Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Azmin Elinden Kurtuluş Yok
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="nimet06" data-source="post: 142498" data-attributes="member: 4950"><p><span style="color: royalblue"><em><strong>Kur’ân, “Karar verip azmettiğinde Allah’a güven ve O'na tevekkül et”1 buyurur. </strong></em></span></p><p><span style="color: royalblue"><em><strong>Bu âyet bize kararlı olmayı, karar verip azmedildiğinde de Allah’a güvenip dayanmayı, tevekkül etmeyi emrediyor. Yani sebeplere sarıldıktan, o işin gereklerini yaptıktan sonra Allah’a güvenip dayanmamız gerektiğini söylüyor. </strong></em></span></p><p><span style="color: royalblue"><em><strong>Kararlılık, sebeplere sarılmak ve sonucu Allah’a bırakmak! Başarının da en önemli şartı bu değil midir? </strong></em></span></p><p><span style="color: royalblue"><em><strong>Ramazan’da üç kitapla okuyucuyu buluşturmayı hedefleyen Yeni Asya’nın yüz binlere hitap etmeyi hedefleyen bu son hamlesinde de bu ölçünün önemi bir kere daha anlaşılıyor. Azmin, gayretin, ihlâsın şerde dahi nasıl insanı başarıya ulaştırabileceğinin nice örnekleri var. Aynı ölçü niçin hayırda başarıya ulaştırmasın? </strong></em></span></p><p><span style="color: royalblue"><em><strong>Aksak Timur lâkabıyla şöhret bulan Timurlenk önceleri bir er iken başbuğluğa kadar yükselmişti. Hem de mağlûbiyeti tatmışken… </strong></em></span></p><p><span style="color: royalblue"><em><strong>Başarısının sırrını sormuşlar birgün Timur’a. “Seni başbuğluğa yükselten sır nedir?” demişler. O da şu cevabı vermiş: </strong></em></span></p><p><span style="color: royalblue"><em><strong>“Hayatımda nice zorluklarla karşılaştım. Ama hiçbir zaman yılmadım, ümitsizliğe düşmedim.” </strong></em></span></p><p><span style="color: royalblue"><em><strong>Sonra da kendisini azimli, ümitli olmaya iten olayı şöyle anlatmış: </strong></em></span></p><p><span style="color: royalblue"><em><strong>“Bir gün düşmanla çarpışmış, tek başıma kalmış, kaçıp bir harabeye sığınmıştım. Benim için her şey bitmiş, hiçbir kurtuluş ümidi kalmamıştı. Artık hedefe ulaşabilmem imkânsızdı. Hayal kırıklığı içine düştüm. </strong></em></span></p><p><span style="color: royalblue"><em><strong>“O anda bir karınca gözüme ilişti. Bir buğday tanesi almıştı ağzına. Büyükçe bir taneydi. Kendinden büyük olduğu halde taşımaya çalışıyordu. Bir tümseğe kadar getirdi. Çıkarmaya çalıştı. Fakat tepeye varamadan yuvarlandı. Bir kere, iki kere, üç kere... Bıkmadı, usanmadı. Yuvarlanan buğday tanesini tekrar aldı. Belki bu çıkıp düşmeler elliyi geçmişti. Sonunda karınca başarmıştı tümseği aşmayı. Kendi kendime düşündüm: </strong></em></span></p><p><span style="color: royalblue"><em><strong>“Bu karınca kadar da mı olamıyorum? Ondaki kararlılık, azim, gayret ve ümit bana ilham kaynağı oldu. Önemli olan gayret etmekti. Bunun için de ümidi yitirmemek gerekiyordu. Hiçbir zaman ümidimi yitirmedim ve maksadıma ulaştım.” </strong></em></span></p><p><span style="color: royalblue"><em><strong>Demek başarının en önemli unsurlarından biri azim, ümit, kararlılık; bıkmadan, usanmadan maksada yürümek… </strong></em></span></p><p><span style="color: royalblue"><em><strong>Geçmişte bu sırla hareket edildiğinde güzel sonuçlar alan arkadaşlarımızın bunca tecrübeden sonra daha güzel hedeflere uluşacaklarını ülmit ediyoruz.</strong></em></span> </p><p> </p><p> </p><p><strong>Dipnotlar: </strong></p><p>1- Âl-i İmran Sûresi: 159.</p><p> </p><p style="text-align: right"><span style="font-size: 10px">08.07.2009</span></p> <p style="text-align: right"><strong><span style="color: #012266">Şaban DÖĞEN-Yeni Asya</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nimet06, post: 142498, member: 4950"] [COLOR=royalblue][I][B]Kur’ân, “Karar verip azmettiğinde Allah’a güven ve O'na tevekkül et”1 buyurur. [/B][/I][/COLOR] [COLOR=royalblue][I][B]Bu âyet bize kararlı olmayı, karar verip azmedildiğinde de Allah’a güvenip dayanmayı, tevekkül etmeyi emrediyor. Yani sebeplere sarıldıktan, o işin gereklerini yaptıktan sonra Allah’a güvenip dayanmamız gerektiğini söylüyor. [/B][/I][/COLOR] [COLOR=royalblue][I][B]Kararlılık, sebeplere sarılmak ve sonucu Allah’a bırakmak! Başarının da en önemli şartı bu değil midir? [/B][/I][/COLOR] [COLOR=royalblue][I][B]Ramazan’da üç kitapla okuyucuyu buluşturmayı hedefleyen Yeni Asya’nın yüz binlere hitap etmeyi hedefleyen bu son hamlesinde de bu ölçünün önemi bir kere daha anlaşılıyor. Azmin, gayretin, ihlâsın şerde dahi nasıl insanı başarıya ulaştırabileceğinin nice örnekleri var. Aynı ölçü niçin hayırda başarıya ulaştırmasın? [/B][/I][/COLOR] [COLOR=royalblue][I][B]Aksak Timur lâkabıyla şöhret bulan Timurlenk önceleri bir er iken başbuğluğa kadar yükselmişti. Hem de mağlûbiyeti tatmışken… [/B][/I][/COLOR] [COLOR=royalblue][I][B]Başarısının sırrını sormuşlar birgün Timur’a. “Seni başbuğluğa yükselten sır nedir?” demişler. O da şu cevabı vermiş: [/B][/I][/COLOR] [COLOR=royalblue][I][B]“Hayatımda nice zorluklarla karşılaştım. Ama hiçbir zaman yılmadım, ümitsizliğe düşmedim.” [/B][/I][/COLOR] [COLOR=royalblue][I][B]Sonra da kendisini azimli, ümitli olmaya iten olayı şöyle anlatmış: [/B][/I][/COLOR] [COLOR=royalblue][I][B]“Bir gün düşmanla çarpışmış, tek başıma kalmış, kaçıp bir harabeye sığınmıştım. Benim için her şey bitmiş, hiçbir kurtuluş ümidi kalmamıştı. Artık hedefe ulaşabilmem imkânsızdı. Hayal kırıklığı içine düştüm. [/B][/I][/COLOR] [COLOR=royalblue][I][B]“O anda bir karınca gözüme ilişti. Bir buğday tanesi almıştı ağzına. Büyükçe bir taneydi. Kendinden büyük olduğu halde taşımaya çalışıyordu. Bir tümseğe kadar getirdi. Çıkarmaya çalıştı. Fakat tepeye varamadan yuvarlandı. Bir kere, iki kere, üç kere... Bıkmadı, usanmadı. Yuvarlanan buğday tanesini tekrar aldı. Belki bu çıkıp düşmeler elliyi geçmişti. Sonunda karınca başarmıştı tümseği aşmayı. Kendi kendime düşündüm: [/B][/I][/COLOR] [COLOR=royalblue][I][B]“Bu karınca kadar da mı olamıyorum? Ondaki kararlılık, azim, gayret ve ümit bana ilham kaynağı oldu. Önemli olan gayret etmekti. Bunun için de ümidi yitirmemek gerekiyordu. Hiçbir zaman ümidimi yitirmedim ve maksadıma ulaştım.” [/B][/I][/COLOR] [COLOR=royalblue][I][B]Demek başarının en önemli unsurlarından biri azim, ümit, kararlılık; bıkmadan, usanmadan maksada yürümek… [/B][/I][/COLOR] [COLOR=royalblue][I][B]Geçmişte bu sırla hareket edildiğinde güzel sonuçlar alan arkadaşlarımızın bunca tecrübeden sonra daha güzel hedeflere uluşacaklarını ülmit ediyoruz.[/B][/I][/COLOR] [B]Dipnotlar: [/B] 1- Âl-i İmran Sûresi: 159. [RIGHT][SIZE=2]08.07.2009[/SIZE] [B][COLOR=#012266]Şaban DÖĞEN-Yeni Asya[/COLOR][/B][/RIGHT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Azmin Elinden Kurtuluş Yok
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…