memluk
Hatim Sorumlusu
Hamurun Yapılışı:
10 bardak su ılık olacak 3 bardak un biraz tuz
ılık suya unu yavaş yavaş yedire yedire karıştırın daha sonra kısık ateşte kaynanayana kadar karıştırın kıvama gelince geniş bir tepsiyi suda ıslatın içine dökün 1 yada 2 parmak kalınlığında olsun soğuduktan sonra
Çorbanın yanında servis yapmak için, baklava şeklinde kesin.
yada tercihinize göre kesin.
Çorbanın Yapılısı:
1. tavuğu haşlayın
2. Etleri yumuşayınca, parmak büyüklüğünde parçalar halinde didikleyın.
3. Ayrı bir tencerede.tereyağı ile unu karıştırarak rengi fazla değişmeden kavurun. içine salça ve kırmızı biberi 3-4 dakika karıştırın.
4. Bu karışımı,sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin.
5. Didilmiş tavuk etlerini ekleyin, kaynatın.
6. Yanında hamuru ve bol limon ile servis yapın.
İç Anadolu bölgesine has yöresel bir yemektir.Uzun kış gecelerinde
Hamur kare kare kesilir alt tarafı üste gelecek şekilde çevrilerek tabaklara konur.Kaşıkla hamurdan alınıp