Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Ayı nın Vefası.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Eyvàh!" data-source="post: 43896" data-attributes="member: 12"><p>Bir yiğit giderken kulağına garip , canhıraş sesler erişti. O tarafa yöneldi. Ejderhanın bir ayıyı yakalamış olduğunu gördü.</p><p></p><p>Âlemde mazlumların seslerini her yerden işiten , düşkünlere yardımcı erler vardır. Muhabbetin , adaletin , rahmetin ta kendileridir!... Su , neresi alçaksa oraya akar ya!.. Onlar da nerede bir dert varsa orada bitiverir , deva olurlar.</p><p></p><p>Hile ile babayiğitlik birleşti , o yiğit kişi ejderhayı alt edip öldürdü. Ayı kurtulunca sıkıntısından , Eshab-ı Kehf’in köpeği gibi peşine takıldı. Ayrılmadı yanından , arkasından . Günün birinde yiğit hastalandı . Ayı gönül verdiğinden bırakmadı , beklemeye başladı baş ucunda. Birisi yanına uğradı , halini hatırını sordu , ekledi :</p><p></p><p>-Kardeş bu ayıyla ne işin var ?</p><p></p><p>Yiğit , ejderha hikayesini nakletti . Adam da :</p><p></p><p>-Ahmağın dostluğu düşmanlıktan beterdir. Ayıya sakın güvenme. Neye mal olursa olsun , yanından uzaklaştır , dedi.</p><p></p><p>Yiğit dedi ki :</p><p></p><p>-Vallahi sen bunu hasedinden söylüyorsun!... Yoksa sen ayıya ne bakıyorsun ?... Sevgilisine bak!...</p><p></p><p>-Ahmakların sevgisi aldatıcı olur. Bil ki , benim bu hasedim , onun sevgisinden iyidir. Gel benimle bir ol , o ayıyı def et , sür gitsin!... Hemcinsini bırakıp ta ayıya güvenme , dediyse de , yiğit :</p><p></p><p>-Git hasetçi herif , git kendi işine bak!... dedi.</p><p></p><p>Adam :</p><p></p><p>-İşim buydu ama sana nasip değilmiş. Bil ki ben bir ayıdan daha aşağı değilim ki!... Başına bir şey gelecek diye içerim titriyor. Bırak onu da eşin , dostun ben olayım.</p><p></p><p>Bu sözler yiğidin kulağına girmedi. Su-i zan kabul etti. Ayının elini tuttu, adamın elini bıraktı. Adam da :</p><p></p><p>-Senin aklın başında değil , gidiyorum dedi .</p><p></p><p>Yiğit :</p><p></p><p>-Git. Benim kaydımda kalma. Boşboğaz herif. Bir daha da öyle bilgiçlik satma , dedi.</p><p></p><p>Adam :</p><p></p><p>-Ben senin düşmanın değilim. Peşimden gelirsen kendine lütfetmiş olursun , dediyse de , yiğit :</p><p></p><p>-Beni bırak , işine git!... Uykum geldi artık , dedi.</p><p></p><p>Adam son bir ümitle :</p><p></p><p>-Yahu , ne olur , bir dosta uy da , akıllı birisinin himayesinde , bir dostun civarında uyu , dedi.</p><p></p><p>Babayiğit o adamın ısrarından sıkıldı , kızdı , yüzünü çevirdi kendi kendine söylendi :</p><p></p><p>-“Bu galiba ya bir katil , bana kastetmeye geldi. Yahut da bir şeyler umuyor... Dilenci , külhani kılıklı herif!... Belki de bu ayıyla beni korkutma hususunda önceden arkadaşlarıyla bahse girişmiş olmalı!... “</p><p></p><p>İçinin kötülüğünden aklına iyi bir şey gelmiyordu. Ayıyla aynı cinstenmiş gibi , bütün hüsnü zanları ona idi.</p><p></p><p>Nihayet adam kızarak ve içinden “lâhavle” çekerek ahmağı bırakıp giderken içinden söyleniyordu :</p><p></p><p>-“Benim ona ciddiyetle nasihat vermemden , üstüne düşmemden gönlünde ki hayalleri arttı. Büsbütün vehimlendi. Demek ki , nasihat yolu kapandı !...” dedi.</p><p></p><p>Adam uyudu. Ayı baş ucunda sinekleri kovalamaktaydı. Kovalanan sinek kalkıyor , havada bir daire çizdikten sonra gelip yine yiğidin yüzüne konuyordu. Ayı sineğe kızdı , gitti dağdan kocaman bir taş alıp geldi. Sinek yine yüzde duruyordu. O kocaman değirmen taşını kaldırdı , sineği öldürmek için bütün gücüyle indirdi yiğidin suratına. Taş uyuyan adamın suratını paramparça etti. Bu mesele de âleme yayıldı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eyvàh!, post: 43896, member: 12"] Bir yiğit giderken kulağına garip , canhıraş sesler erişti. O tarafa yöneldi. Ejderhanın bir ayıyı yakalamış olduğunu gördü. Âlemde mazlumların seslerini her yerden işiten , düşkünlere yardımcı erler vardır. Muhabbetin , adaletin , rahmetin ta kendileridir!... Su , neresi alçaksa oraya akar ya!.. Onlar da nerede bir dert varsa orada bitiverir , deva olurlar. Hile ile babayiğitlik birleşti , o yiğit kişi ejderhayı alt edip öldürdü. Ayı kurtulunca sıkıntısından , Eshab-ı Kehf’in köpeği gibi peşine takıldı. Ayrılmadı yanından , arkasından . Günün birinde yiğit hastalandı . Ayı gönül verdiğinden bırakmadı , beklemeye başladı baş ucunda. Birisi yanına uğradı , halini hatırını sordu , ekledi : -Kardeş bu ayıyla ne işin var ? Yiğit , ejderha hikayesini nakletti . Adam da : -Ahmağın dostluğu düşmanlıktan beterdir. Ayıya sakın güvenme. Neye mal olursa olsun , yanından uzaklaştır , dedi. Yiğit dedi ki : -Vallahi sen bunu hasedinden söylüyorsun!... Yoksa sen ayıya ne bakıyorsun ?... Sevgilisine bak!... -Ahmakların sevgisi aldatıcı olur. Bil ki , benim bu hasedim , onun sevgisinden iyidir. Gel benimle bir ol , o ayıyı def et , sür gitsin!... Hemcinsini bırakıp ta ayıya güvenme , dediyse de , yiğit : -Git hasetçi herif , git kendi işine bak!... dedi. Adam : -İşim buydu ama sana nasip değilmiş. Bil ki ben bir ayıdan daha aşağı değilim ki!... Başına bir şey gelecek diye içerim titriyor. Bırak onu da eşin , dostun ben olayım. Bu sözler yiğidin kulağına girmedi. Su-i zan kabul etti. Ayının elini tuttu, adamın elini bıraktı. Adam da : -Senin aklın başında değil , gidiyorum dedi . Yiğit : -Git. Benim kaydımda kalma. Boşboğaz herif. Bir daha da öyle bilgiçlik satma , dedi. Adam : -Ben senin düşmanın değilim. Peşimden gelirsen kendine lütfetmiş olursun , dediyse de , yiğit : -Beni bırak , işine git!... Uykum geldi artık , dedi. Adam son bir ümitle : -Yahu , ne olur , bir dosta uy da , akıllı birisinin himayesinde , bir dostun civarında uyu , dedi. Babayiğit o adamın ısrarından sıkıldı , kızdı , yüzünü çevirdi kendi kendine söylendi : -“Bu galiba ya bir katil , bana kastetmeye geldi. Yahut da bir şeyler umuyor... Dilenci , külhani kılıklı herif!... Belki de bu ayıyla beni korkutma hususunda önceden arkadaşlarıyla bahse girişmiş olmalı!... “ İçinin kötülüğünden aklına iyi bir şey gelmiyordu. Ayıyla aynı cinstenmiş gibi , bütün hüsnü zanları ona idi. Nihayet adam kızarak ve içinden “lâhavle” çekerek ahmağı bırakıp giderken içinden söyleniyordu : -“Benim ona ciddiyetle nasihat vermemden , üstüne düşmemden gönlünde ki hayalleri arttı. Büsbütün vehimlendi. Demek ki , nasihat yolu kapandı !...” dedi. Adam uyudu. Ayı baş ucunda sinekleri kovalamaktaydı. Kovalanan sinek kalkıyor , havada bir daire çizdikten sonra gelip yine yiğidin yüzüne konuyordu. Ayı sineğe kızdı , gitti dağdan kocaman bir taş alıp geldi. Sinek yine yüzde duruyordu. O kocaman değirmen taşını kaldırdı , sineği öldürmek için bütün gücüyle indirdi yiğidin suratına. Taş uyuyan adamın suratını paramparça etti. Bu mesele de âleme yayıldı. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Ayı nın Vefası.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…