Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Site Yönetimi ve Forum Duyuruları
Dini Gün ve Geceler
Bayram Gecesi Faziletleri... Mutlaka Bakın!!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="insanFakiri" data-source="post: 272270" data-attributes="member: 1015796"><p><span style="color: #000080">KİM BAYRAM GECESİ, SEVAB TALEB EDEREK İBADETLE GEÇİRİRSE,</span><span style="color: #008000"> kalblerin öldüğü gün onun kalbi ölmez.”</span><span style="color: #800000">Rivâyet edilir ki:</span></p><p><span style="color: #000080">Hz.Ömer (r.a.) bir bayram günü oğlunu gördü, üzerinde eski bir gömlek vardı. Hz. Ömer ağlamaya başladı.</span></p><p><span style="color: #800000">Oğlu:</span></p><p><span style="color: #008000">-“Niçin ağlıyorsun?” diye sorunca.</span></p><p><span style="color: #800000">Hz. Ömer (r.a.) şu cevabı verdi:</span></p><p><span style="color: #008000">-“Ben, bayram günü seni çocuklar bu gömlek ile gördükleri zaman kalbinin incinmesinden korkuyorum.”</span></p><p><span style="color: #800000">Bunun üzerine oğlu şu mukabelede bulundu:</span></p><p><span style="color: #008000">-“Ancak Allahın (c.c.), ondan kendi rızasını yok ettiği, anasına, babasına âsi olan kişinin kalbi kırılır. Ben senin rızan sebebi ile Allah’ın benden razı olmasını dilerim.”</span></p><p><span style="color: #000080">Bunun üzerine Hz. Ömer tekrar ağladı, çocuğu bağrına basarak onun için dua etti.</span></p><p><span style="color: #800000">Şair ne güzel söylemiş:</span></p><p><span style="color: #000080">Derler ki, yarın bayramdır ne giyeceksin?</span></p><p><span style="color: #000080">Dediler, (Rabbimin) Hil’atını (büyüklerin küçüklere iltifat olmak için giydikleri elbise) ki, (O) kulunu yavaş yavaş suladı.</span></p><p><span style="color: #000080">Fakirlik ve sabır öyle elbisedir ki,</span></p><p><span style="color: #000080">Aralarında bulunan kalb sahibi bütün bayramları görür.</span></p><p><span style="color: #000080">Ey emelim,</span></p><p><span style="color: #000080">Eğer sen kaybolursan, bayram bana mâtemdir,</span></p><p><span style="color: #000080">Eğer sen bana görürsen işte o gün bayramdır.</span></p><p><span style="color: #800000">Rivâyet olunur ki:</span></p><p><span style="color: #008000">-“Ramazan bayramı sabahı Allah melekleri gönderir. Melekler yeryüzüne inerler. Sokak başlarında durarak, insanlar ve cinlerden başka bütün mahlükatın işiteceği bir sesle şöyle nida eder:</span></p><p><span style="color: #008000">-“(Ey Muhammed (s.a.v.) ümmeti, Kerim olan Rabbinize çıkın. O, büyük ihsanlarda bulunup, büyük günahı bağışlıyor.”</span></p><p><span style="color: #800000">Müminler namaz kılmak için camilere taplandıkları vakit Allah (c.c.) meleklere şöyle buyuruyor:</span></p><p><span style="color: #008000">-“İşçi çalıştığı zaman karşılığı olan mükafatı nedir?”</span></p><p><span style="color: #800000">Melekler:</span></p><p><span style="color: #008000">-“Onun ücretinin verilmesidir.”derler.</span></p><p><span style="color: #800000">Bunun üzerine Allah (c.c.):</span></p><p><span style="color: #008000">-“Sizi şahit tutuyorum ki, ben onlara sevap olarak Mağfiretimi ve rızamı verdim” buyurur.</span></p><p><span style="color: #0000ff">Kalblerin Keşfi (İmam-i Ğazali)</span></p><p>Allah-u Teala hazretleri (c.c.) Bizleri ve sizleri Ramazan orucunun kendilerinden Davacı olmayan, Taatında ve ibadatında kendi rızasını gözeten kullarından eylesin. AMİN…</p><p>Fuad Yusufoğlu</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="insanFakiri, post: 272270, member: 1015796"] [COLOR=#000080]KİM BAYRAM GECESİ, SEVAB TALEB EDEREK İBADETLE GEÇİRİRSE,[/COLOR][COLOR=#008000] kalblerin öldüğü gün onun kalbi ölmez.”[/COLOR][COLOR=#800000]Rivâyet edilir ki:[/COLOR] [COLOR=#000080]Hz.Ömer (r.a.) bir bayram günü oğlunu gördü, üzerinde eski bir gömlek vardı. Hz. Ömer ağlamaya başladı.[/COLOR] [COLOR=#800000]Oğlu:[/COLOR] [COLOR=#008000]-“Niçin ağlıyorsun?” diye sorunca.[/COLOR] [COLOR=#800000]Hz. Ömer (r.a.) şu cevabı verdi:[/COLOR] [COLOR=#008000]-“Ben, bayram günü seni çocuklar bu gömlek ile gördükleri zaman kalbinin incinmesinden korkuyorum.”[/COLOR] [COLOR=#800000]Bunun üzerine oğlu şu mukabelede bulundu:[/COLOR] [COLOR=#008000]-“Ancak Allahın (c.c.), ondan kendi rızasını yok ettiği, anasına, babasına âsi olan kişinin kalbi kırılır. Ben senin rızan sebebi ile Allah’ın benden razı olmasını dilerim.”[/COLOR] [COLOR=#000080]Bunun üzerine Hz. Ömer tekrar ağladı, çocuğu bağrına basarak onun için dua etti.[/COLOR] [COLOR=#800000]Şair ne güzel söylemiş:[/COLOR] [COLOR=#000080]Derler ki, yarın bayramdır ne giyeceksin? Dediler, (Rabbimin) Hil’atını (büyüklerin küçüklere iltifat olmak için giydikleri elbise) ki, (O) kulunu yavaş yavaş suladı. Fakirlik ve sabır öyle elbisedir ki, Aralarında bulunan kalb sahibi bütün bayramları görür. Ey emelim, Eğer sen kaybolursan, bayram bana mâtemdir, Eğer sen bana görürsen işte o gün bayramdır.[/COLOR] [COLOR=#800000]Rivâyet olunur ki:[/COLOR] [COLOR=#008000]-“Ramazan bayramı sabahı Allah melekleri gönderir. Melekler yeryüzüne inerler. Sokak başlarında durarak, insanlar ve cinlerden başka bütün mahlükatın işiteceği bir sesle şöyle nida eder:[/COLOR] [COLOR=#008000]-“(Ey Muhammed (s.a.v.) ümmeti, Kerim olan Rabbinize çıkın. O, büyük ihsanlarda bulunup, büyük günahı bağışlıyor.”[/COLOR] [COLOR=#800000]Müminler namaz kılmak için camilere taplandıkları vakit Allah (c.c.) meleklere şöyle buyuruyor:[/COLOR] [COLOR=#008000]-“İşçi çalıştığı zaman karşılığı olan mükafatı nedir?”[/COLOR] [COLOR=#800000]Melekler:[/COLOR] [COLOR=#008000]-“Onun ücretinin verilmesidir.”derler.[/COLOR] [COLOR=#800000]Bunun üzerine Allah (c.c.):[/COLOR] [COLOR=#008000]-“Sizi şahit tutuyorum ki, ben onlara sevap olarak Mağfiretimi ve rızamı verdim” buyurur.[/COLOR] [COLOR=#0000ff]Kalblerin Keşfi (İmam-i Ğazali)[/COLOR] Allah-u Teala hazretleri (c.c.) Bizleri ve sizleri Ramazan orucunun kendilerinden Davacı olmayan, Taatında ve ibadatında kendi rızasını gözeten kullarından eylesin. AMİN… Fuad Yusufoğlu [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Site Yönetimi ve Forum Duyuruları
Dini Gün ve Geceler
Bayram Gecesi Faziletleri... Mutlaka Bakın!!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…