Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Barla Lahikası
Barla Lahikası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ahmet.1" data-source="post: 566825" data-attributes="member: 1040028"><p><strong>(Hulusi'nin fıkrasıdır)</strong></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Aziz, muhterem Üstadım Efendim Hazretleri!</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Emirlerinize imtisalen, uhrevî kardeşimiz Hüsrev Bey tarafından irsal buyurulan şâyan-ı hayret ve cây-ı dikkat, "Mühim bir ihbar-ı gaybî" ismini taşıyan çok kıymetli, manalı, ruhlu, sürurlu, tesirli, lezzetli, hikmetli, nurlu emrinizi bu hafta aldığımdan dolayı, Cenab-ı Hak ve Feyyaz-ı Mutlak Hazretlerine hamd ü şükürler ve müşfik Üstadıma yüzümün karasına, kalbimin yarasına bakmayarak, dergâh-ı İlahiyeye kapanıp dualar eylerim. Ve defaatla,</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em><span style="color: #a52a2a"><span style="font-size: 18px"></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><span style="color: #a52a2a"><span style="font-size: 18px"><span style="font-family: 'arial'">ﺍَﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺣَﺼِّﻞْ ﻣُﺮَﺍﺩَﻧَﺎ ﻭَ ﻣَﻘْﺼُﻮﺩَ ﺍُﺳْﺘَﺎﺫِﻧَﺎ ﺳَﻌِﻴﺪِ ﺍﻟﻨُّﻮﺭْﺳِﻰ ﺑِﺤُﺮْﻣَﺔِ ﺣَﺒِﻴﺒِﻚَ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍ ﺍﻟﻨَّﺒِﻰِّ ﺍﻟْﺎُﻣِّﻰِّ ﺻَﻠَّﻰ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﻋَﻠَﻴْﻪِ ﻭَ ﻋَﻠَﻰ ﺍَﻟِﻪِ ﻭَ ﺻَﺤْﺒِﻪِ ﻭَ ﺳَﻠِّﻢْ ﺍَﻣِﻴﻦَ </span></span></span><em><span style="font-family: 'arial'">dedim. </span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Gavs-ı A'zam Şah-ı Geylanî (Kuddise sırruhu-l âlî) Hazretlerinin eserlerindeki gaybî ve manevî ihbar, bu bîçareyi öyle bir hale getirdi ki, tariften âcizim. Ruhaniyetlerindeki celalet ve azamet karşısında avuç içinde sıkılan bir top hamur ne hale girerse, bu bîçare de, öyle oldum. Bir şey düşünemez, sersem, âdeta meyyit-i müteharrik bir hale geldim. Günlerden beri zihnim ve bütün havâssım, hemen tamamen bu hârika eserle meşgul. Bu halette iken, istidadımın fevkinde şöyle birkaç beyit kalbime ve kalemime geldi. Kaidesine uygun olarak düzeltemedim. Müşfik üstadımın aflarına istinaden yazıyorum. Tashihi, üstadıma ve hablullaha yapışan kardeşlerime bırakıyorum.</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Hulusi bak gaybî ihbarnameye</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Gör üstadım neler izhar eylemiş</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em></em></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">Kitab-ı Sinan'dan edip tefe'ül</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">Hakka ki keramet ibraz eylemiş</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">"Ümmi Alîm"le </span></em><span style="color: #008000"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'arial'">{(Haşiye): "Ümmi ey alîm" tarzında okunduğuna göre.}</span></span></span><em><span style="font-family: 'arial'"> "Sinan-ı Ümmi"de</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Hesab-ı ebced'le var mutabakat</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">Görünür bakılınca bu tarîkle</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">Esma-i Üstad'la tam münasebet</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span><span style="font-family: 'arial'">Hakkıyla hâdim-ül Kur'an'dır Üstad</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">İsbata kâfidir bu muvafakat</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">Hayretbahş esrara vâkıftır bu zât</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">İhvana deriz haber-i beşaret</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span><span style="font-family: 'arial'">Sekizyüz sene evvelinden görmüş</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Hâdim-ül Furkan Bedîüzzaman'ı</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">Habib-i Huda hem de Gavs-ı A'zam</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">Sultan-ı evliya Şah-ı Geylanî</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span><span style="font-family: 'arial'">Büyük bir hüsn-ü zan ile Üstadın</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Seni Kur'an hâdimi eder add</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">Kapan secde-i şükre, de Hulusi:</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">İlahî ente Rabbî ve ene-l abd </span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Bu âciz kulunu muvaffak eyle</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span><span style="font-family: 'arial'">Hizmet-i Kur'an'la şerefyâb eyle</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">Hizb-ül Kur'an'dan ayırma tâ ebed</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">Bu âsi kuluna merhamet eyle</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span><span style="font-family: 'arial'">Üstadım Said Nursî'den ol razı</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Bi-hürmeti Habibike-r Raziyy-il Marzî</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">Evliya sultanı Abdülkàdir'in</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">Himmetin eksiltme bizden İlahî</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span><span style="font-family: 'arial'">İhbarname-i gaybın izharının</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Gönül istedi yazmak tarihini</span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em></em></span></span><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">Yüzbin hamd ü şükret Hakk'a Hulusi</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'">Sana üstaddır Molla Said Nursî.</span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em><span style="font-family: 'arial'"></span></em></span></span></p><p><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><em></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><span style="font-family: 'arial'">Uhrevî kardeşiniz </span></em></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #000000"><em><strong><span style="font-family: 'arial'">Hulusi</span></strong></em></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ahmet.1, post: 566825, member: 1040028"] [b](Hulusi'nin fıkrasıdır)[/b] [SIZE=3][COLOR=#000000][I][FONT=arial]Aziz, muhterem Üstadım Efendim Hazretleri! [/FONT] [FONT=arial]Emirlerinize imtisalen, uhrevî kardeşimiz Hüsrev Bey tarafından irsal buyurulan şâyan-ı hayret ve cây-ı dikkat, "Mühim bir ihbar-ı gaybî" ismini taşıyan çok kıymetli, manalı, ruhlu, sürurlu, tesirli, lezzetli, hikmetli, nurlu emrinizi bu hafta aldığımdan dolayı, Cenab-ı Hak ve Feyyaz-ı Mutlak Hazretlerine hamd ü şükürler ve müşfik Üstadıma yüzümün karasına, kalbimin yarasına bakmayarak, dergâh-ı İlahiyeye kapanıp dualar eylerim. Ve defaatla, [/FONT][/I][COLOR=#a52a2a][SIZE=5] [FONT=arial]ﺍَﻟﻠَّﻬُﻢَّ ﺣَﺼِّﻞْ ﻣُﺮَﺍﺩَﻧَﺎ ﻭَ ﻣَﻘْﺼُﻮﺩَ ﺍُﺳْﺘَﺎﺫِﻧَﺎ ﺳَﻌِﻴﺪِ ﺍﻟﻨُّﻮﺭْﺳِﻰ ﺑِﺤُﺮْﻣَﺔِ ﺣَﺒِﻴﺒِﻚَ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍ ﺍﻟﻨَّﺒِﻰِّ ﺍﻟْﺎُﻣِّﻰِّ ﺻَﻠَّﻰ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﻋَﻠَﻴْﻪِ ﻭَ ﻋَﻠَﻰ ﺍَﻟِﻪِ ﻭَ ﺻَﺤْﺒِﻪِ ﻭَ ﺳَﻠِّﻢْ ﺍَﻣِﻴﻦَ [/FONT][/SIZE][/COLOR][I][FONT=arial]dedim. Gavs-ı A'zam Şah-ı Geylanî (Kuddise sırruhu-l âlî) Hazretlerinin eserlerindeki gaybî ve manevî ihbar, bu bîçareyi öyle bir hale getirdi ki, tariften âcizim. Ruhaniyetlerindeki celalet ve azamet karşısında avuç içinde sıkılan bir top hamur ne hale girerse, bu bîçare de, öyle oldum. Bir şey düşünemez, sersem, âdeta meyyit-i müteharrik bir hale geldim. Günlerden beri zihnim ve bütün havâssım, hemen tamamen bu hârika eserle meşgul. Bu halette iken, istidadımın fevkinde şöyle birkaç beyit kalbime ve kalemime geldi. Kaidesine uygun olarak düzeltemedim. Müşfik üstadımın aflarına istinaden yazıyorum. Tashihi, üstadıma ve hablullaha yapışan kardeşlerime bırakıyorum. [/FONT] [FONT=arial]Hulusi bak gaybî ihbarnameye[/FONT] [FONT=arial]Gör üstadım neler izhar eylemiş [/FONT] [/I][/COLOR][/SIZE][COLOR=#000000][SIZE=3][I][FONT=arial]Kitab-ı Sinan'dan edip tefe'ül[/FONT] [FONT=arial]Hakka ki keramet ibraz eylemiş [/FONT] [/I][/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=#000000][I][FONT=arial]"Ümmi Alîm"le [/FONT][/I][COLOR=#008000][SIZE=2][FONT=arial]{(Haşiye): "Ümmi ey alîm" tarzında okunduğuna göre.}[/FONT][/SIZE][/COLOR][I][FONT=arial] "Sinan-ı Ümmi"de[/FONT] [FONT=arial]Hesab-ı ebced'le var mutabakat [/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][COLOR=#000000][SIZE=3][I][FONT=arial] Görünür bakılınca bu tarîkle[/FONT] [FONT=arial]Esma-i Üstad'la tam münasebet [/FONT][/I][/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=#000000][I][FONT=arial] [/FONT][FONT=arial]Hakkıyla hâdim-ül Kur'an'dır Üstad[/FONT] [FONT=arial]İsbata kâfidir bu muvafakat [/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][COLOR=#000000][SIZE=3][I][FONT=arial] Hayretbahş esrara vâkıftır bu zât[/FONT] [FONT=arial]İhvana deriz haber-i beşaret [/FONT][/I][/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=#000000][I][FONT=arial] [/FONT][FONT=arial]Sekizyüz sene evvelinden görmüş[/FONT] [FONT=arial]Hâdim-ül Furkan Bedîüzzaman'ı [/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][COLOR=#000000][SIZE=3][I][FONT=arial] Habib-i Huda hem de Gavs-ı A'zam[/FONT] [FONT=arial]Sultan-ı evliya Şah-ı Geylanî [/FONT][/I][/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=#000000][I][FONT=arial] [/FONT][FONT=arial]Büyük bir hüsn-ü zan ile Üstadın[/FONT] [FONT=arial]Seni Kur'an hâdimi eder add [/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][COLOR=#000000][SIZE=3][I][FONT=arial] Kapan secde-i şükre, de Hulusi:[/FONT] [FONT=arial]İlahî ente Rabbî ve ene-l abd [/FONT][/I][/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=#000000][I][FONT=arial] Bu âciz kulunu muvaffak eyle [/FONT][FONT=arial]Hizmet-i Kur'an'la şerefyâb eyle [/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][COLOR=#000000][SIZE=3][I][FONT=arial] Hizb-ül Kur'an'dan ayırma tâ ebed[/FONT] [FONT=arial]Bu âsi kuluna merhamet eyle [/FONT][/I][/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=#000000][I][FONT=arial] [/FONT][FONT=arial]Üstadım Said Nursî'den ol razı[/FONT] [FONT=arial]Bi-hürmeti Habibike-r Raziyy-il Marzî [/FONT][/I][/COLOR][/SIZE][COLOR=#000000][SIZE=3][I][FONT=arial] Evliya sultanı Abdülkàdir'in[/FONT] [FONT=arial]Himmetin eksiltme bizden İlahî [/FONT][/I][/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=#000000][I][FONT=arial] [/FONT][FONT=arial]İhbarname-i gaybın izharının[/FONT] [FONT=arial]Gönül istedi yazmak tarihini [/FONT] [/I][/COLOR][/SIZE][COLOR=#000000][SIZE=3][I][FONT=arial]Yüzbin hamd ü şükret Hakk'a Hulusi[/FONT] [FONT=arial]Sana üstaddır Molla Said Nursî. [/FONT] [/I][/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=#000000][I][FONT=arial]Uhrevî kardeşiniz [/FONT] [B][FONT=arial]Hulusi[/FONT][/B][/I][/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Külliyatı
Barla Lahikası
Barla Lahikası
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…