Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Sohbetleri
Ateistle Konuşmada Tavsiyeler...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Tarihci19" data-source="post: 58048"><p><span style="color: #ff1300">sizde çok rastlamışsınızdırki kuran da Allah "muminlere söyle", "mümin erkeklere söyle", "mümin kadınlar..." ve hadislerdede efendimiz ekseriyette "la ilahe ilallah diyen kurtulur", "mümin kimseler ve müslümanlar.." der yani mumin ile müslüman aynı şey demek değildir,, la ilahe ilallah diyen mumindir,, ve hadislerdede muminlerin kurtuluşa ereceği bildiriliyor, yine Allah a ortak koşmamanın da felaha götüreceği bildiriliyor,, la ilahe ilallah muhammeden rasulallah diyen ise müslümandır.. elhamdülillah..</span> </p><p></p><p><span style="color: #0009ff">şimdi günümüzdeki yahudilerden yada hristiyanlardan ŞİRKE GİRMEDEN Allah ın varlığına birliğine doğmadığına doğurmadığına inananlar varsa onlar mumindir,, ve efendimize iman etmedikleri ve islam üzere yaşamadıkları için cehenneme gideceklerdir ancak ve ancak cezalarından sonra cennete gireceklerdir.. çünki Allah a imanları var.. </span> </p><p></p><p><span style="color: #9c0000">Ebu Hüreyreden Hadis:</span></p><p><span style="color: #9c0000"></span></p><p><span style="color: #9c0000">Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Muhammed`in nefsini kudret eliyle tutan zata yemin ederim ki, bu ümmetten her kim -Yahudi olsun, Hristiyan olsun - beni işitir, sonra da bana gönderilenlere inanmadan ölecek olursa mutlaka cehennem ehlinden olacaktır</span></p><p><span style="color: #9c0000"></span></p><p><span style="color: #9c0000">bu hadis kutubi sitte de geçiyor.</span></p><p></p><p></p><p>şimdi hadise dikkatinizi çekmek istiyorum.."""beni işitir, sonra da bana gönderilenlere inanmadan ölecek olursa mutlaka cehennem ehlinden olacaktır""" bakınız burda efendimiz benim peygamberliğime inanmassa demiyor beni kabul etmezse demiyor, bana gönderilenlere inanmadan ölürse diyor.. yani bana gönderilen islam a inanmadan ölürse diyor,, islam üzere yaşamadıkları için cehenneme gidecekler semina ve atanaa.. lakin Allah a imanları cezalrı bittikten sonra cehennemden çıkartılacaklardır,, nitekim Allah u Teala : Rahmetim Gazabımdan öndedir-Rahmetim herşeyi kuşatmıştır- Rahmetim gazabıma üstün gelmiştir.. buyuruyor.. </p><p></p><p><span style="color: #ff0000">birde ayet verip yazımı sonlandırayım inşalah :</span> <strong>Şüphesiz, iman edenler(le) Yahudiler, Hıristiyanlar ve sabiiler(den kim) Allah'a ve ahiret gününe iman eder ve salih amellerde bulunursa, artık onların Allah katında ecirleri vardır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (Bakara Suresi, 62)</strong></p><p></p><p></p><p><span style="color: #ff00ff">Allah razı olsun...</span>_________________________________________________keşke sorduktan sonra cevabına da baksak, birileri sorumuz üzere emek harcıyor kafa yoruyor biz ise okumaya tenezzül etmiyoruz..!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tarihci19, post: 58048"] [color=#ff1300]sizde çok rastlamışsınızdırki kuran da Allah "muminlere söyle", "mümin erkeklere söyle", "mümin kadınlar..." ve hadislerdede efendimiz ekseriyette "la ilahe ilallah diyen kurtulur", "mümin kimseler ve müslümanlar.." der yani mumin ile müslüman aynı şey demek değildir,, la ilahe ilallah diyen mumindir,, ve hadislerdede muminlerin kurtuluşa ereceği bildiriliyor, yine Allah a ortak koşmamanın da felaha götüreceği bildiriliyor,, la ilahe ilallah muhammeden rasulallah diyen ise müslümandır.. elhamdülillah..[/color] [color=#0009ff]şimdi günümüzdeki yahudilerden yada hristiyanlardan ŞİRKE GİRMEDEN Allah ın varlığına birliğine doğmadığına doğurmadığına inananlar varsa onlar mumindir,, ve efendimize iman etmedikleri ve islam üzere yaşamadıkları için cehenneme gideceklerdir ancak ve ancak cezalarından sonra cennete gireceklerdir.. çünki Allah a imanları var.. [/color] [color=#9c0000]Ebu Hüreyreden Hadis: Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Muhammed`in nefsini kudret eliyle tutan zata yemin ederim ki, bu ümmetten her kim -Yahudi olsun, Hristiyan olsun - beni işitir, sonra da bana gönderilenlere inanmadan ölecek olursa mutlaka cehennem ehlinden olacaktır bu hadis kutubi sitte de geçiyor.[/color] şimdi hadise dikkatinizi çekmek istiyorum.."""beni işitir, sonra da bana gönderilenlere inanmadan ölecek olursa mutlaka cehennem ehlinden olacaktır""" bakınız burda efendimiz benim peygamberliğime inanmassa demiyor beni kabul etmezse demiyor, bana gönderilenlere inanmadan ölürse diyor.. yani bana gönderilen islam a inanmadan ölürse diyor,, islam üzere yaşamadıkları için cehenneme gidecekler semina ve atanaa.. lakin Allah a imanları cezalrı bittikten sonra cehennemden çıkartılacaklardır,, nitekim Allah u Teala : Rahmetim Gazabımdan öndedir-Rahmetim herşeyi kuşatmıştır- Rahmetim gazabıma üstün gelmiştir.. buyuruyor.. [color=#ff0000]birde ayet verip yazımı sonlandırayım inşalah :[/color] [b]Şüphesiz, iman edenler(le) Yahudiler, Hıristiyanlar ve sabiiler(den kim) Allah'a ve ahiret gününe iman eder ve salih amellerde bulunursa, artık onların Allah katında ecirleri vardır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (Bakara Suresi, 62)[/b] [color=#ff00ff]Allah razı olsun...[/color]_________________________________________________keşke sorduktan sonra cevabına da baksak, birileri sorumuz üzere emek harcıyor kafa yoruyor biz ise okumaya tenezzül etmiyoruz..! [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Sohbetleri
Ateistle Konuşmada Tavsiyeler...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…