Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Eğitim Öğretim ve Sınavlar
Başarısız olan öğrencilerin 'ortak özellikleri'
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elif_Gibi" data-source="post: 195575" data-attributes="member: 6253"><p><span style="color: #ff0000"><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">EBRU KODAK-REHBERLİK UZMANI</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Daha önce sınava giren ve başarısız olan öğrencilere; başarısızlık sebepleri sorulduğunda, cevaplarının birbirine çok yakın olduğu görülmektedir. Bu cevaplar aslında ÖSS’ye hazırlanan bir adayın nelerden uzak durması gerektiğini göstermektedir. </span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Yanda sıralanan özelliklerden bir veya birkaç tanesine sahip olan adaylar, hemen harekete geçmeli ve kararlı olmalıdır. Potansiyelinizi boşa harcamayın. Sizin gezmek, uyumak, televizyon seyretmek gibi ihtiyaçları tabii ki olacaktır. Ancak; haziran ayına kadar bu istteklerinizi ertelemezseniz kazanmak için bir yıl daha çalışmak zorunda kalacaksınız. Sonuç olarak; bu yıl ya da gelecek yıl fedakarlıkta bulunacaksınız. En iyisi bu fedakarlığı; bir an önce yapıp, hazirandan sonra istediklerini yapma konusunda özgür olmanızdır. Bunun için önce, hayatınızdaki alışkanlıkları (istekleri) önem sırasına koymanız gerekir. İsterseniz bu sıralamayı yapan bir adaya kulak verelim: </span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">“Önce ders çalışmalı ve başarılı olmalıyım. Üniversiteye başladığımda, idealleri olan ve beni geliştirebilecek birçok arkadaş edinirim. Televizyon seyretmek ya da bilgisayarla oynamak yerine eksik konularımı tamamlarsam sınavdan sonra onlara ayıracak bol bol vaktim olacak. Düzenli yaşarsam sağlığımı da korumuş olurum. Başarılı olmak için denenmiş yöntemleri kullanmak, hata yapma ihtimalini azaltır, vakit kaybımı önler. Sınava az kaldı, sabretmeliyim.” </span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">Çalışmak istemeyen öğrenci, kendine göre bahaneler bulabilir. Ancak; ÖSYM bizim bahanelerimize değil, puanımıza bakar. </span></span></p><p></p><p></p><p></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px"><u><strong>Başarısız olan öğrencilerin ortak özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:</strong></u> </span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">* Çalışmak için istek gelmesini bekleme. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">* Planlı ve programlı çalışmama. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">* Televizyon, bilgisayar ve cep telefonu gibi vazgeçmedikleri alışkanlıklar. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">* Üniversiteyi kazanma hedefi olmayan başıboş arkadaşlar. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">* Düzensiz yaşam (uyku ve yemek konusundaki düzensizlikler). </span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">* Kaygı düzeyinin düşük olması (ÖSS’yi önemsememe). </span></span></p><p><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">* Eksik konu ve dersleri tamamlamama. </span></span><span style="font-family: 'Palatino Linotype'"><span style="font-size: 12px">* Başarılı olmak için mevcut (denenmiş ve başarılı olunmuş) yöntemler yerine kendine has yöntemler geliştirme.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elif_Gibi, post: 195575, member: 6253"] [COLOR=#ff0000][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]EBRU KODAK-REHBERLİK UZMANI[/SIZE][/FONT][/COLOR] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Daha önce sınava giren ve başarısız olan öğrencilere; başarısızlık sebepleri sorulduğunda, cevaplarının birbirine çok yakın olduğu görülmektedir. Bu cevaplar aslında ÖSS’ye hazırlanan bir adayın nelerden uzak durması gerektiğini göstermektedir. [/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Yanda sıralanan özelliklerden bir veya birkaç tanesine sahip olan adaylar, hemen harekete geçmeli ve kararlı olmalıdır. Potansiyelinizi boşa harcamayın. Sizin gezmek, uyumak, televizyon seyretmek gibi ihtiyaçları tabii ki olacaktır. Ancak; haziran ayına kadar bu istteklerinizi ertelemezseniz kazanmak için bir yıl daha çalışmak zorunda kalacaksınız. Sonuç olarak; bu yıl ya da gelecek yıl fedakarlıkta bulunacaksınız. En iyisi bu fedakarlığı; bir an önce yapıp, hazirandan sonra istediklerini yapma konusunda özgür olmanızdır. Bunun için önce, hayatınızdaki alışkanlıkları (istekleri) önem sırasına koymanız gerekir. İsterseniz bu sıralamayı yapan bir adaya kulak verelim: [/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]“Önce ders çalışmalı ve başarılı olmalıyım. Üniversiteye başladığımda, idealleri olan ve beni geliştirebilecek birçok arkadaş edinirim. Televizyon seyretmek ya da bilgisayarla oynamak yerine eksik konularımı tamamlarsam sınavdan sonra onlara ayıracak bol bol vaktim olacak. Düzenli yaşarsam sağlığımı da korumuş olurum. Başarılı olmak için denenmiş yöntemleri kullanmak, hata yapma ihtimalini azaltır, vakit kaybımı önler. Sınava az kaldı, sabretmeliyim.” [/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]Çalışmak istemeyen öğrenci, kendine göre bahaneler bulabilir. Ancak; ÖSYM bizim bahanelerimize değil, puanımıza bakar. [/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][U][B]Başarısız olan öğrencilerin ortak özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:[/B][/U] [/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]* Çalışmak için istek gelmesini bekleme. [/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]* Planlı ve programlı çalışmama. [/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]* Televizyon, bilgisayar ve cep telefonu gibi vazgeçmedikleri alışkanlıklar. [/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]* Üniversiteyi kazanma hedefi olmayan başıboş arkadaşlar. [/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]* Düzensiz yaşam (uyku ve yemek konusundaki düzensizlikler). [/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]* Kaygı düzeyinin düşük olması (ÖSS’yi önemsememe). [/SIZE][/FONT] [FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]* Eksik konu ve dersleri tamamlamama. [/SIZE][/FONT][FONT=Palatino Linotype][SIZE=3]* Başarılı olmak için mevcut (denenmiş ve başarılı olunmuş) yöntemler yerine kendine has yöntemler geliştirme.[/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Eğitim Öğretim ve Sınavlar
Başarısız olan öğrencilerin 'ortak özellikleri'
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…