Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Baba 10 milyon borç verirmisn.......!!?!!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Tarihci19" data-source="post: 50644"><p><span style="color: #0013ff">Şimdi kuvvetle muhtemelki kadın evinde oturur sözüne tepki veren kardeşlerimiz ya çalışıyorlar ya da anneleri kız kardeşleri çalışıyor ve o söz onların hissiyatına değmiş zannedersem.. </span> </p><p></p><p> <span style="color: #eb0000">Anne nin en muhim vazifesi çocuklarına bakmak onları islam ahlakı üzere yetiştirmektir. Yukarda olduğu gibi çocuk annesini bırakın babasının bile eksikliğini çekiyor ve babasının kendisine zaman ayırabilmesi için babasının bir saatte kazandığı parayı babasına verip bir saat kendisi ile ilgilenmesini istiyor. Ve bu baba ya olan ihtiyacının göstergesi ki anneye olan ihtiyacı daha ziyade kuvvetlidir.</span></p><p></p><p> <span style="color: #0000ff"> Eşe ve çoluk çocuğuna bakma mükellefiyeti babaya aittir. Bir anne ise ev işlerinden ve daha önemlisi çocukların gelişiminden eğitiminden sorumludur. Çocuğun bilinçaltı 7 ila 10 yaşına kadar yüzde 80 oranda şekillenir ve geri kalan hayatında karşılaştığı olayları bilinçaltında şekillenmiş değer yargıları ile değerlendirir ona göre kararlar verir.</span> </p><p></p><p> <span style="color: #ff0000">Peki baba çalışıyor anne de çalışıyor evde kimse yok çocuk ise kreşe gönderilmiş. Akşam baba yorgun anne yorgun çocuk ise akşamdan akşama gördüğü anne babasından ilgi bekliyor?? bu çocuğu kim yetiştirecek buna Allah inancını peygamber sevgisini kim verecek? Haram ı helali kim öğretecek? Bunları Allah o çocuğun kreşteki hocasına sormayacak annesine soracak babasına soracak yani sana soracak,, sen orda Rabbim ben suçlu değilim kreşin hocası suçlu o öğretmemiş mi diyeceksin?? Allah demezmi ey kulum ben o evladı ona değil sana verdim.</span></p><p></p><p> <span style="color: #0013ff">Kadın evinde oturur sözü ilk bakışta evde dizini krııp oturur bi iş yapmaz gibi algılanabilir fakat siz ev işlerinin ve çocuk bakımının ne denli zor ve zaman alıcı olduğunu benden iyi bilirsniz.. İŞte bu sebebten dolayı anne tüm mesaisini çocuklarına ve eşine ve evine vermelidir.. Üstad derki: veledin en tesirli muallimi validesidir ..Para çocuğun ahlakından ve bu ahlakıyla yaşayacağı hayatından daha değerli değildir..</span></p><p></p><p> <span style="color: #ff0000">Şayet bayan bekar ise ve ailesinin durumu kendisinin de çalışmasını gerektiriyor ise iş ortamı da fıkhi hükmlere muhalif değil ise bu bayanın çalışmasında problem yoktur.. </span></p><p><span style="color: #ff0000"> Ancaaaakkkk,, bekar kız, ailesinin durumu kendisinin de çalışmasına gerek bırakmadığı halde, iş ortamı fıkhi hükümlere ters düştüğü halde sırf evde oturmamak gidip gelmek gezmiş olmak için çalışması uygun değildir..</span> </p><p></p><p>...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Tarihci19, post: 50644"] [color=#0013ff]Şimdi kuvvetle muhtemelki kadın evinde oturur sözüne tepki veren kardeşlerimiz ya çalışıyorlar ya da anneleri kız kardeşleri çalışıyor ve o söz onların hissiyatına değmiş zannedersem.. [/color] [color=#eb0000]Anne nin en muhim vazifesi çocuklarına bakmak onları islam ahlakı üzere yetiştirmektir. Yukarda olduğu gibi çocuk annesini bırakın babasının bile eksikliğini çekiyor ve babasının kendisine zaman ayırabilmesi için babasının bir saatte kazandığı parayı babasına verip bir saat kendisi ile ilgilenmesini istiyor. Ve bu baba ya olan ihtiyacının göstergesi ki anneye olan ihtiyacı daha ziyade kuvvetlidir.[/color] [color=#0000ff] Eşe ve çoluk çocuğuna bakma mükellefiyeti babaya aittir. Bir anne ise ev işlerinden ve daha önemlisi çocukların gelişiminden eğitiminden sorumludur. Çocuğun bilinçaltı 7 ila 10 yaşına kadar yüzde 80 oranda şekillenir ve geri kalan hayatında karşılaştığı olayları bilinçaltında şekillenmiş değer yargıları ile değerlendirir ona göre kararlar verir.[/color] [color=#ff0000]Peki baba çalışıyor anne de çalışıyor evde kimse yok çocuk ise kreşe gönderilmiş. Akşam baba yorgun anne yorgun çocuk ise akşamdan akşama gördüğü anne babasından ilgi bekliyor?? bu çocuğu kim yetiştirecek buna Allah inancını peygamber sevgisini kim verecek? Haram ı helali kim öğretecek? Bunları Allah o çocuğun kreşteki hocasına sormayacak annesine soracak babasına soracak yani sana soracak,, sen orda Rabbim ben suçlu değilim kreşin hocası suçlu o öğretmemiş mi diyeceksin?? Allah demezmi ey kulum ben o evladı ona değil sana verdim.[/color] [color=#0013ff]Kadın evinde oturur sözü ilk bakışta evde dizini krııp oturur bi iş yapmaz gibi algılanabilir fakat siz ev işlerinin ve çocuk bakımının ne denli zor ve zaman alıcı olduğunu benden iyi bilirsniz.. İŞte bu sebebten dolayı anne tüm mesaisini çocuklarına ve eşine ve evine vermelidir.. Üstad derki: veledin en tesirli muallimi validesidir ..Para çocuğun ahlakından ve bu ahlakıyla yaşayacağı hayatından daha değerli değildir..[/color] [color=#ff0000]Şayet bayan bekar ise ve ailesinin durumu kendisinin de çalışmasını gerektiriyor ise iş ortamı da fıkhi hükmlere muhalif değil ise bu bayanın çalışmasında problem yoktur.. Ancaaaakkkk,, bekar kız, ailesinin durumu kendisinin de çalışmasına gerek bırakmadığı halde, iş ortamı fıkhi hükümlere ters düştüğü halde sırf evde oturmamak gidip gelmek gezmiş olmak için çalışması uygun değildir..[/color] ... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Baba 10 milyon borç verirmisn.......!!?!!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…