Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
“Bana bir hadîs öğretin!”
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="&amp;#304;lim-irfan" data-source="post: 96593" data-attributes="member: 8679"><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>Bir gün, Ebüdderdâ hazretlerinin ziyaretine bir genç gelip; - Efendim, sizden bir hadîs-i şerif öğrenmeye geldim, dedi.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Ne için öğreneceksin hadîsi?</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Amel etmek ve başkalarına da öğretmek için efendim.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Pekâlâ, buyurup; “Bir kimse, sırf dînini öğrenmek ve başkalarına da öğretmek için birkaç adım yürürse, melekler, onun ayakları altına kanat gerer ve onun için duâ ve istiğfar ederler” hadîs-i şerifini nakletti.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong></strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>FİLANDAN DÂVÂCIYIM</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>Bir genç de bu zatın huzuruna gelerek;</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Efendim, ben filândan dâvâcıyım, dedi.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Niçin dâvâcısın?</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Dişimi kırdı.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>Gence sevgiyle bakıp;</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Onu affet evlâdım, buyurdu.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Hayır, aslâ affetmem.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Ama Peygamber Efendimiz; “Birinden zarar gören kimse onu affederse, Allahü teâlâ da onu affeder” buyuruyor.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>Gencin fikri değişti ve;</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Öyleyse affettim, dedi.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong></strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>GIYBET HARAMDIR</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>Yine birinin arkasından konuşup gıybetini yapıyorlardı ki, Ebüdderdâ hazretleri;</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Gıybet haramdır, vazgeçin! diye ikaz etti.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>Ama vazgeçmediler. </strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>Bu defa sordu onlara:</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- O kişi bir kuyuya düşse, ne yaparsınız?</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Koşup kurtarırız hemen.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Ateşte yandığını görseniz?</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Canımız pahasına kurtarırız.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Peki, niye gıybetini yapıyorsunuz öyleyse?</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>O zaman vazgeçtiler.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong></strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>KENDİNİZİ ÖLMÜŞ BİLİN!</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>Bir gün de bâzı gençlere;</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Kendinizi ölmüş bilin. Zîra ölüm muhakkaktır, buyurdu.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>Ve ekledi:</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: #000000"><strong>- Ölümden sonra olacakları bilseydiniz, hiçbir şeyi severek yiyemez, isteyerek su içemezdiniz.</strong></span></span></span></span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'"></span></span></p><p> </p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'">Abdüllatif Uyan</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İlim-irfan, post: 96593, member: 8679"] [COLOR=blue][FONT=Tahoma][FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000000][B]Bir gün, Ebüdderdâ hazretlerinin ziyaretine bir genç gelip; - Efendim, sizden bir hadîs-i şerif öğrenmeye geldim, dedi. - Ne için öğreneceksin hadîsi? - Amel etmek ve başkalarına da öğretmek için efendim. - Pekâlâ, buyurup; “Bir kimse, sırf dînini öğrenmek ve başkalarına da öğretmek için birkaç adım yürürse, melekler, onun ayakları altına kanat gerer ve onun için duâ ve istiğfar ederler” hadîs-i şerifini nakletti. FİLANDAN DÂVÂCIYIM Bir genç de bu zatın huzuruna gelerek; - Efendim, ben filândan dâvâcıyım, dedi. - Niçin dâvâcısın? - Dişimi kırdı. Gence sevgiyle bakıp; - Onu affet evlâdım, buyurdu. - Hayır, aslâ affetmem. - Ama Peygamber Efendimiz; “Birinden zarar gören kimse onu affederse, Allahü teâlâ da onu affeder” buyuruyor. Gencin fikri değişti ve; - Öyleyse affettim, dedi. GIYBET HARAMDIR Yine birinin arkasından konuşup gıybetini yapıyorlardı ki, Ebüdderdâ hazretleri; - Gıybet haramdır, vazgeçin! diye ikaz etti. Ama vazgeçmediler. Bu defa sordu onlara: - O kişi bir kuyuya düşse, ne yaparsınız? - Koşup kurtarırız hemen. - Ateşte yandığını görseniz? - Canımız pahasına kurtarırız. - Peki, niye gıybetini yapıyorsunuz öyleyse? O zaman vazgeçtiler. KENDİNİZİ ÖLMÜŞ BİLİN! Bir gün de bâzı gençlere; - Kendinizi ölmüş bilin. Zîra ölüm muhakkaktır, buyurdu. Ve ekledi: - Ölümden sonra olacakları bilseydiniz, hiçbir şeyi severek yiyemez, isteyerek su içemezdiniz.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Tahoma][/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Tahoma]Abdüllatif Uyan[/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
“Bana bir hadîs öğretin!”
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…