Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
ateistten 3 soru ve aldığı tek cevap
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elif_Gibi" data-source="post: 105118" data-attributes="member: 6253"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><strong><em>Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına ateist olarak geri döner. Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler. Hoca ve delikanlının arasında geçen diyalog şöyle devam eder:</em></strong></span></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin?</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Hoca: Allah'ın bir kuluyum ve O'nun izniyle sorularına cevap verebileceğim.</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Delikanlı: Emin misin? Profersörler bile cevap veremedi bana. </em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Hoca: Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım.</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Delikanlı: 3 sorum var:</em></span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>1. Allah yaşıyor mu? Öyle ise, şeklini bana göster.</em></span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>2. Takdir (kader) nedir?</em></span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, </em></span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi?</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Bu arada, aniden hoca delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar.</em></span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Delikanlı canı yana yana sorar; Neden sinirlendin ki?</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç soruna bir cevabım der.</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Delikanlı: Hiç birşey anlamadım.</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca?</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim.</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun?</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Delikanlı: Evet</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Hoca: Bana bu acının şeklini göster o zaman!</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Delikanlı: Gösteremem.</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez.</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Hoca: Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü? Yada biri dedi mi?</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Delikanlı: Hayır.</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? Aklından geçti mi? </em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Delikanlı: Hayır.</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Hoca: Bu işte takdir (kader) dir.</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Hoca: Biz neyden yaratıldık? Topraktan yaratılmış değil miyiz?</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Delikanlı: Evet öyle denir.</em></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Hoca: E o zaman? Saksıda topraktan yapılmadı mı? </em></span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black"><em>Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı?</em></span></span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elif_Gibi, post: 105118, member: 6253"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][B][I]Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına ateist olarak geri döner. Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler. Hoca ve delikanlının arasında geçen diyalog şöyle devam eder:[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin?[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Hoca: Allah'ın bir kuluyum ve O'nun izniyle sorularına cevap verebileceğim.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Delikanlı: Emin misin? Profersörler bile cevap veremedi bana. [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Hoca: Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Delikanlı: 3 sorum var:[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]1. Allah yaşıyor mu? Öyle ise, şeklini bana göster.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]2. Takdir (kader) nedir?[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi?[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Bu arada, aniden hoca delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Delikanlı canı yana yana sorar; Neden sinirlendin ki?[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç soruna bir cevabım der.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Delikanlı: Hiç birşey anlamadım.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca?[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun?[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Delikanlı: Evet[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Hoca: Bana bu acının şeklini göster o zaman![/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Delikanlı: Gösteremem.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Hoca: Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü? Yada biri dedi mi?[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Delikanlı: Hayır.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? Aklından geçti mi? [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Delikanlı: Hayır.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Hoca: Bu işte takdir (kader) dir.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Hoca: Biz neyden yaratıldık? Topraktan yaratılmış değil miyiz?[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Delikanlı: Evet öyle denir.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Hoca: E o zaman? Saksıda topraktan yapılmadı mı? [/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][I]Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı?[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
ateistten 3 soru ve aldığı tek cevap
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…