Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Artık Görmeyeceğim... okursan anlarsın...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="bardak" data-source="post: 145668" data-attributes="member: 1298"><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Bazen bir şarkıdır takılır dilime, en sonunda sözlerini de içinde bulunduğum hâlet-i rûhiyeye göre değiştirir mırıldanır dururum.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Geçen gün bir hâdise yaşadım, o zamana kadar ki tecrübelerimin de üstüne tuz biber oldu. Bu olaydan sonra bir şarkıyı daha tahrif ettim.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Şimdilerde diyorum ki: “Artık görmeyeceğim, bütün kabahat benim…”</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Bundan sonra size de görmemenizi tavsiye edeceğim ama, daha iyi anlayıp bana hak verebilmeniz için yaşadığım hadiseyi anlatmam gerektiğini düşünüyorum.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Çok sevdiğim bir kardeşimin ayağı kırılınca evlerine ziyarete gittim. Birkaç arkadaş beraber gidecektik aslına; fakat tek başıma kalmama rağmen vazgeçmedim:</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">“Beş dakika oturur, çıkarım canım n’olcak!” deyip bastım zile…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Havadan sudan muhabbet edip beş dakikanın dolmasını beklerken, yukarı ki daireden - ki onlar da hastamızın akrabası olurlar – bir davet geldi:</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">- Bu akşam bize buyurun hoş sohbet edelim. Yusuf’un misafir abisi de gelsin!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Kadir gecesi olmasa da Bayram’ın ikinci gecesi doğmuşum ya, nasibim gür, benim kabahatim yok:</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">“Zaten davet de yabancı yerden değil, hadi çıkıvereyim.” dedim.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Çıktık, bir de baktık ki, akşam namazı vaziyeti alınıyor biz de uyduk hâzır olan imama, durduk dîvâna…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Hayda… Olmadı şimdi! Önümdeki iki eleman namaz kılmayı bilmiyor!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Kıyamdayız, ellerin göbekte bağlı olması gerekir değil mi?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Ama yok, önümdeki iki kişi ellerini yana salmış, ayakta duruyorlar.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Siz diyeceksiniz ki; Koçum görmesene, sen namazda önündekine mi bakarsın?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Doğru ama ne yapayım takıldım bir kere… Keşke sadece görmekle kalsaydık.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Şeytanla başladık namazda muhabbete:</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Cık cık cık… Şunlara bak namaz kılmayı bilmiyorlar…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">VALLAHi haklısın…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Yaşı kaç gösteriyor bir baksana Harun…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">En aşağı yirmi…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Sen yirmi yaşına gel! Kıyamda nasıl durulur bilme!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Bunların işi yaş.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Aman neyse ben namazdayım. Onlarla meşgul olmamalıyım…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Çok doğru dedin Harun. Hem günahlarını almayalım. Belki yeni Müslüman olmuşlardır…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Aaaa… Bak ben hiç böyle düşünmemiştim. Olabilir.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">İyi de madem bilmiyorsun, bari yanındaki nasıl kılıyorsa sen de onun gibi yap değil mi?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Öyle tabii! Yaşın gelmiş yirmiye, bunu da mı akıl edemiyorsun! Adam sen de…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Harun! İkinci rekatın secdesindesin bak ona göre…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Sübhâne rabbiye’l-a’lâ, Sübhâne rabbiye’l-a’lâ.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Hasbünallaaah. Namazım gidiyor bunların yüzünden yahu!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Ettehiyyâtü lillâhi vessalâvâtü..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Bak aklıma bir şey daha geldi. Bunlar dua biliyorlar mıdır sence?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Cık! Hiç zannetmem! He hee! Ellerini bağlamayı bilmiyorlar görmüyor musun?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Velhâsılı kelâm, böyle bir namaz kıldık. Namaz bitti, tesbihler çekildi…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Yerlerimize oturuncaya kadar, bizim namaz kılmayı bilmeyen elemanları süzdüm durdum. Bir iki kişiyle birlikte vıdı vıdı İngilizce konuşuyorlardı…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">- Hıh! Sanki size kabirde “Can you speak English?” diye soracaklar. Kim bilir bu İngilizceyi öğrenmek için kaç ay kursa gittiler, diye homurdanıyordum,</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">çünkü bunların yüzünde yeni Müslüman olmuş yabancı hâli de yoktu.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Yüzleri gayet temiz… Hani bu da şaşılacak bir şey..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">“Neyse sohbet başlayacak artık ben de bir yere geçeyim.” dedim.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Bu arada sohbetten önce kısa bir Kur’ân-ı Kerîm okunur ya teberrüken…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Kim okusun, kim okusun derlerken, bizim namaz kılmayı bilmeyip su gibi İngilizce konuşan artistleri takdim ettiler:</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Efendim bu üç misafir arkadaş İspanyol… Üçü de hâfız…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">….!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">“MaşALLAH ne güzel. O zaman birisi Kur’ân okusun da dinleyelim.” buyuruldu…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Elemanlardan biri hemen başladı kıraate… Ben ne halde miyim? Bildiğin şok!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Şeytan damladı yine: “Hafız mıymış? Baltayı taşa mı vurduk şimdi ortak?”</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Yahu bir git… Görmüyor musun Kâbe’nin imâmı gibi okuyor kerata…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Cık cık cık… Vay taklitçi vay… Hiç de sevmem taklit kıraati..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">ALLAH aşkına bir sus ya… Bari Kur’ân’ı dinlememe müsaade et…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Tabi tabi dinlemek lâzım.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Ama helâl olsun vALLAHi. Mâlikî veya Hanbelî ayağına yatıp hiç çaktırmadı herifler. Resmen bizi kafalamışlar yaaw…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Demek öyle de oluyormuş namaz…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Hâfızların ki oldu mu olmadı mı bilemeyiz de, senin namaz sanki olmadı gibi…</span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Bunu bana şeytan diyor, bakar mısınız?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Siz tabi benim hâlime üzüldünüz!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Yok yok, üzülmeyin, kendim ettim kendim buldum.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Fakat keşke bu kadarla kalsaydı…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Dahası var ki şeytanın bile gözlerinden yaş geldi. Ama gülmekten…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Ben ellerim dizlerimde “Bâri anlatılanlardan istifade edeyim” diye sohbeti dinlerken, birden parmaklarımdan biri dikkatimi çekti:</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">“Anaa, dedim, bu da ne!”</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Dikkatim dağıldı ya, şeytanımın aradığı fırsat doğdu:</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">“N’oldu Harun, bir şey mi oldu?”</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Bak tırnağımın şurasından birazcık kan çıkmış, gördün mü?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Hiii!! Namazdan önce mi olmuştur, sonra mı?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Parmağımı kanatacak bir şey yapmadım ki şimdi! Garanti namazdan önce oldu.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Tüh tüh tüh… Dağılmış deme sakın!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Bir de sırıtıyor bak… Görmüyor musun dağılmış işte…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Sen az önce abdestsiz namaz kıldın öyle mi?! ALLAH sayınızı artırsın ne diyeyim!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Bak bak lafa bak. O niyeymiş o!!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Bana yapacak iş bırakmazsınız da ondan he heee…</span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Sen kendi işini kendin ifsâd ettikten sonra… He he hee..</span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Hadi bana müsaade, yapılacak çok iş var, dedi gitti şeytan…</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Bense hüsran içinde Ziyâ Paşa’nın şu beyitlerini mırıldanıyordum:</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><strong><span style="font-size: 18px"><span style="color: orange">Onlar ki verirler lâf ile dünyaya nizâmât</span></span></strong></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: orange">Bin bir türlü teseyyüp bulunur hânelerinde</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: orange">Gökte yıldız arayıp nice turfa müneccim</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: orange">Gaflet ile görmez kuyuyu reh-güzerinde</span></span></span></strong></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Siz şimdi benim fikrime ister katılın isterse başımdan geçenlere gülmekten katılın, benim sözüm kendime.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: green">Yavrum Harun:</span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px"><span style="color: green">“Bundan sonra yanlış bir şey görürsen, önce git abdest al! Bir de kendi hatalarınla meşgul ol, mümkünse başka bir şey görme! E mi canım benim!”</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Monotype Corsiva'"><span style="font-size: 18px">Harun Kırkıl</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bardak, post: 145668, member: 1298"] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Bazen bir şarkıdır takılır dilime, en sonunda sözlerini de içinde bulunduğum hâlet-i rûhiyeye göre değiştirir mırıldanır dururum.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Geçen gün bir hâdise yaşadım, o zamana kadar ki tecrübelerimin de üstüne tuz biber oldu. Bu olaydan sonra bir şarkıyı daha tahrif ettim.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Şimdilerde diyorum ki: “Artık görmeyeceğim, bütün kabahat benim…”[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Bundan sonra size de görmemenizi tavsiye edeceğim ama, daha iyi anlayıp bana hak verebilmeniz için yaşadığım hadiseyi anlatmam gerektiğini düşünüyorum.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Çok sevdiğim bir kardeşimin ayağı kırılınca evlerine ziyarete gittim. Birkaç arkadaş beraber gidecektik aslına; fakat tek başıma kalmama rağmen vazgeçmedim:[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]“Beş dakika oturur, çıkarım canım n’olcak!” deyip bastım zile…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Havadan sudan muhabbet edip beş dakikanın dolmasını beklerken, yukarı ki daireden - ki onlar da hastamızın akrabası olurlar – bir davet geldi:[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]- Bu akşam bize buyurun hoş sohbet edelim. Yusuf’un misafir abisi de gelsin![/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Kadir gecesi olmasa da Bayram’ın ikinci gecesi doğmuşum ya, nasibim gür, benim kabahatim yok:[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]“Zaten davet de yabancı yerden değil, hadi çıkıvereyim.” dedim.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Çıktık, bir de baktık ki, akşam namazı vaziyeti alınıyor biz de uyduk hâzır olan imama, durduk dîvâna…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Hayda… Olmadı şimdi! Önümdeki iki eleman namaz kılmayı bilmiyor![/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Kıyamdayız, ellerin göbekte bağlı olması gerekir değil mi?[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Ama yok, önümdeki iki kişi ellerini yana salmış, ayakta duruyorlar.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Siz diyeceksiniz ki; Koçum görmesene, sen namazda önündekine mi bakarsın?[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Doğru ama ne yapayım takıldım bir kere… Keşke sadece görmekle kalsaydık.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Şeytanla başladık namazda muhabbete:[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Cık cık cık… Şunlara bak namaz kılmayı bilmiyorlar…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]VALLAHi haklısın…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Yaşı kaç gösteriyor bir baksana Harun…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]En aşağı yirmi…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Sen yirmi yaşına gel! Kıyamda nasıl durulur bilme![/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Bunların işi yaş.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Aman neyse ben namazdayım. Onlarla meşgul olmamalıyım…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Çok doğru dedin Harun. Hem günahlarını almayalım. Belki yeni Müslüman olmuşlardır…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Aaaa… Bak ben hiç böyle düşünmemiştim. Olabilir.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]İyi de madem bilmiyorsun, bari yanındaki nasıl kılıyorsa sen de onun gibi yap değil mi?[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Öyle tabii! Yaşın gelmiş yirmiye, bunu da mı akıl edemiyorsun! Adam sen de…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Harun! İkinci rekatın secdesindesin bak ona göre…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Sübhâne rabbiye’l-a’lâ, Sübhâne rabbiye’l-a’lâ.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Hasbünallaaah. Namazım gidiyor bunların yüzünden yahu![/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Ettehiyyâtü lillâhi vessalâvâtü..[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Bak aklıma bir şey daha geldi. Bunlar dua biliyorlar mıdır sence?[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Cık! Hiç zannetmem! He hee! Ellerini bağlamayı bilmiyorlar görmüyor musun?[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Velhâsılı kelâm, böyle bir namaz kıldık. Namaz bitti, tesbihler çekildi…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Yerlerimize oturuncaya kadar, bizim namaz kılmayı bilmeyen elemanları süzdüm durdum. Bir iki kişiyle birlikte vıdı vıdı İngilizce konuşuyorlardı…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]- Hıh! Sanki size kabirde “Can you speak English?” diye soracaklar. Kim bilir bu İngilizceyi öğrenmek için kaç ay kursa gittiler, diye homurdanıyordum,[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]çünkü bunların yüzünde yeni Müslüman olmuş yabancı hâli de yoktu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Yüzleri gayet temiz… Hani bu da şaşılacak bir şey..[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]“Neyse sohbet başlayacak artık ben de bir yere geçeyim.” dedim.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Bu arada sohbetten önce kısa bir Kur’ân-ı Kerîm okunur ya teberrüken…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Kim okusun, kim okusun derlerken, bizim namaz kılmayı bilmeyip su gibi İngilizce konuşan artistleri takdim ettiler:[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Efendim bu üç misafir arkadaş İspanyol… Üçü de hâfız…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]….![/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]“MaşALLAH ne güzel. O zaman birisi Kur’ân okusun da dinleyelim.” buyuruldu…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Elemanlardan biri hemen başladı kıraate… Ben ne halde miyim? Bildiğin şok![/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Şeytan damladı yine: “Hafız mıymış? Baltayı taşa mı vurduk şimdi ortak?”[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Yahu bir git… Görmüyor musun Kâbe’nin imâmı gibi okuyor kerata…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Cık cık cık… Vay taklitçi vay… Hiç de sevmem taklit kıraati..[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]ALLAH aşkına bir sus ya… Bari Kur’ân’ı dinlememe müsaade et…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Tabi tabi dinlemek lâzım.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Ama helâl olsun vALLAHi. Mâlikî veya Hanbelî ayağına yatıp hiç çaktırmadı herifler. Resmen bizi kafalamışlar yaaw…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Demek öyle de oluyormuş namaz…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Hâfızların ki oldu mu olmadı mı bilemeyiz de, senin namaz sanki olmadı gibi…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Bunu bana şeytan diyor, bakar mısınız?[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Siz tabi benim hâlime üzüldünüz![/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Yok yok, üzülmeyin, kendim ettim kendim buldum.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Fakat keşke bu kadarla kalsaydı…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Dahası var ki şeytanın bile gözlerinden yaş geldi. Ama gülmekten…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Ben ellerim dizlerimde “Bâri anlatılanlardan istifade edeyim” diye sohbeti dinlerken, birden parmaklarımdan biri dikkatimi çekti:[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]“Anaa, dedim, bu da ne!”[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Dikkatim dağıldı ya, şeytanımın aradığı fırsat doğdu:[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]“N’oldu Harun, bir şey mi oldu?”[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Bak tırnağımın şurasından birazcık kan çıkmış, gördün mü?[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Hiii!! Namazdan önce mi olmuştur, sonra mı?[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Parmağımı kanatacak bir şey yapmadım ki şimdi! Garanti namazdan önce oldu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Tüh tüh tüh… Dağılmış deme sakın![/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Bir de sırıtıyor bak… Görmüyor musun dağılmış işte…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Sen az önce abdestsiz namaz kıldın öyle mi?! ALLAH sayınızı artırsın ne diyeyim![/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Bak bak lafa bak. O niyeymiş o!![/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Bana yapacak iş bırakmazsınız da ondan he heee…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Sen kendi işini kendin ifsâd ettikten sonra… He he hee..[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Hadi bana müsaade, yapılacak çok iş var, dedi gitti şeytan…[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Bense hüsran içinde Ziyâ Paşa’nın şu beyitlerini mırıldanıyordum:[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][B][SIZE=5][COLOR=orange]Onlar ki verirler lâf ile dünyaya nizâmât[/COLOR][/SIZE][/B][/FONT] [B][FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5][COLOR=orange]Bin bir türlü teseyyüp bulunur hânelerinde[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5][COLOR=orange]Gökte yıldız arayıp nice turfa müneccim[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5][COLOR=orange]Gaflet ile görmez kuyuyu reh-güzerinde[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Siz şimdi benim fikrime ister katılın isterse başımdan geçenlere gülmekten katılın, benim sözüm kendime.[/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5][COLOR=green]Yavrum Harun:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5][COLOR=green]“Bundan sonra yanlış bir şey görürsen, önce git abdest al! Bir de kendi hatalarınla meşgul ol, mümkünse başka bir şey görme! E mi canım benim!”[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Monotype Corsiva][SIZE=5]Harun Kırkıl[/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Artık Görmeyeceğim... okursan anlarsın...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…