Çocuklarınızı çok öpün; zira her öpücük için size cennette bir derece verilir ki, iki derece arasında 500 senelik mesafe mevcuttur. Melekler öpücüklerinizi sayarlar ve sizin için yazarlar.
Ebu Davud’dan rivayetle…
Ben on yıl Resulullah’a (a.s.m.) hizmet ettim. Bu müddet içinde ne dövdü, ne azarladı, ne hakaret etti, ne de surat astı…
Hz. Enes anlatıyor…
Rabbim, beni ve çocuklarımı namaz kılanlardan eyle! Rabbim, duamı kabul buyur! Rabbimiz, hesap görülecek günde beni, annemi, babamı ve Müslümanları bağışla!
Hz. İbrahim’in (a.s.) duası… 14/40
Resulullah (a.s.m.) beni bağrına bastı ve “Allah’ım bu çocuğa hikmet öğret” diye dua etti.
İbn Abbas’dan (r.a.)…
Babam bana: “Yavrucuğum, hadis öğren; ne zaman bir hadis duyar ve ezberlersen sana bir dirhem var” derdi. Ben de bundan dolayı hadis öğrenmek isterdim.
İbrahim b. Ethem anlatıyor…
Allah’tan korkunuz ve çocuklarınız arasında adalet ediniz.
Müslim, Hibat, 18.
Ebu Davud’dan rivayetle…
Ben on yıl Resulullah’a (a.s.m.) hizmet ettim. Bu müddet içinde ne dövdü, ne azarladı, ne hakaret etti, ne de surat astı…
Hz. Enes anlatıyor…
Rabbim, beni ve çocuklarımı namaz kılanlardan eyle! Rabbim, duamı kabul buyur! Rabbimiz, hesap görülecek günde beni, annemi, babamı ve Müslümanları bağışla!
Hz. İbrahim’in (a.s.) duası… 14/40
Resulullah (a.s.m.) beni bağrına bastı ve “Allah’ım bu çocuğa hikmet öğret” diye dua etti.
İbn Abbas’dan (r.a.)…
Babam bana: “Yavrucuğum, hadis öğren; ne zaman bir hadis duyar ve ezberlersen sana bir dirhem var” derdi. Ben de bundan dolayı hadis öğrenmek isterdim.
İbrahim b. Ethem anlatıyor…
Allah’tan korkunuz ve çocuklarınız arasında adalet ediniz.
Müslim, Hibat, 18.