Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
Bayanların baş ve kolları açık Kur'an okumaları caizdir deniliyor. Doğruluğu nedir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="teblið" data-source="post: 297382" data-attributes="member: 1011058"><p><strong>Cevap: Bayanların baş ve kolları açık Kur'an okumaları caizdir deniliyor. Doğruluğu nedir?</strong></p><p></p><p>Açıkcası ben örtü olmadan Kur'an okumanın usulu Erkana uymadığını düşünüyor ve savunuyorum..Kur'anı Kerimde bu hususta emir olmayabilir (bilmiyorum ) ama Bazı İslami kaideler Kur'ani ruha hitaben hadis ve sünnetlerde kuralllaştırılmıştır..Mesala Kur'anı Kerim'de Nikahla ilgili ayet yoktur ,veya bir başka örnek hatırladığım kadarıyla namazın kılınış şekli tarif edilmemiştir..Ama abdestin kuralları vardır;E peki biz nikah ayeti yoksa nikahlanmayalımmı.?.Nerden öğren dik nikahı ve namazın kılınış şeklini?</p><p></p><p>Elbetteki islamın temel iki direği vardır biri Kuranı Kerim diğeri ,ise Efendimizin (sav) sünneti;</p><p></p><p>Bizler İslam dininin imanda edebin temel olduğunu bilir ve iman ederiz;Kuranı kerim yüce Allah'ın Kelamı ;en çok edep ve saygı ona olmalı..Dinimiz baştan başa edeptir ..Hz Ömer(RA) o kadar heybetli olmasına rağmen Efendimiz'in (sav) huzuruna gelince çok yavaş ve yumşak konuşurdu..Demekki haya edep usul-u erkan dinimizin güzel bir mesleğidir..Kaldı ki Yüce Allah'tan utanmak haya etmek imanın göstergesidir..</p><p></p><p>Ashab dönemine bakalım bu hususta ne kadar dikkatli olacağını görürüz..Bırakın Kuran okurken örtünmeyi; Normal günlük yaşantılarında dahi örtünün muhafazasını en güzel şekilde korudular ve yaşadılar;</p><p></p><p>Her kesin bileceği bir kıssa vardır;Dilerseniz onu hatırlayalım;Bir gün Efendimiz (sav) Hz Aişe validemizle odalarındayken Hz Aişe validemizin başı açık halde ..o sırada vahiy getiren Hz Cebaril (as) odaya girmek istemez..Ta ki hz Aişe validemiz baş örtüsünü düzeltince içeri girer ..Bu da gösterir ki Kuranı kerimi daha okuNmadan saygı ve edep gösterilmesi gerektiğinin örneğidir..</p><p></p><p>Bizler Nebevi ruhun evledlarıysak onlr gibi yaşamak zorundayız diye düşünüyorum..Sahabe-i Kiram büyük tititzlikle sünneti yaşamış ,hayatlarını sünnete göre tanzim etmiş,Hiç bir eksikliğe mahal vermeden Tabiini izama nakletmiştir;</p><p></p><p>Kişisel düşüncelirim bunlardır..KAYNAĞI VARMIDIR YOKMUDUR BİLEMEM AMA BEN KURANI KERİM OKUNURKEN USULE UYULMASI TARAFTARIYIM..EN AZINDAN SEÇİLEN YOL TAKVAYA GİRER..BUDA BİZLER İÇİN BİR KAZANIMDIR İMANİ NOKTADA İNŞL..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="teblið, post: 297382, member: 1011058"] [b]Cevap: Bayanların baş ve kolları açık Kur'an okumaları caizdir deniliyor. Doğruluğu nedir?[/b] Açıkcası ben örtü olmadan Kur'an okumanın usulu Erkana uymadığını düşünüyor ve savunuyorum..Kur'anı Kerimde bu hususta emir olmayabilir (bilmiyorum ) ama Bazı İslami kaideler Kur'ani ruha hitaben hadis ve sünnetlerde kuralllaştırılmıştır..Mesala Kur'anı Kerim'de Nikahla ilgili ayet yoktur ,veya bir başka örnek hatırladığım kadarıyla namazın kılınış şekli tarif edilmemiştir..Ama abdestin kuralları vardır;E peki biz nikah ayeti yoksa nikahlanmayalımmı.?.Nerden öğren dik nikahı ve namazın kılınış şeklini? Elbetteki islamın temel iki direği vardır biri Kuranı Kerim diğeri ,ise Efendimizin (sav) sünneti; Bizler İslam dininin imanda edebin temel olduğunu bilir ve iman ederiz;Kuranı kerim yüce Allah'ın Kelamı ;en çok edep ve saygı ona olmalı..Dinimiz baştan başa edeptir ..Hz Ömer(RA) o kadar heybetli olmasına rağmen Efendimiz'in (sav) huzuruna gelince çok yavaş ve yumşak konuşurdu..Demekki haya edep usul-u erkan dinimizin güzel bir mesleğidir..Kaldı ki Yüce Allah'tan utanmak haya etmek imanın göstergesidir.. Ashab dönemine bakalım bu hususta ne kadar dikkatli olacağını görürüz..Bırakın Kuran okurken örtünmeyi; Normal günlük yaşantılarında dahi örtünün muhafazasını en güzel şekilde korudular ve yaşadılar; Her kesin bileceği bir kıssa vardır;Dilerseniz onu hatırlayalım;Bir gün Efendimiz (sav) Hz Aişe validemizle odalarındayken Hz Aişe validemizin başı açık halde ..o sırada vahiy getiren Hz Cebaril (as) odaya girmek istemez..Ta ki hz Aişe validemiz baş örtüsünü düzeltince içeri girer ..Bu da gösterir ki Kuranı kerimi daha okuNmadan saygı ve edep gösterilmesi gerektiğinin örneğidir.. Bizler Nebevi ruhun evledlarıysak onlr gibi yaşamak zorundayız diye düşünüyorum..Sahabe-i Kiram büyük tititzlikle sünneti yaşamış ,hayatlarını sünnete göre tanzim etmiş,Hiç bir eksikliğe mahal vermeden Tabiini izama nakletmiştir; Kişisel düşüncelirim bunlardır..KAYNAĞI VARMIDIR YOKMUDUR BİLEMEM AMA BEN KURANI KERİM OKUNURKEN USULE UYULMASI TARAFTARIYIM..EN AZINDAN SEÇİLEN YOL TAKVAYA GİRER..BUDA BİZLER İÇİN BİR KAZANIMDIR İMANİ NOKTADA İNŞL.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
İslam Akaidi ve Fıkıh
Bayanların baş ve kolları açık Kur'an okumaları caizdir deniliyor. Doğruluğu nedir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…