Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Ayağınıza Takılan Şeyleri Toplayın...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elif_Gibi" data-source="post: 132653" data-attributes="member: 6253"><p><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">Zülkarneyn Aleyhisselam ordusuyla gece yolda giderken ordusuna </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">'ayağınıza takılan şeyleri toplayın' diye emir verir. Ordu bu emri </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">duyunca; içlerinden bir grup: </span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">-'Çok yürüdük, çok yorgunuz. Gece vakti bir de ayağımıza takılan şeyleri </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">toplayarak boşuna ağırlık mı yapacağız. Hiçbir şey toplamayalım' diyerek </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">hiçbir şey toplamıyorlar. </span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">İkinci grup ise: </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">-'Madem Komutanımız emretti, birazcık toplayalım, emre muhalefet </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">etmeyelim. Zira ordu komutanına itaat etmek gerekir.' diyerek az bir şey </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">topluyorlar. </span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">Üçüncü grup ise: </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">-'Komutanımız bir şeyi boşuna emretmez. Muhakkak bildiği bir şey vardır. </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">Bir hikmete mebnidir' diyerek bütün abalarını ağzına kadar doldururlar. </span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">Sabah olduğunda bir de bakıyorlar ki, meğer bir altın madeninden geçmişler </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">de, ayaklarına değen şeylerin altın olduğunun farkına varamamışlar. Bunu </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">anlayınca, hiç almayan birinci grup: </span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">-Ah niçin almadık! Nasıl dinlemedik komutanımızın sözünü. Keşke alsaydık! </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">Bir tane bari alsaydık' diyerek pişman oluyorlar. </span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">Az alan ikinci grup ise: </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">-'Ah ne olaydı da biraz daha fazla alsaydık. Ceplerimizi, abalarımızı </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">hınca hınç doldursaydık' diye sitem ediyorlar kendilerine. </span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">Çok alan üçüncü grup ise: </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">'Keşke gereksiz, lüzumu olmayan eşyalarımı atsaydım, daha çok toplasaydım. </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">Her şeyimizi doldursaydık, daha fazla alsaydık' diyerek, fazla almalarına </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">rağmen üzülüyorlar. </span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">İşte bu misalde olduğu gibi, Ahirette bütün insanlarda bunun gibi </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">ağıtlarda bulunacak. </span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">Kafir olan: </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">- 'Keşke iman etseydik, keşke inansaydık da hiç olmasa Cehenneme girdikten </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">sonra iman etmemiz sonucunda Cennete girseydik,ebedi cehennemden </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">kurtulsaydık.' </span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">Mü'min, fakat az sevabı olan: </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">-'Keşke biraz daha sevap işleseydim de, biraz daha ikrama mazhar olsaydım.' </span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">Mü'min, çok sevabı olan ise; </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">-'Ah ne olaydı da Makamımı biraz daha yükseltecek bir vakit daha namaz </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">kılsaydım, biraz daha fazla sadaka verseydim,oruç tutsaydım, biraz daha </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkgreen">sevap işleyecek ameller yapsaydım...' diyeceklerdir. </span></span></span></em></p><p> </p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">Rabbim bu misallerden ders alıp, Ahirette pişman olmayacağımız ameller </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">işlemeyi nasip eylesin.(amin)</span></span></span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elif_Gibi, post: 132653, member: 6253"] [I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkgreen]Zülkarneyn Aleyhisselam ordusuyla gece yolda giderken ordusuna [/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]'ayağınıza takılan şeyleri toplayın' diye emir verir. Ordu bu emri [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]duyunca; içlerinden bir grup: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]-'Çok yürüdük, çok yorgunuz. Gece vakti bir de ayağımıza takılan şeyleri [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]toplayarak boşuna ağırlık mı yapacağız. Hiçbir şey toplamayalım' diyerek [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]hiçbir şey toplamıyorlar. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]İkinci grup ise: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]-'Madem Komutanımız emretti, birazcık toplayalım, emre muhalefet [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]etmeyelim. Zira ordu komutanına itaat etmek gerekir.' diyerek az bir şey [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]topluyorlar. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]Üçüncü grup ise: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]-'Komutanımız bir şeyi boşuna emretmez. Muhakkak bildiği bir şey vardır. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]Bir hikmete mebnidir' diyerek bütün abalarını ağzına kadar doldururlar. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]Sabah olduğunda bir de bakıyorlar ki, meğer bir altın madeninden geçmişler [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]de, ayaklarına değen şeylerin altın olduğunun farkına varamamışlar. Bunu [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]anlayınca, hiç almayan birinci grup: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]-Ah niçin almadık! Nasıl dinlemedik komutanımızın sözünü. Keşke alsaydık! [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]Bir tane bari alsaydık' diyerek pişman oluyorlar. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]Az alan ikinci grup ise: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]-'Ah ne olaydı da biraz daha fazla alsaydık. Ceplerimizi, abalarımızı [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]hınca hınç doldursaydık' diye sitem ediyorlar kendilerine. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]Çok alan üçüncü grup ise: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]'Keşke gereksiz, lüzumu olmayan eşyalarımı atsaydım, daha çok toplasaydım. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]Her şeyimizi doldursaydık, daha fazla alsaydık' diyerek, fazla almalarına [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]rağmen üzülüyorlar. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]İşte bu misalde olduğu gibi, Ahirette bütün insanlarda bunun gibi [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]ağıtlarda bulunacak. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]Kafir olan: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]- 'Keşke iman etseydik, keşke inansaydık da hiç olmasa Cehenneme girdikten [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]sonra iman etmemiz sonucunda Cennete girseydik,ebedi cehennemden [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]kurtulsaydık.' [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]Mü'min, fakat az sevabı olan: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]-'Keşke biraz daha sevap işleseydim de, biraz daha ikrama mazhar olsaydım.' [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]Mü'min, çok sevabı olan ise; [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]-'Ah ne olaydı da Makamımı biraz daha yükseltecek bir vakit daha namaz [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]kılsaydım, biraz daha fazla sadaka verseydim,oruç tutsaydım, biraz daha [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkgreen]sevap işleyecek ameller yapsaydım...' diyeceklerdir. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]Rabbim bu misallerden ders alıp, Ahirette pişman olmayacağımız ameller [/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [I][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]işlemeyi nasip eylesin.(amin)[/COLOR][/FONT][/SIZE][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Ayağınıza Takılan Şeyleri Toplayın...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…