Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Asrın Tefsiri Risâle-i Nur
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="aczmendi reþha" data-source="post: 167618" data-attributes="member: 18687"><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Ve Bihi Nesteinu</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Risale-i Nur'u tarif etmeye kalktığımızda. Kendimizce en özlü ve kısa ve derin ve etkili ifadeleri kullanıp ifade etmeye çalışıyoruz. Bilmem sizlerdede olurmu bu, bazı dersler, konular, vardırki ne kadar ifade edersen et, Risale-i nur kendisi o mes'eleyi nasıl ifade buyurmuşsa, kim ne kadar Risale-i nurun o ifadesine yaklaşıyor, onu anlatıyorsa, o nisbette tesiri ve kuvveti görünüyor, kimde bundan ne kadar uzaklaşarak anlatıyor ise o nisbettede tesir ve kuvvet kayboluyor.</span></span></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"><u>Kur'an Alem-i şehadetin ve alemi gaybın bir tefisiridir.</u></span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"><u>Risale-i nurda kur'anın 3 asırlık zaman dilimi denilen ahir zamana hususi olarak diger zaman dilimlerinede zımnında bir tefsiri küllidir.</u></span> <strong>Öyle bir tefsirdirki faraza</strong><span style="color: darkred"><u> Tüm ilimlerden her ilmin ilminde mütehassıs olan zatları gelseler ve Risale-i nuru kur'anın tefsiri olması hasebi ile tetkik etseler, görüp ifade edeceklerdirki İLİMLERİNİN ANA KANUNLARI VE ASILLARI ÇEKİRDEĞİ KUR'ANIN TEFSİRİ OLAN RİSALE-İ NURDA MEVCUDDUR</u></span>.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><strong>Üstad r.a</strong> istanbul şekerci hanında kapısına bir levha asarak<strong><span style="color: darkred"> KİM NE İSTERSE SORSUN CEVAP VERİLİR</span></strong>.. diye ifade ettiği ve ... Ben bir eser yazmak istedimki bir kelimeye kaç mana verilir sonra baktım öylesi bir eser var (kamus-u okyanus) bundan vaz geçtim sonra öyle bir eser yazmak istedimki <strong><span style="color: darkred">BİR KELAMA BİR ÇOK MANA YÜKLEYEYİM</span></strong>..Yine demişki <strong><span style="color: darkred">ben bu ilimleri birbirinden tefrik edemiyorum, ya bunların hepsi aynıdır, ve ben hepsini biliyorum.</span></strong>.Bildiğini ve ifade ettiklerini aynen isbat etmiş.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: #8b0000">ESMA-İ İLAHİ yi VE SIFAT-I TECELLİ yi tefsir etse etse yine Risale-i nur ile Risaleti nur eder</span></strong>.</span></span></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"><u>Ey Risale-i nur !!! ve Ey Risalet-i nur !!!</u></span></span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Etse etse mana-i hakikisi ile Risale-i nuru Risaleti nur, Risalet-i nuru Risalei nur tefsir eder..</span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Onlardan gayrı ise, kendi gördükleri ve anlayıp anlatabildikleri kadarı ile ifade edebilirler.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">İmam Ali r.a çarşıda alışverişte iken ARŞ-I AZAMI TEMAŞA EDER!!</span></span></p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Bu zat ve Onun torunu olan Abdulkadir geylani r.a Ki O Üstad ra. ders verir ve memelerinden (Muhammedi (a.s.m) sütünü) emdirirler, <span style="color: darkred">O üstad r.a ki Ahir zaman denilen, ilim ve fen ve teknik ile şımaran asrın insanları içinde Kur'an ve Sünneti BEDİÜZZAMAN olarak yaşar ve Risale-i nur olarak tefsir eder</span>..</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Courier New'"><span style="font-size: 12px">Bizim yazımız sadece konunun mahiyetine işaret nevindendir.hemde derse bir iştiraktir inşaallah.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aczmendi reþha, post: 167618, member: 18687"] [FONT=Courier New][SIZE=3]Ve Bihi Nesteinu[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3]Risale-i Nur'u tarif etmeye kalktığımızda. Kendimizce en özlü ve kısa ve derin ve etkili ifadeleri kullanıp ifade etmeye çalışıyoruz. Bilmem sizlerdede olurmu bu, bazı dersler, konular, vardırki ne kadar ifade edersen et, Risale-i nur kendisi o mes'eleyi nasıl ifade buyurmuşsa, kim ne kadar Risale-i nurun o ifadesine yaklaşıyor, onu anlatıyorsa, o nisbette tesiri ve kuvveti görünüyor, kimde bundan ne kadar uzaklaşarak anlatıyor ise o nisbettede tesir ve kuvvet kayboluyor.[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Courier New][SIZE=3][COLOR=darkred][U]Kur'an Alem-i şehadetin ve alemi gaybın bir tefisiridir.[/U][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Courier New][SIZE=3][COLOR=darkred][U]Risale-i nurda kur'anın 3 asırlık zaman dilimi denilen ahir zamana hususi olarak diger zaman dilimlerinede zımnında bir tefsiri küllidir.[/U][/COLOR] [B]Öyle bir tefsirdirki faraza[/B][COLOR=darkred][U] Tüm ilimlerden her ilmin ilminde mütehassıs olan zatları gelseler ve Risale-i nuru kur'anın tefsiri olması hasebi ile tetkik etseler, görüp ifade edeceklerdirki İLİMLERİNİN ANA KANUNLARI VE ASILLARI ÇEKİRDEĞİ KUR'ANIN TEFSİRİ OLAN RİSALE-İ NURDA MEVCUDDUR[/U][/COLOR].[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][B]Üstad r.a[/B] istanbul şekerci hanında kapısına bir levha asarak[B][COLOR=darkred] KİM NE İSTERSE SORSUN CEVAP VERİLİR[/COLOR][/B].. diye ifade ettiği ve ... Ben bir eser yazmak istedimki bir kelimeye kaç mana verilir sonra baktım öylesi bir eser var (kamus-u okyanus) bundan vaz geçtim sonra öyle bir eser yazmak istedimki [B][COLOR=darkred]BİR KELAMA BİR ÇOK MANA YÜKLEYEYİM[/COLOR][/B]..Yine demişki [B][COLOR=darkred]ben bu ilimleri birbirinden tefrik edemiyorum, ya bunların hepsi aynıdır, ve ben hepsini biliyorum.[/COLOR][/B].Bildiğini ve ifade ettiklerini aynen isbat etmiş.[/SIZE][/FONT] [B][FONT=Courier New][SIZE=3][COLOR=#8b0000][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Courier New][SIZE=3][B][COLOR=#8b0000]ESMA-İ İLAHİ yi VE SIFAT-I TECELLİ yi tefsir etse etse yine Risale-i nur ile Risaleti nur eder[/COLOR][/B].[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Courier New][SIZE=3][COLOR=darkred][U]Ey Risale-i nur !!! ve Ey Risalet-i nur !!![/U][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Courier New][SIZE=3][COLOR=darkred]Etse etse mana-i hakikisi ile Risale-i nuru Risaleti nur, Risalet-i nuru Risalei nur tefsir eder..[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3]Onlardan gayrı ise, kendi gördükleri ve anlayıp anlatabildikleri kadarı ile ifade edebilirler.[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3]İmam Ali r.a çarşıda alışverişte iken ARŞ-I AZAMI TEMAŞA EDER!![/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3]Bu zat ve Onun torunu olan Abdulkadir geylani r.a Ki O Üstad ra. ders verir ve memelerinden (Muhammedi (a.s.m) sütünü) emdirirler, [COLOR=darkred]O üstad r.a ki Ahir zaman denilen, ilim ve fen ve teknik ile şımaran asrın insanları içinde Kur'an ve Sünneti BEDİÜZZAMAN olarak yaşar ve Risale-i nur olarak tefsir eder[/COLOR]..[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3]Bizim yazımız sadece konunun mahiyetine işaret nevindendir.hemde derse bir iştiraktir inşaallah.[/SIZE][/FONT] [FONT=Courier New][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Asrın Tefsiri Risâle-i Nur
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…