Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Bana Delil Getir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 177577" data-attributes="member: 15919"><p style="text-align: center"><p style="text-align: center"> </p> </p><p></p><p><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"> <span style="font-size: 12px"><span style="color: red"> </span></span><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red">Anlatıldığına göre zengin Alevilerden biri ölür ve geride Alevi bir kadından doğma birkaç kız çocuğu kalır. Bir müddet sonra iyice fakir duruma düşerler, bu yüzden çevrenin hakaretlerine maruz kalmamak için yurtlarından göçerler. Yolda bakımsız bir mescide sığınırlar. </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"> </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"> Dul kadın, çocuklarını burada bırakıp yiyecek bir şey bulmaya çıkar. Şehrin müslüman ileri gelenine başvurur. Durumunu anlatır, fakat adam "Durumunu mutlaka delillendirmen gerekir" diyerek kadını eli boş çevirir. </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"> </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"> Kadın arkasından bir mecûsiye vararak durumunu anlatır, adam kadına inanır ve bir kadın göndererek yetim yavruları ile o kadını evine getirtir, onlara gayet iyi bakar. </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"> </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red"> Gece yarısı olunca şehrin müslüman ileri geleni rüyasında Kıyamet koptuğunu görür. Peygamber'imiz başı üzerinde "hamd sancağı" taşıyan ulu bir köşkün karşısında duruyor. </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: red"> </span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red">Adam Peygamber'imize "Bu köşk kimin içindir, yâ Rasulallah" diye sorar. Peygamber'imiz <strong><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'">"bir müslümanındır"</span></strong> diye cevap verir. Adam "ya Rasulallah; ben tevhid akidesinden hiç ayrılmamış bir müslümanım" der. Peygamber'imiz ona <strong><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'">"Buna dair bana delil getir"</span></strong> der, adam şaşa kalır. Peygamber'imiz ona yetim anası Alevi kadının durumunu hatırlatır, adam bu sırada üzüntü ve pişmanlık içinde uyanır. </span></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red">Derhal kadının peşine düşer,sıkı bir araştırmadan sonra bilen birinin klavuzluğu ile kadını mecusinin evinde bulur, onları alıp evine götürmek ister, fakat <strong><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'">"onlar sayesinde evime bereket geldi"</span></strong> diyerek Mecûsi reddeder. Adam mecûsiye <strong><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'">"Yüz altın vereyim de onları bana teslim et"</span></strong> der, mecûsi yine reddeder. Bu sefer misafirleri mecûsiden zorla almaya kalkışınca mecûsi ona der ki, <strong><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'">"Senin peşinde koştuğun şeye ben senden daha layığım, rüyanda gördüğün köşk benim için yaratılmıştır. Sen bana karşı müslümanım diye mi üstünlük taslıyorsun? Allah adına yemin ederim ki, ben ve ev halkım, bir dul kadın vasıtası ile müslüman olduk da ondan sonra yattık. Senin gördüğün rüyanın aynısını ben de gördüm. Peygamber'iniz bana "Dul kadın ile yetim kızlar yanında mı?" diye sordu. "Evet " dedim. Bunun üzerine Peygamber'imiz "O halde bu köşk senin ve ev halkınındır" dedi. </span></strong></span></span></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: red">Aldığı bu son cevap üzerine, şehrin ileri gelen müslümanı,ancak Allah'ın bildiği bir büyük üzüntü ve pişmanlık içinde eski mecûsinin yanından ayrıldı.</span></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'">*Kıssalar</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: blue">Her Geceyi Kadir bil! </span></span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="color: blue">Her Geleni Hızır bil! meli vesselam..</span></span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Frutiger Linotype'"><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px">Selam ve dua ile...</span></span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 177577, member: 15919"] [CENTER][CENTER][B][FONT=Frutiger Linotype][/FONT][/B][FONT=Frutiger Linotype][/FONT] [/CENTER][/CENTER] [FONT=Frutiger Linotype][/FONT] [FONT=Frutiger Linotype] [SIZE=3][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red]Anlatıldığına göre zengin Alevilerden biri ölür ve geride Alevi bir kadından doğma birkaç kız çocuğu kalır. Bir müddet sonra iyice fakir duruma düşerler, bu yüzden çevrenin hakaretlerine maruz kalmamak için yurtlarından göçerler. Yolda bakımsız bir mescide sığınırlar. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Frutiger Linotype][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Frutiger Linotype][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red] Dul kadın, çocuklarını burada bırakıp yiyecek bir şey bulmaya çıkar. Şehrin müslüman ileri gelenine başvurur. Durumunu anlatır, fakat adam "Durumunu mutlaka delillendirmen gerekir" diyerek kadını eli boş çevirir. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Frutiger Linotype][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Frutiger Linotype][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red] Kadın arkasından bir mecûsiye vararak durumunu anlatır, adam kadına inanır ve bir kadın göndererek yetim yavruları ile o kadını evine getirtir, onlara gayet iyi bakar. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Frutiger Linotype][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Frutiger Linotype][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red] Gece yarısı olunca şehrin müslüman ileri geleni rüyasında Kıyamet koptuğunu görür. Peygamber'imiz başı üzerinde "hamd sancağı" taşıyan ulu bir köşkün karşısında duruyor. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Frutiger Linotype][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Frutiger Linotype][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red]Adam Peygamber'imize "Bu köşk kimin içindir, yâ Rasulallah" diye sorar. Peygamber'imiz [B][FONT=Frutiger Linotype]"bir müslümanındır"[/FONT][/B] diye cevap verir. Adam "ya Rasulallah; ben tevhid akidesinden hiç ayrılmamış bir müslümanım" der. Peygamber'imiz ona [B][FONT=Frutiger Linotype]"Buna dair bana delil getir"[/FONT][/B] der, adam şaşa kalır. Peygamber'imiz ona yetim anası Alevi kadının durumunu hatırlatır, adam bu sırada üzüntü ve pişmanlık içinde uyanır. [/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Frutiger Linotype][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT=Frutiger Linotype][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red]Derhal kadının peşine düşer,sıkı bir araştırmadan sonra bilen birinin klavuzluğu ile kadını mecusinin evinde bulur, onları alıp evine götürmek ister, fakat [B][FONT=Frutiger Linotype]"onlar sayesinde evime bereket geldi"[/FONT][/B] diyerek Mecûsi reddeder. Adam mecûsiye [B][FONT=Frutiger Linotype]"Yüz altın vereyim de onları bana teslim et"[/FONT][/B] der, mecûsi yine reddeder. Bu sefer misafirleri mecûsiden zorla almaya kalkışınca mecûsi ona der ki, [B][FONT=Frutiger Linotype]"Senin peşinde koştuğun şeye ben senden daha layığım, rüyanda gördüğün köşk benim için yaratılmıştır. Sen bana karşı müslümanım diye mi üstünlük taslıyorsun? Allah adına yemin ederim ki, ben ve ev halkım, bir dul kadın vasıtası ile müslüman olduk da ondan sonra yattık. Senin gördüğün rüyanın aynısını ben de gördüm. Peygamber'iniz bana "Dul kadın ile yetim kızlar yanında mı?" diye sordu. "Evet " dedim. Bunun üzerine Peygamber'imiz "O halde bu köşk senin ve ev halkınındır" dedi. [/FONT][/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Frutiger Linotype][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/B] [B][FONT=Frutiger Linotype][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=red]Aldığı bu son cevap üzerine, şehrin ileri gelen müslümanı,ancak Allah'ın bildiği bir büyük üzüntü ve pişmanlık içinde eski mecûsinin yanından ayrıldı.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Frutiger Linotype][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][/FONT][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Frutiger Linotype][SIZE=3][FONT=Book Antiqua]*Kıssalar[/FONT][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Frutiger Linotype][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][/FONT][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Frutiger Linotype][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=blue]Her Geceyi Kadir bil! [/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Frutiger Linotype][SIZE=3][FONT=Book Antiqua][COLOR=blue]Her Geleni Hızır bil! meli vesselam..[/COLOR][/FONT][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Frutiger Linotype][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][/SIZE][/FONT][/FONT][/B] [B][FONT=Frutiger Linotype][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Selam ve dua ile...[/SIZE][/FONT][/FONT][/B] [FONT=Frutiger Linotype][FONT=Book Antiqua][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Bana Delil Getir
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…