüz kırk altı şeyden [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]biri de annemin elleriydi. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Kadıncağızın beni sinir etmek için ellerine özel olarak yaptığı bir şey de [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]yoktu. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Uzun kırmızıya boyanmış cadı tırnakları falan veya lime lime olmuş tırnak [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]etleri gibi bir durum da yoktu. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Sadece şekilsizdi. Yani güzel değildi. Ve ben buna sinir olurdum. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]"Hah" dedim kendi kendime "şimdi senin de bir sıpan olsaydı o da sinir [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]olacaktı ellerine. Yeterince güzel değilmiş diye.." [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Şimdi ise o eller biraz daha elimin içinde kalsın diye ne numaralar [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]çekiyorum... [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Yok üşüdüm, tutsana elimi, yok kremi fazla sürdüm, alsana birazını, [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]tırnakların uzamış, törpüleyeyim mi.. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Aslında düşününce, eller dışında da anneme her geçen gün daha çok [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]benziyorum. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Eskiden çok umurumda olmazdı şimdi evde ufacık bir dağınıklık olsa [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]sıkılıyorum. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Sabah kalkar kalkmaz temizlik yapmaya başlıyorum. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Hesapça çay demleninceye kadarki vakti değerlendirmiş olacağım. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Çay zift oluyor, ben hâlâ bir yerleri siliyorum. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Aynı annem gibi ben de masa örtülerini düzeltmeden yanlarından geçmiyor, [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]hoh yapıp silmeden aynalara bakmıyor, yerden gübür toplamadan [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]ilerleyemiyorum artık. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Aynı onun gibi sabah kalkınca uzun uzun camdan dışarıya bakmadan güne de [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]başlayamıyorum. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Esnafla iki kelimenin beli kırmazsam aynı onun gibi eksik iş yapmış [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]sayıyorum kendimi. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Daha az süsleniyor ama tıpkı onun gibi daha çok bakım yapıyorum. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Eskiden tek bir nemlendiriciyi üç kereden fazla kullanamayan ben artık her [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]gün sabah akşam sürüyorum. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Üstelik fındık tanesi kadar miktar, oldu artik ceviz tanesi kadar! Rimel [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]ise kurumak üzere.. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Bu kadarla kalsa yine iyi.. Arkadaşlarımdan çok bitkilerimle konuşmama ne [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]diyorsunuz? [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Ya da yalnızsam on iki dedi mi en şahane filmi bile seyrediyor olsam [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]kapatıp cup yatağa giriyor olmama? [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Veya çantamda vızıldayan bir çocuğa verilmek üzere BONBON taşımaya [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]başlamama? [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Ben de şaşırıyorum ama gerçek. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Annemde dalga geçtiğim ne kadar şey varsa hepsini ben de yapıyorum [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]artik!... [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Tek kaygım şu: Bir gün ben de YOĞURT KAPLARINI biriktirmeye başlayacak [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]mıyım acaba? [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Aklımın almadığı tek şey bu. Bütün dolap içleri yıkanmış, kurulanmış [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]yoğurt kaplarıyla dolu. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Hepsi küçük kuleler şeklinde üst üste dizilmiş, kuzu kuzu bekliyorlar. . [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Kapakları da elbette mevcut. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Onlarca değil yüzlerce! [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Ne diyeyim... [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Bir gün elimdeki yoğurt kabını deterjanlarken anlarım herhalde kap [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]biriktirmenin esbab-ı mucibesini.. . [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]*** [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Bu yazıyı geçen sene yine bu günlerde yazmıştım.. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Çünkü hatırlatmak istedim ki annelerimizde kızdığımız, kırıldığımız, dalga [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]geçtiğimiz, hafife aldığımız, lüzumsuz gördüğümüz, saçma bulduğumuz ne [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]kadar huy, alışkanlık, arzu, istek varsa bir gün hepsini kendimiz de [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]edineceğiz . şakanızı, siteminizi yaparken bunu unutmayın istedim. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Üstelik bazen sadece alışkanlıklar değil bahtlar da annelerden kızlara [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]miras kalabiliyor. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]İyi veya kötü.. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Onları eleştirirken, yargılarken bunu da düşünün istedim.. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Çünkü.. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Ben.. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Artık.. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]Yoğurt kaplarını biriktirmeye başladım..[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial Black][COLOR=#800080]alıntı[/COLOR][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Mizahi Sohbet
anneler kizlari ve yogurt kaplari
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…