Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Bayram Yüksel
Bayram Abiden Hatıralar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Hersiniyen" data-source="post: 67468" data-attributes="member: 475"><p>67- Üstad Hazretleri, son zamanlarında çayın içine şekeri atıp, limon da sıkarak ve karıştırarak içiyordu. </p><p></p><p>68- Üstad Hazretleri, bir gün ders esnasında, "İnsan olan bir insan diyebilir ki: Güneş bir lambam ..ilââhir" yeri gelince, buyurdular ki: "Tâhiri, sen böyle diyebilirsin!" O anda kapıdan Hasan Âtıf Ağabey geçiyor. Üstad Hazretleri onu işaret ederek: "Bu da diyebilir!" dedi. </p><p></p><p>69- Üstad Hazretleri, abdest aldıktan sonra yaş ayakla yere basmazlar, hemen çorab giyerlerdi. Namaza duracağı esnada da çorablarını çıkararak (Şafii Mezhebine göre) çıplak ayakla namaz kılarlardı. </p><p></p><p>70-Üstad Hazretleri, iki rekat teheccüt ve duha namazlarını kar kış demez, asla terketmezlerdi. </p><p></p><p>71- Üstad Hazretleri, bir dersane açılışı oldu mu, mutlaka kendi giderdi. Gidemezse bizleri gönderirdi. O dersaneyi açanlara, "O benim evim!" derdi. Civardan dersane açıp Üstad Hazretlerinin ziyaretine gelenleri, evvelâ mutlaka kabul ederdi. Bunlar açılan dersanelerin anahtarlarını getirip Üstad Hazretlerine verirlerdi. Böyle, birçok dershane anahtarı yanımızda birikmişti. </p><p></p><p>72- Üstad Hazretlerinin yanına gelen bazı me'murlar, "Biz fazla para alıyoruz. Bize haram değil mi?" dediler. Üstad Hazretleri, "Çalışmamızın ücretidir!" demeyin. Allah'ın lûtf-u ihsanı olarak alın!" buyurdu.</p><p></p><p>73- Üstad Hazretleri, "Sadakatta Zübeyir, İhlâsda Bayram, Zekâda Ceylan, Takvada Tâhiri başda gelir" diye sıralıyordu. Mustafa Sungur Ağabey </p><p></p><p>74- Üstad Hazretleri, bir gün Tâhiri Ağabeye: "Tâhiri, kendini bilmek mi istersin, yoksa istihdam mı olmak istersin?" deyince, Tâhiri Ağabey. "Aman efendim, istihdam olmak isterim!" dedi. </p><p></p><p>75- Üstad Hazretleri, dişi olmadığı halde misvak kullanırdı, damaklarına sürerdi. Elmayı da rendelenmiş olarak yerdi. </p><p></p><p>76- Üstad Hazretleri ineğin sütünü, yoğurdunu, koyunun da etini yer içerdi. </p><p></p><p>77- Üstad Hazretlerinin yıkanmış ıslak çamaşırlarına birinin eli veya başı değse onları tekrar yıkatıyordu. Evlerde yıkanan Üstad Hazretlerinin çamaşırları gelince, tekrar üç def'a sudan geçirip sıktırıyordu. (52. Paragrafa da bakınız.) </p><p></p><p>78- Üstad Hazretleri, dışarıya çıkarken sarığının üzerine atkısını sarıyordu. </p><p></p><p>79- Üstad Hazretleri, yemeklerden sonra az da olsa mutlaka tatlı bir şey yerdi. </p><p></p><p>80- Üstad Hazretleri Barla'daki çınar ağacı için: "Bu ağaç da, - Cennet'teki şecere-tün mübârekedeki ağaçlara dahildir." buyurdular. </p><p></p><p>81- Üstad Hazretleri, Menderes'e ezanı asliyetine çevirmesinden dolayı ehemmiyet verirdi ve "İslâm Kahramanı" derdi. Çınar ağacı için de, "Menderes gelse, çınar ağacını ver, buna mukabil Risale-i Nur'u bastırıp dünyaya dağıtacağım. " Bir dalını dahi vermeyeceğim." dedi. </p><p></p><p>82- Üstad Hazretleri: "Kardeşim, evlilikteki lezzet, insanın tuvalet ihtiyacı için tuvalete girer, çıkar, işte o kadardır." dedi. </p><p></p><p>83- Üstad Hazretleri ile Urfa'ya giderken, benimle Zübeyir Ağabeyi arkaya alarak. "Kardeşlerim, kardeşlerim! Risale-i Nur, dinsizlerin, Komünistlerin ve Masonların belini kırmıştır. Merak etmeyin! " diye müteaddit def'a tekrar etti. (Avuçlarını aşağı döndürerek) Ben gidersem böyle olacaklar! (Ellerini döndürerek) Beni anlayamadılar. Benim gibi adamı siyasete bulaştırmak istediler." buyurdular. </p><p></p><p>84- Üstad Hazretleri, bir sayfaya yazdırdığı (Sekine)yi çay içerken, yüzüne bakarak okurdu.. </p><p></p><p>85- Üstad Hazretleri bir gün uçağı göstererek: "Ben buna parasız bineceğim!" demiştir. (Hakikaten vefatından sonra kabrinden çıkarılıp askeri bir uçakla nakledilmiştir.) </p><p></p><p>86- Ahmed Feyzi Ağabey, Emirdağı'na Üstad Hazretlerini ziyaret için gelmişti. Ziyaretten sonra, Üstad Hazretlerinin tenbihine rağmen dönemeyip, Mehmed Çalışkan Ağabeyin evinde, da'vet edilen yüksek zevatla geç vakitlere kadar sorulara (Mehdilik dahil) cevab verip sohbet ediyor. Sabah olunca , Gece kaldığını bilmemesi gereken Üstad Hazretleri tarafından Zübeyir Ağabey ile yanına çağrılıyor. Korkarak, Mehmed Çalışkanla beraber giderler. Kapıdan girince, Üstad Hazretleri: "Kardeşim aynen söylediklerini tasdik ediyorum." diyor. Sonra Ahmed Feyzi çıkınca, Ağabeylere hitaben: "Ahmed Feyzi mi, Mehmed Feyzi mi? (Fazilet nıoktasında) Kardeşim, Ahmed Feyzi'ye yetişilmiyor." diyor. </p><p></p><p>87- Osman Çalışkan Ağabey, kalbinden diyor ki: "Ahmed Feyzi Ağabey Üstadımızın mehdiliğinden bahsediyor. Fakat, Mehdi-i A'zam ehl-i beytten olacak. Üstadımız ise Kürddür. Acaba Kürdden Mehdi olur mu?" diyor. Sonra, Demirci Ali Ağabeyle beraber Üstad Hazretlerinin yanına gidiyorlar. Üstadımız buyuruyor ki: "Kardeşim Ali Efendi! Elinde dövdüğün demir gibi emin ol ki, benim annem Hasanî, babam ise Hüseynîdir. Yâni, annem Hazret-i Hasan (r.a.) ve babam Hazret-i Hüseyin (r.a.)'dendir." </p><p></p><p>88- Barla'da Üstad Hazretlerinin oturduğu üstteki evde idik. Ben çay bardaklarını ve bulaşıkları yıkarken: "Bu Barla'ya her zaman geliyoruz. Mahrumiyet yeridir, bazan aç kalıyoruz. Kıymeti nedir?" diye hatırımdan geçer geçmez (Ki, Üstad Hazretleri arkada evradla meşgul oluyordu) birden beni çağırdı ve :" Evladım Bayram! Bu Barla'yı kerih görme. Hakikaten ehemmiyetlidir, hakikaten ehemmiyetlidir." ve yüksek sesle: "Hakikaten ehemmiyetlidir. İnşâallah, ileride nurlanacak!" dedi. </p><p></p><p>89- Yine birgün mutfakta çalışırken aklıma geliyor ki: "İçeride Ağabeyler ve kardeşler okumak ve yazmak ile meşguldürler." Birden Üstad Hazretleri gelerek: "Evlâdım senin aklına böyle şeyler gelebilir. Sen bu hizmetin ile içeridekilerinin hepsinin yaptığı hizmetten hisse alıyorsun!" dedi. </p><p></p><p>90- Ceylan Ağabey bana lâtife tarzında takılırken, Üstad Hazretleri buyurdu ki: "Bayram'ı kerih görme! İleride büyük hizmet görecek!" dedi. </p><p></p><p>91- Bir gün Üstad Hazretlerine cemaat olacağım zaman: "Niyet ettim Mehdiye!" diye uydum. Üstad Hazretleri de namaza niyet etti, fakat tekbir alıp namaza başlamıyordu. Sonra yine niyet etti. Ben de içimden niyet ettim: "Üydum Mehdiye" diye. Üçüncüde de niyetimi aynen böyle tekrarlayınca, Üstad Hazretleri dönerek kafama vurdu: "Keçeli, niyetini değiştir!" dedi. Ben de normal niyet ettim, sonra namaza başladı. </p><p></p><p>92- Birgün Üstad Hazretlerine, "Amerikalılar 150 metreden tarladaki kara karıncayı vuran bir âlet bulmuşlar. Ruslar da onu vuracak bir âlet bulmuşlar." dediğimde,Üstad Hazretleri: "Ben onları geçmişim. Afyon hapsindeyken Ceylan ile Bayram'ın alın yazısını okumuşum." dedi. </p><p></p><p>93- Üstad Hazretleri, Ramazan davulcusuna şeâir-i İslâm nazarı ile bakar ve para verirdi. </p><p></p><p>94- Bayram Yüksel Ağabey, 1953'den 1960 da yanında vefat edinceye kadar, Üstad Hazretlerinin yanında kaldığı zaman zarfında evinde bir gece dahi geçirmediğini söylüyor. Çünki, Üstad Hazretleri talebelerini evlerine hiç göndermiyormuş. Yalnız, Üstad Hazretleri Bayram Ağabeyin köyü olan Çoğol'un yanından geçerken "Git, ananın elini öp , gel!" dermiş. Onun için Bayram Ağabey de kendi yanındaki vakıfları evlerine izine göndermeye taraftar olmuyor. Fakat yine de Bayram Ağabey vakıfları memleketlerine senede sadece üç günlüğüne gönderdiğini söylüyor. Hattâ Abdullah Yeğin Ağabeyin Urfa'dan Emirdağı'na Üstaddan memleketine gitmek için izin almaya gelmişken, Üstad Hazretleri derhal Urfa'ya geri dönmesini söylemiş. Sılah-i rahimin mektubla da olabileceğini anlatmış. (32. Paragrafa bakınız.) </p><p></p><p>95- Mustafa Sungur, Hüsnü Bayramoğlu, Bayram Yüksel, Abdullah Yeğin, Ahmed Aytimur, Salih Özcan beraber olduğu bir derste, Bayram Ağabeye soruldu: "Üstad Hazretleri Delâil-in Nur okurken bir kısmında durup, orada Evrâd-ı Kudsiyeyi okuyup sonra da Delâil-in Nur'u bitirirmiş. Öyle mi Bayram ağabey?" Bayram Ağabey "Evet" dedi. Yalnız nerede durup, evrâdı okuduğunu kimse sormadı, öğrenemedik. Şafii olan Said Nursi Hazretlerinin tatbikatından hatıraları:</p><p>1- Üstad Hazretleri,intikal tekbirlerinde ellerini kaldırmıyormuş.</p><p>2- Üstad Hazretleri, oturuşlarda işaret parmağını kaldırıyormuş. </p><p>3- Üstad Hazretleri, dört olan sünnetleri iki rekat kılarmış. </p><p>4- Üstad Hazretleri, hususî havlusunu kullanırmış. (76. Paragrafa bakınız.) </p><p>5- Abdestten hemen sonra çoraplarını giyer, namazı çıplak ayakla kılarmış. (76. Paragrafa bakınız.) </p><p>6- Sabah namazlarını vakt-i evvelinde tek kılar, kunut duasını da okurmuş. Talebeler ise, Tahirî Ağabeyin imametliğinde Üstaddan bir saat sonra kılarlarmış. </p><p>7- İmam arkasında Fatihayı okur ve Ağabeylere de "okumalarını (Husûsi dâirede), imamlara i'timad olmadığını" söylermiş. Bayram Ağabey de buna göre, "Nur Talebesi imamların değil de, başka imamların arkasında Fatiha okuduğunu "söylüyor. </p><p>8-Bayram Ağabey, Üstad Hazretlerinin vefat etmezden evvel son bir iki senesinin Ramazan aylarında önce iftar edip, yemeğini yedikten sonra namaz kıldıklarını, tesbihatı ise aynen yaptıklarını söylüyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hersiniyen, post: 67468, member: 475"] 67- Üstad Hazretleri, son zamanlarında çayın içine şekeri atıp, limon da sıkarak ve karıştırarak içiyordu. 68- Üstad Hazretleri, bir gün ders esnasında, "İnsan olan bir insan diyebilir ki: Güneş bir lambam ..ilââhir" yeri gelince, buyurdular ki: "Tâhiri, sen böyle diyebilirsin!" O anda kapıdan Hasan Âtıf Ağabey geçiyor. Üstad Hazretleri onu işaret ederek: "Bu da diyebilir!" dedi. 69- Üstad Hazretleri, abdest aldıktan sonra yaş ayakla yere basmazlar, hemen çorab giyerlerdi. Namaza duracağı esnada da çorablarını çıkararak (Şafii Mezhebine göre) çıplak ayakla namaz kılarlardı. 70-Üstad Hazretleri, iki rekat teheccüt ve duha namazlarını kar kış demez, asla terketmezlerdi. 71- Üstad Hazretleri, bir dersane açılışı oldu mu, mutlaka kendi giderdi. Gidemezse bizleri gönderirdi. O dersaneyi açanlara, "O benim evim!" derdi. Civardan dersane açıp Üstad Hazretlerinin ziyaretine gelenleri, evvelâ mutlaka kabul ederdi. Bunlar açılan dersanelerin anahtarlarını getirip Üstad Hazretlerine verirlerdi. Böyle, birçok dershane anahtarı yanımızda birikmişti. 72- Üstad Hazretlerinin yanına gelen bazı me'murlar, "Biz fazla para alıyoruz. Bize haram değil mi?" dediler. Üstad Hazretleri, "Çalışmamızın ücretidir!" demeyin. Allah'ın lûtf-u ihsanı olarak alın!" buyurdu. 73- Üstad Hazretleri, "Sadakatta Zübeyir, İhlâsda Bayram, Zekâda Ceylan, Takvada Tâhiri başda gelir" diye sıralıyordu. Mustafa Sungur Ağabey 74- Üstad Hazretleri, bir gün Tâhiri Ağabeye: "Tâhiri, kendini bilmek mi istersin, yoksa istihdam mı olmak istersin?" deyince, Tâhiri Ağabey. "Aman efendim, istihdam olmak isterim!" dedi. 75- Üstad Hazretleri, dişi olmadığı halde misvak kullanırdı, damaklarına sürerdi. Elmayı da rendelenmiş olarak yerdi. 76- Üstad Hazretleri ineğin sütünü, yoğurdunu, koyunun da etini yer içerdi. 77- Üstad Hazretlerinin yıkanmış ıslak çamaşırlarına birinin eli veya başı değse onları tekrar yıkatıyordu. Evlerde yıkanan Üstad Hazretlerinin çamaşırları gelince, tekrar üç def'a sudan geçirip sıktırıyordu. (52. Paragrafa da bakınız.) 78- Üstad Hazretleri, dışarıya çıkarken sarığının üzerine atkısını sarıyordu. 79- Üstad Hazretleri, yemeklerden sonra az da olsa mutlaka tatlı bir şey yerdi. 80- Üstad Hazretleri Barla'daki çınar ağacı için: "Bu ağaç da, - Cennet'teki şecere-tün mübârekedeki ağaçlara dahildir." buyurdular. 81- Üstad Hazretleri, Menderes'e ezanı asliyetine çevirmesinden dolayı ehemmiyet verirdi ve "İslâm Kahramanı" derdi. Çınar ağacı için de, "Menderes gelse, çınar ağacını ver, buna mukabil Risale-i Nur'u bastırıp dünyaya dağıtacağım. " Bir dalını dahi vermeyeceğim." dedi. 82- Üstad Hazretleri: "Kardeşim, evlilikteki lezzet, insanın tuvalet ihtiyacı için tuvalete girer, çıkar, işte o kadardır." dedi. 83- Üstad Hazretleri ile Urfa'ya giderken, benimle Zübeyir Ağabeyi arkaya alarak. "Kardeşlerim, kardeşlerim! Risale-i Nur, dinsizlerin, Komünistlerin ve Masonların belini kırmıştır. Merak etmeyin! " diye müteaddit def'a tekrar etti. (Avuçlarını aşağı döndürerek) Ben gidersem böyle olacaklar! (Ellerini döndürerek) Beni anlayamadılar. Benim gibi adamı siyasete bulaştırmak istediler." buyurdular. 84- Üstad Hazretleri, bir sayfaya yazdırdığı (Sekine)yi çay içerken, yüzüne bakarak okurdu.. 85- Üstad Hazretleri bir gün uçağı göstererek: "Ben buna parasız bineceğim!" demiştir. (Hakikaten vefatından sonra kabrinden çıkarılıp askeri bir uçakla nakledilmiştir.) 86- Ahmed Feyzi Ağabey, Emirdağı'na Üstad Hazretlerini ziyaret için gelmişti. Ziyaretten sonra, Üstad Hazretlerinin tenbihine rağmen dönemeyip, Mehmed Çalışkan Ağabeyin evinde, da'vet edilen yüksek zevatla geç vakitlere kadar sorulara (Mehdilik dahil) cevab verip sohbet ediyor. Sabah olunca , Gece kaldığını bilmemesi gereken Üstad Hazretleri tarafından Zübeyir Ağabey ile yanına çağrılıyor. Korkarak, Mehmed Çalışkanla beraber giderler. Kapıdan girince, Üstad Hazretleri: "Kardeşim aynen söylediklerini tasdik ediyorum." diyor. Sonra Ahmed Feyzi çıkınca, Ağabeylere hitaben: "Ahmed Feyzi mi, Mehmed Feyzi mi? (Fazilet nıoktasında) Kardeşim, Ahmed Feyzi'ye yetişilmiyor." diyor. 87- Osman Çalışkan Ağabey, kalbinden diyor ki: "Ahmed Feyzi Ağabey Üstadımızın mehdiliğinden bahsediyor. Fakat, Mehdi-i A'zam ehl-i beytten olacak. Üstadımız ise Kürddür. Acaba Kürdden Mehdi olur mu?" diyor. Sonra, Demirci Ali Ağabeyle beraber Üstad Hazretlerinin yanına gidiyorlar. Üstadımız buyuruyor ki: "Kardeşim Ali Efendi! Elinde dövdüğün demir gibi emin ol ki, benim annem Hasanî, babam ise Hüseynîdir. Yâni, annem Hazret-i Hasan (r.a.) ve babam Hazret-i Hüseyin (r.a.)'dendir." 88- Barla'da Üstad Hazretlerinin oturduğu üstteki evde idik. Ben çay bardaklarını ve bulaşıkları yıkarken: "Bu Barla'ya her zaman geliyoruz. Mahrumiyet yeridir, bazan aç kalıyoruz. Kıymeti nedir?" diye hatırımdan geçer geçmez (Ki, Üstad Hazretleri arkada evradla meşgul oluyordu) birden beni çağırdı ve :" Evladım Bayram! Bu Barla'yı kerih görme. Hakikaten ehemmiyetlidir, hakikaten ehemmiyetlidir." ve yüksek sesle: "Hakikaten ehemmiyetlidir. İnşâallah, ileride nurlanacak!" dedi. 89- Yine birgün mutfakta çalışırken aklıma geliyor ki: "İçeride Ağabeyler ve kardeşler okumak ve yazmak ile meşguldürler." Birden Üstad Hazretleri gelerek: "Evlâdım senin aklına böyle şeyler gelebilir. Sen bu hizmetin ile içeridekilerinin hepsinin yaptığı hizmetten hisse alıyorsun!" dedi. 90- Ceylan Ağabey bana lâtife tarzında takılırken, Üstad Hazretleri buyurdu ki: "Bayram'ı kerih görme! İleride büyük hizmet görecek!" dedi. 91- Bir gün Üstad Hazretlerine cemaat olacağım zaman: "Niyet ettim Mehdiye!" diye uydum. Üstad Hazretleri de namaza niyet etti, fakat tekbir alıp namaza başlamıyordu. Sonra yine niyet etti. Ben de içimden niyet ettim: "Üydum Mehdiye" diye. Üçüncüde de niyetimi aynen böyle tekrarlayınca, Üstad Hazretleri dönerek kafama vurdu: "Keçeli, niyetini değiştir!" dedi. Ben de normal niyet ettim, sonra namaza başladı. 92- Birgün Üstad Hazretlerine, "Amerikalılar 150 metreden tarladaki kara karıncayı vuran bir âlet bulmuşlar. Ruslar da onu vuracak bir âlet bulmuşlar." dediğimde,Üstad Hazretleri: "Ben onları geçmişim. Afyon hapsindeyken Ceylan ile Bayram'ın alın yazısını okumuşum." dedi. 93- Üstad Hazretleri, Ramazan davulcusuna şeâir-i İslâm nazarı ile bakar ve para verirdi. 94- Bayram Yüksel Ağabey, 1953'den 1960 da yanında vefat edinceye kadar, Üstad Hazretlerinin yanında kaldığı zaman zarfında evinde bir gece dahi geçirmediğini söylüyor. Çünki, Üstad Hazretleri talebelerini evlerine hiç göndermiyormuş. Yalnız, Üstad Hazretleri Bayram Ağabeyin köyü olan Çoğol'un yanından geçerken "Git, ananın elini öp , gel!" dermiş. Onun için Bayram Ağabey de kendi yanındaki vakıfları evlerine izine göndermeye taraftar olmuyor. Fakat yine de Bayram Ağabey vakıfları memleketlerine senede sadece üç günlüğüne gönderdiğini söylüyor. Hattâ Abdullah Yeğin Ağabeyin Urfa'dan Emirdağı'na Üstaddan memleketine gitmek için izin almaya gelmişken, Üstad Hazretleri derhal Urfa'ya geri dönmesini söylemiş. Sılah-i rahimin mektubla da olabileceğini anlatmış. (32. Paragrafa bakınız.) 95- Mustafa Sungur, Hüsnü Bayramoğlu, Bayram Yüksel, Abdullah Yeğin, Ahmed Aytimur, Salih Özcan beraber olduğu bir derste, Bayram Ağabeye soruldu: "Üstad Hazretleri Delâil-in Nur okurken bir kısmında durup, orada Evrâd-ı Kudsiyeyi okuyup sonra da Delâil-in Nur'u bitirirmiş. Öyle mi Bayram ağabey?" Bayram Ağabey "Evet" dedi. Yalnız nerede durup, evrâdı okuduğunu kimse sormadı, öğrenemedik. Şafii olan Said Nursi Hazretlerinin tatbikatından hatıraları: 1- Üstad Hazretleri,intikal tekbirlerinde ellerini kaldırmıyormuş. 2- Üstad Hazretleri, oturuşlarda işaret parmağını kaldırıyormuş. 3- Üstad Hazretleri, dört olan sünnetleri iki rekat kılarmış. 4- Üstad Hazretleri, hususî havlusunu kullanırmış. (76. Paragrafa bakınız.) 5- Abdestten hemen sonra çoraplarını giyer, namazı çıplak ayakla kılarmış. (76. Paragrafa bakınız.) 6- Sabah namazlarını vakt-i evvelinde tek kılar, kunut duasını da okurmuş. Talebeler ise, Tahirî Ağabeyin imametliğinde Üstaddan bir saat sonra kılarlarmış. 7- İmam arkasında Fatihayı okur ve Ağabeylere de "okumalarını (Husûsi dâirede), imamlara i'timad olmadığını" söylermiş. Bayram Ağabey de buna göre, "Nur Talebesi imamların değil de, başka imamların arkasında Fatiha okuduğunu "söylüyor. 8-Bayram Ağabey, Üstad Hazretlerinin vefat etmezden evvel son bir iki senesinin Ramazan aylarında önce iftar edip, yemeğini yedikten sonra namaz kıldıklarını, tesbihatı ise aynen yaptıklarını söylüyor. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur Talebeleri
Bayram Yüksel
Bayram Abiden Hatıralar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…