Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
bal tefsiri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="TaLHa" data-source="post: 194771" data-attributes="member: 1"><p>yakuti kardeş ilk mesajımı okumuş olsaydınız bu soruları ısrarla sormazdınız; birinci mesajı tekrar yazmaya gerek yok sanırım. Şunuda belirtmek isterimki Allaha iman sadece kalp veya sadece akılla olmaz ehli iman hem aklını hemde kalbini kullanmalıdır, Rabbimizin bizden istediği Rabbimizi hakkıyla tanımak ve bilmek ve ona göre hareket etmektir, yoksa her elimize tutuşturulan ile Allahı ve dinini tanımak Rabbimizin istediği değildir, bu nedenle bizler ehli iman olarak önce kuran ve sünnetten geçirmeli akıl mihenginde süzmeli kalbimizde yoğurarak hazmetmeliyiz..</p><p></p><p>Bir diğer husus ise Sahabi efendilerimizin bugün bildiğimiz konuşmaları tasdik edilmiş kuran ve sünnet ve hadis çercevesinde değerlendirilmiş aktaranları bellidir. Kaynağı yok dediğiniz isle ama ait bir ilim ve fıkıh söz konusu olamaz eğer olsa ehli dünya ve Allaha inanmayanlar bu açık kapıdan içeri girip diğer ilahi dinlerdeki tahribatı islam dini içinde yaparlardı..</p><p></p><p>Bal Tefsiri hoşunuza gitmiş olabilir ancak bu kadar alakasız bir tefsiri ben ne kainatın efedisine (s.a.v) ne Alimler alimi Hz. Ali (r.a)'ye ne edebliler edebi Hz. Osman (r.a) a nede adaletliler adaletlisi Hz. Ömer (r.a.) in ilmi ile bağdaştıramıyorum bunu ilk okuduğumda anlayamadığım için araştırıp hakkaniyetine baktım ve Rabbimin bana doğruyu gösterdiğine şükrettim, Rabbim bize doğruyu emrederken siz niye bu kadar ısrarla kalbimizi tatmin ediyor diye doğru kabul edip amel etmeye çalışıyorsunuz ?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TaLHa, post: 194771, member: 1"] yakuti kardeş ilk mesajımı okumuş olsaydınız bu soruları ısrarla sormazdınız; birinci mesajı tekrar yazmaya gerek yok sanırım. Şunuda belirtmek isterimki Allaha iman sadece kalp veya sadece akılla olmaz ehli iman hem aklını hemde kalbini kullanmalıdır, Rabbimizin bizden istediği Rabbimizi hakkıyla tanımak ve bilmek ve ona göre hareket etmektir, yoksa her elimize tutuşturulan ile Allahı ve dinini tanımak Rabbimizin istediği değildir, bu nedenle bizler ehli iman olarak önce kuran ve sünnetten geçirmeli akıl mihenginde süzmeli kalbimizde yoğurarak hazmetmeliyiz.. Bir diğer husus ise Sahabi efendilerimizin bugün bildiğimiz konuşmaları tasdik edilmiş kuran ve sünnet ve hadis çercevesinde değerlendirilmiş aktaranları bellidir. Kaynağı yok dediğiniz isle ama ait bir ilim ve fıkıh söz konusu olamaz eğer olsa ehli dünya ve Allaha inanmayanlar bu açık kapıdan içeri girip diğer ilahi dinlerdeki tahribatı islam dini içinde yaparlardı.. Bal Tefsiri hoşunuza gitmiş olabilir ancak bu kadar alakasız bir tefsiri ben ne kainatın efedisine (s.a.v) ne Alimler alimi Hz. Ali (r.a)'ye ne edebliler edebi Hz. Osman (r.a) a nede adaletliler adaletlisi Hz. Ömer (r.a.) in ilmi ile bağdaştıramıyorum bunu ilk okuduğumda anlayamadığım için araştırıp hakkaniyetine baktım ve Rabbimin bana doğruyu gösterdiğine şükrettim, Rabbim bize doğruyu emrederken siz niye bu kadar ısrarla kalbimizi tatmin ediyor diye doğru kabul edip amel etmeye çalışıyorsunuz ? [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
bal tefsiri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…