Hasret vuslatın halvetine adanmış buraktır
refrefine kab-ı kavseyn son duraktır
Deveranında demsiz ve düvelinde devransız evrelerin akarken evrelerime, Demlerin, mahrem anların muhkem demlerini damıtır demlerime, sende kıvam bulur kararım/Sende karar bulur kıvamım, Kudretten kalıbıma akarım…
Sonra kudret elinden çıkma bir salsal gibi bekleyen ruhsuzluğuma ruhundan üfürecek bir nefes bekler tüm ruhsuzluğum , Azaziller iblislere sınatırken (k)uyruğunu/tüm güruhunu, ben rahmetin rahlesinde en ululara sunarım en derunumu…
Sonra seni anarım. Sonra seni anar tüm anlarım,
anlanan tüm ansızlıklarda kendime susar, sana kanarım…
Sende anlam kazanır tüm anlamsızlıklarım, sana ç/ağlar
Seni paylaşamayan yanlarım da var. Orda bir kabil habil öldürür hep. İçimde bir okyanus yitirir bağrında beslediği milyon canlısını, saf sen kokarım, Sensizliği bensizlikte boğar ruhumu bedenimden kovarım. Sonra katli genlerine miras bir avdet başlar karga-kılavuz, orda her yer Filistin her yer intifada.! Orda her tin.! mazharına muhtaç hakkı haykırmada.! Haktan batıla bir kavimler göçü başlamadan daha, Mehdisini arayan bir ümmet bekler orada.!
Tahsilsiz vadelerde yitmiş kederlerim, canlanan cansızlıklarda dipdiri ölmelerimle EY YAR.!, arz-ı mukaddes tepsisinde affına atfedilmiş tövbelerimle EY YAR! Arafatına geldim Şerefatına geldim affının ahvaline/Narının beratine/ yanmışlarının dergahına geldim EY YAR.! Benden beni kov , kovma kendinden Yâr..!
Tabirini bulan rüyalarda Yusufunu arayan Yakuplar hasretle ciğer dağlar bende. Bindiğim her gemi Titanik, her gördüğüm kişi Leyla,her savaşım Uhud, her kayıbım Bir Hazma.! Sen değil miydin ki İbrahim'i Nemrut ellerde mihman ateşlere ağırlatan, Cinleri Süleymana bağlatan, Arşı Ahmet nuruna dağlatan AHFA…! Hızır'ını arayan bir Musa, hep Musa'sını bekleyen bir Hızır'ı anarken bende, hikmetin gizeminde sabır adlı Sebat Sende.
Esirinim ey esbabım, adanmışım sende, Esirgeme Esirgemeni bendeki bende.!
Ey en engin susuşumun en dingin duruşu! Ey her vardaki var! Bu benler tüm enlere dar, ruhum kanıyor ey tahtı bahtına düştüğüm yakıp kavuran har! Ateşlere harman ruhumda kayan kızgın neşterler var… Sana yandım Yana-yandım.! Bekletme beni YAR.!
Sende aradığım bulmayı buldum da, esasın duruşuna uygun bir ben sunamadım. Yollar sarp kurallar katı. Ölmekle ermek kefeleri eşit tek tartı. En ağır basan yanım/En hilesiz anımsın.
Kudret balyozu ruhumu bedenime çaktı, Bekam fenama sıkışmış çıkamıyorum, ardımda ezel önümde ebed kendime bakamıyorum,.! Her anım rekabet/her anım müsabaka, her maçım tribünlere oynayan uzatma. Manam maddesine kadar muamma. Hükmen ve cebren mağlubunum bu sahada.
Şimdi hükmümün hükmün ile fermanlı zindanlarına Yusuflar yetiştiren yanları yasalaşır hükümetlerinde, Yoruma muhtaç rüyalarım durduğu müddetçe teviller adedince yollar denemeli meşrepler üstü usuller adedince.
"Zümrüdü Anka"