Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Aşk oltası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Livza" data-source="post: 114115" data-attributes="member: 8422"><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Balıkçılar büyük balığı birdenbire çekmezler. Olta balığın boğazına saplandığında kanı akıp gevşesin ve zayıf olsun diye bir parça çekerler, yine bırakırlar. Büsbütün zayıf düşünceye kadar bu böyle devam eder. Aşk oltası dahî insanın damağına saplanınca, ondaki bâtıl olan kuvvetlerin ve kanların yavaş yavaş yok olması için Hak Teâlâ onu tedrîcen çeker </span></span></strong></em></span></p><p> <span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Hiçbir şey yoktu, yalnız Sen vardın. Hiçbir şey yoktu, aşkın vardı. Aşkını izhâr ettin, yarattın bizi. Muhabbet ettin, yarattın beni;</span></span></strong></em></span></p><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Vahdaniyetinin tecellîsiyle bütün kalplere bir katre aşk iksiri serptin. </span></span></strong></em></span></p><p> <span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Ehadiyetinin tecellisiyle bütün kalpler Sana âşık; </span></span></strong></em></span></p><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Bildim, seven sendin beni!.. Bütün varlıklarda yansıyan güneş gibi, sevgisiyle saran Sendin beni; Annemin merhamet yüklü sesi, yüreğini yüreğimin üstüne koyan dostun merhabası, başımı okşayan Peygamber eli, hâtırasıyla hüznümü alan sevgilinin sohbeti; bildim hep Sendendi</span></span></strong></em></span></p><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Sevdin, sonra kopmaz bir zincirle kendine çektin. Zincirin her bir halkası, Senden tecellîlerdi. </span></span></strong></em></span></p><p> <span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Aşkına âşık olduğum Mecnûn ;Sen;din. Aynalarda seyrettiğim Yûsuf, ;Sen;!.. </span></span></strong></em></span></p><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Sonsuz siyah güller, lâcivert akşamların iğde kokusu, hüzün yüklü sonbahar, yağmurun toprağa dokunuşu, bir gül renginde eriyen akşamlar, Dost'un yüzü, sevdiğim ne varsa, hep Sen;dendi.</span></span></strong></em></span></p><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Tecellî, tecellî edeni gösterir</span></span></strong></em></span></p><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Sûretlerde nihân olan Sevgili, ey Sevgili!.. </span></span></strong></em></span></p><p> <span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Bildim, kalbimdeki her bir muhabbet tecellisiyle beni de kendine çekiyorsun. Çekiyorsun ve bırakıyorsun. Bırakıyorsun ki, kanayayım; zayıf yanlarımı tanıyayım. Seni bulayım. </span></span></strong></em></span></p><p> <span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Sonra yine çekiyorsun. Bu, hüzünlü bir şehrâyîn. Bu, bitimsiz bir med-cezir. Bu, içimdeki Mûsâ'yla Firavun savaşı; sulhü yok!.. </span></span></strong></em></span></p><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Sevgili, en Sevgili!.. </span></span></strong></em></span></p><p> <span style="font-size: 10px"></span></p><p> <span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: red">Sûretlerden geçerek, Sana erdir beni!.. Merhametinle arındır, kalbimi!..</span></span></span></strong></em></span></p><p> <span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px"><em><strong><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Alıntı...</span></span></strong></em></span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Livza, post: 114115, member: 8422"] [SIZE=2][I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Balıkçılar büyük balığı birdenbire çekmezler. Olta balığın boğazına saplandığında kanı akıp gevşesin ve zayıf olsun diye bir parça çekerler, yine bırakırlar. Büsbütün zayıf düşünceye kadar bu böyle devam eder. Aşk oltası dahî insanın damağına saplanınca, ondaki bâtıl olan kuvvetlerin ve kanların yavaş yavaş yok olması için Hak Teâlâ onu tedrîcen çeker [/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Hiçbir şey yoktu, yalnız Sen vardın. Hiçbir şey yoktu, aşkın vardı. Aşkını izhâr ettin, yarattın bizi. Muhabbet ettin, yarattın beni;[/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Vahdaniyetinin tecellîsiyle bütün kalplere bir katre aşk iksiri serptin. [/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Ehadiyetinin tecellisiyle bütün kalpler Sana âşık; [/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Bildim, seven sendin beni!.. Bütün varlıklarda yansıyan güneş gibi, sevgisiyle saran Sendin beni; Annemin merhamet yüklü sesi, yüreğini yüreğimin üstüne koyan dostun merhabası, başımı okşayan Peygamber eli, hâtırasıyla hüznümü alan sevgilinin sohbeti; bildim hep Sendendi[/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Sevdin, sonra kopmaz bir zincirle kendine çektin. Zincirin her bir halkası, Senden tecellîlerdi. [/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4] [/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Aşkına âşık olduğum Mecnûn ;Sen;din. Aynalarda seyrettiğim Yûsuf, ;Sen;!.. [/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Sonsuz siyah güller, lâcivert akşamların iğde kokusu, hüzün yüklü sonbahar, yağmurun toprağa dokunuşu, bir gül renginde eriyen akşamlar, Dost'un yüzü, sevdiğim ne varsa, hep Sen;dendi.[/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Tecellî, tecellî edeni gösterir[/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Sûretlerde nihân olan Sevgili, ey Sevgili!.. [/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4] [/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Bildim, kalbimdeki her bir muhabbet tecellisiyle beni de kendine çekiyorsun. Çekiyorsun ve bırakıyorsun. Bırakıyorsun ki, kanayayım; zayıf yanlarımı tanıyayım. Seni bulayım. [/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Sonra yine çekiyorsun. Bu, hüzünlü bir şehrâyîn. Bu, bitimsiz bir med-cezir. Bu, içimdeki Mûsâ'yla Firavun savaşı; sulhü yok!.. [/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Sevgili, en Sevgili!.. [/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4] [/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4] [/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=red]Sûretlerden geçerek, Sana erdir beni!.. Merhametinle arındır, kalbimi!..[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/B][/I] [I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Alıntı...[/SIZE][/FONT][/B][/I] [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Aşk oltası
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…