Normal
Teşekkürler çok güzel bir konu açmışsınız.Ancak ashab ı kehf kahramanlarının Hz. İsa dan sonra geldikleri ona inandıkları gibi bir inanç doğru değildir.Çok daha önceleri hatta Hz Musa dan bile önce olabilecek bir hadise olabilir dolayısıyla roma döneminde de geçmemektedir.Yukarıdaki yazınızda zaten bunun delilidir.Ashabı kehf hristiyan bir grup olsaydı yahudiler Efendimize onlardan bahsederken "genç yiğitler" demezlerdi.Ashab ı kehf hadisesinin nerede,ne zaman hangi kavimde geçtiği bilgisi verilmemektedir.Ashab ı kehf i bilen seven herkes kendi bölgesinde bir mağara olduğununa işaret eder ve bölgedeki eski kavimlerde geçtiğine göre hikayeye sahiplenirler.Bu gençlerin hristiyan oldukları ve roma döneminde yaşadıkları hikayeside böyle çıkmıştır.
Teşekkürler çok güzel bir konu açmışsınız.Ancak ashab ı kehf kahramanlarının Hz. İsa dan sonra geldikleri ona inandıkları gibi bir inanç doğru değildir.Çok daha önceleri hatta Hz Musa dan bile önce olabilecek bir hadise olabilir dolayısıyla roma döneminde de geçmemektedir.
Yukarıdaki yazınızda zaten bunun delilidir.Ashabı kehf hristiyan bir grup olsaydı yahudiler Efendimize onlardan bahsederken "genç yiğitler" demezlerdi.Ashab ı kehf hadisesinin nerede,ne zaman hangi kavimde geçtiği bilgisi verilmemektedir.Ashab ı kehf i bilen seven herkes kendi bölgesinde bir mağara olduğununa işaret eder ve bölgedeki eski kavimlerde geçtiğine göre hikayeye sahiplenirler.Bu gençlerin hristiyan oldukları ve roma döneminde yaşadıkları hikayeside böyle çıkmıştır.