Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Bazen amele giderken Riyadan geçmek sevap olabilir..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="teblið" data-source="post: 237093" data-attributes="member: 1011058"><p><strong><em>Selamun Aleykum Muhterem Müslümanlar</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Hiç programımda yokken bu akşam saatlerinde kastamonu Lahikasını okumak istedim;Neden bilmiyorum..Kitabı açtım ve üstad hz'lerinin şakirdlerine ve dostlarına yazdığı mektupları okumaya başladım..Hoşuma gidiyor ,üstadın mektuplarını okumak zaman zaman hüzünleniyorum,zaman zamanda yazdıklarından kendi payıma bir ders çıkarıyorum;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Tam sayfalar arasında gezinirken sayfa 126 'ya geldim;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Üstad hz'leri gene engin fikirleriyle ilginç bir tesbit ve tasvirde bulunmuşlardı;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Farz ve veciblerde ve şeairi İslamiyede ve sünnet_i seniyyenin ittibaında ve haramların terkinde riya giremez..izharı riya olamaz..Meğer gayet za'f-ı imanla beraber fıtraten riyakar ola....;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Evet kıymetli müslümanlar konu bu şekilde başlıyor ve devam ediyor;Şaşırdım açıkcası;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>çünkü biz Riyayıyı günah biliriz..Riya müslümanın hayatından men edilmiştir..;</em></strong></p><p><strong><em>Sonra okudukça anladım üstadın ne demek istediğini;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>mesala bir imamı düşünün kendisinin sesi güzel belki kalben bu imam sesinin güzelliğini aleme duyurmak için ezan okur veya tesbihat çektirir cemaata;Her ne kadarda kalbinde riya varsa bu imamın görevi için Ezanı Muhammediyeyi halkın iyiliği için okumak zorunda..Sonucunda riyasına rağmen sevabınıda alır bu imam efendi;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>İşte bunun gibi; bu konuyu buraya taşımak istedim;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>kıymetli müslümanlar bu konuda örnekleri çoğaltabilirmiyiz ne dersiniz acaba?buyrun inşl..</em></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="teblið, post: 237093, member: 1011058"] [B][I]Selamun Aleykum Muhterem Müslümanlar[/I][/B] [B][/B] [B][I]Hiç programımda yokken bu akşam saatlerinde kastamonu Lahikasını okumak istedim;Neden bilmiyorum..Kitabı açtım ve üstad hz'lerinin şakirdlerine ve dostlarına yazdığı mektupları okumaya başladım..Hoşuma gidiyor ,üstadın mektuplarını okumak zaman zaman hüzünleniyorum,zaman zamanda yazdıklarından kendi payıma bir ders çıkarıyorum;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Tam sayfalar arasında gezinirken sayfa 126 'ya geldim;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Üstad hz'leri gene engin fikirleriyle ilginç bir tesbit ve tasvirde bulunmuşlardı;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Farz ve veciblerde ve şeairi İslamiyede ve sünnet_i seniyyenin ittibaında ve haramların terkinde riya giremez..izharı riya olamaz..Meğer gayet za'f-ı imanla beraber fıtraten riyakar ola....;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Evet kıymetli müslümanlar konu bu şekilde başlıyor ve devam ediyor;Şaşırdım açıkcası;[/I][/B] [B][/B] [B][I]çünkü biz Riyayıyı günah biliriz..Riya müslümanın hayatından men edilmiştir..;[/I][/B] [B][I]Sonra okudukça anladım üstadın ne demek istediğini;[/I][/B] [B][/B] [B][I]mesala bir imamı düşünün kendisinin sesi güzel belki kalben bu imam sesinin güzelliğini aleme duyurmak için ezan okur veya tesbihat çektirir cemaata;Her ne kadarda kalbinde riya varsa bu imamın görevi için Ezanı Muhammediyeyi halkın iyiliği için okumak zorunda..Sonucunda riyasına rağmen sevabınıda alır bu imam efendi;[/I][/B] [B][/B] [B][I]İşte bunun gibi; bu konuyu buraya taşımak istedim;[/I][/B] [B][/B] [B][I]kıymetli müslümanlar bu konuda örnekleri çoğaltabilirmiyiz ne dersiniz acaba?buyrun inşl..[/I][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Bazen amele giderken Riyadan geçmek sevap olabilir..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…