Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Bazen amele giderken Riyadan geçmek sevap olabilir..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="teblið" data-source="post: 237333" data-attributes="member: 1011058"><p><strong><em>Adem yakup kardeşim;Sıraladığınız bu maddelerin şuurundayız elh..Allah razı olsun konunun daha iyi anlaşılmasına vesile oluyorsunuz Allah hizmetinizi makbul eylesin;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Lakin aynı yol üzereyiz..Bu iman hakikatlerini red etmek mümkünmüdür ?Asla;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Galiba biz derdimizi anlatamadık..Biz riyanın meşruu olduğunu savunmuyoruz..Elbetteki külli haramdır..Buna itikatımız tamdır elhamdulillah..;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Takdir buyurursunuz ki ahir zamanda yaşıyoruz..ve bu asırda islamı yaşamak kor ateşi elde tutmak gibidir hadisi şerifini çok net yaşamktayız zamane müslümanları olarak;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>İslamı yaşamak ve islamı tebliğ etmek günden güne zorlaşıyorsa ;Şu hadisin gölgesine zaman zaman sığınıyoruz;"""Korkutmayınız ,ürkütmeyiniz sevdiriniz kolaylaştırınız ."""</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Allahu teala kuluna hidayeti çeşitli vesilelerle gönderirir..Bu na akıl sır ermez bazen;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Küçük bir örnek anlatmak isterim;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Çalıştığım yerde bir meslektaşım islamdan epeyce uzak ve bi haber yaşamaktaydı;Gerek yaşantısıyla gerek fikirleriyle gerekse kılık kıyafetiyle oldukça marjinal bir yaşam tarzı;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Ve yakın bir arkadaşım (oda meslektaşımdır) bir gün bana dediki gel İslama davet edelim şunu dedi;Benim hiç ümidim yoktu ..valla beni aşar dedim..aslında bende cahilce davranmıştım..Hidayetin ne zaman nerde verileceği ayetini unutmuştum..Yada pasif davrandım..;Allah affetsin beni;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Neyse sordum o müslüman kardeşime ;işin zor nasıl yapacaksın bu işi dedim..Bekle ve gör dedi;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Ve o malum kişiye bir gün dediki ;gel sen namaza başla sana çok pahallı bir hediye alacam;(bende sessizce aralarındaki sohbeti dinliyorum..ve birden hediyeyi duyan o kişi kabul tamam..Ama ne istersem alacakmısın sözmü;ve sözler verildi karşılık lı;bir ay süre sonuda hediye alıncaktı;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Ben sonra o dindar kardeşime kızdım;ya sen ne yaptın o namaza senin ve hediyen için başlıyor..dikkat et kaş yapayım derken göz çıkarmayasın;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>bekle ve gör dedi;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Şimdi burada hem şirk var hem riya var;Nasıl olacak bu iş ;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Sonra sözler tutuldu..hediyeler alındı..Açıkcası ben namazı bırakır dedim bir ay sonra;Fakat utanan ve mahcup olan biz olduk..Bırakmadı namazı..ve daha güzeli hayatı gidgide düzelmeye başladı elh;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>bir kaç ay sonra bu kardeşimiz kendisine hediye alan kardeşimize getirip hediyesini iade etti..şaşırdık hepimiz;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>Al bu hediyeni istemiyorum artık ..ben hediyelerin en güzelini aldım;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>kimden diye sorduk;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>ve bizi buz gibi eden cevabı verdi;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>ALEMLERİN RABBİNDEN İMAN HEDİYESİ ALDIM DEDİ;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>İşte buyrun efendim nerden nereye ..temelde bir iddia ve şirk yatan bu olay o kişiyi iman ehline taşıdı;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>ben bu tarzda yaklaşmıştım olaya;</em></strong></p><p> </p><p><strong><em>yoksa asla ve katta iman hakikatlerinin terki farz ve sünnetlerin fıkhı boyutunu tartışmıyorum..haddime de değildir estağfirullah...</em></strong></p><p> </p><p> </p><p> </p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="teblið, post: 237333, member: 1011058"] [B][I]Adem yakup kardeşim;Sıraladığınız bu maddelerin şuurundayız elh..Allah razı olsun konunun daha iyi anlaşılmasına vesile oluyorsunuz Allah hizmetinizi makbul eylesin;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Lakin aynı yol üzereyiz..Bu iman hakikatlerini red etmek mümkünmüdür ?Asla;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Galiba biz derdimizi anlatamadık..Biz riyanın meşruu olduğunu savunmuyoruz..Elbetteki külli haramdır..Buna itikatımız tamdır elhamdulillah..;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Takdir buyurursunuz ki ahir zamanda yaşıyoruz..ve bu asırda islamı yaşamak kor ateşi elde tutmak gibidir hadisi şerifini çok net yaşamktayız zamane müslümanları olarak;[/I][/B] [B][/B] [B][I]İslamı yaşamak ve islamı tebliğ etmek günden güne zorlaşıyorsa ;Şu hadisin gölgesine zaman zaman sığınıyoruz;"""Korkutmayınız ,ürkütmeyiniz sevdiriniz kolaylaştırınız ."""[/I][/B] [B][/B] [B][I]Allahu teala kuluna hidayeti çeşitli vesilelerle gönderirir..Bu na akıl sır ermez bazen;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Küçük bir örnek anlatmak isterim;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Çalıştığım yerde bir meslektaşım islamdan epeyce uzak ve bi haber yaşamaktaydı;Gerek yaşantısıyla gerek fikirleriyle gerekse kılık kıyafetiyle oldukça marjinal bir yaşam tarzı;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Ve yakın bir arkadaşım (oda meslektaşımdır) bir gün bana dediki gel İslama davet edelim şunu dedi;Benim hiç ümidim yoktu ..valla beni aşar dedim..aslında bende cahilce davranmıştım..Hidayetin ne zaman nerde verileceği ayetini unutmuştum..Yada pasif davrandım..;Allah affetsin beni;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Neyse sordum o müslüman kardeşime ;işin zor nasıl yapacaksın bu işi dedim..Bekle ve gör dedi;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Ve o malum kişiye bir gün dediki ;gel sen namaza başla sana çok pahallı bir hediye alacam;(bende sessizce aralarındaki sohbeti dinliyorum..ve birden hediyeyi duyan o kişi kabul tamam..Ama ne istersem alacakmısın sözmü;ve sözler verildi karşılık lı;bir ay süre sonuda hediye alıncaktı;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Ben sonra o dindar kardeşime kızdım;ya sen ne yaptın o namaza senin ve hediyen için başlıyor..dikkat et kaş yapayım derken göz çıkarmayasın;[/I][/B] [B][/B] [B][I]bekle ve gör dedi;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Şimdi burada hem şirk var hem riya var;Nasıl olacak bu iş ;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Sonra sözler tutuldu..hediyeler alındı..Açıkcası ben namazı bırakır dedim bir ay sonra;Fakat utanan ve mahcup olan biz olduk..Bırakmadı namazı..ve daha güzeli hayatı gidgide düzelmeye başladı elh;[/I][/B] [B][/B] [B][I]bir kaç ay sonra bu kardeşimiz kendisine hediye alan kardeşimize getirip hediyesini iade etti..şaşırdık hepimiz;[/I][/B] [B][/B] [B][I]Al bu hediyeni istemiyorum artık ..ben hediyelerin en güzelini aldım;[/I][/B] [B][/B] [B][I]kimden diye sorduk;[/I][/B] [B][/B] [B][I]ve bizi buz gibi eden cevabı verdi;[/I][/B] [B][/B] [B][I]ALEMLERİN RABBİNDEN İMAN HEDİYESİ ALDIM DEDİ;[/I][/B] [B][/B] [B][I]İşte buyrun efendim nerden nereye ..temelde bir iddia ve şirk yatan bu olay o kişiyi iman ehline taşıdı;[/I][/B] [B][/B] [B][I]ben bu tarzda yaklaşmıştım olaya;[/I][/B] [B][/B] [B][I]yoksa asla ve katta iman hakikatlerinin terki farz ve sünnetlerin fıkhı boyutunu tartışmıyorum..haddime de değildir estağfirullah...[/I][/B] [B][/B] [B][/B] [B][/B] [B] [/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Bazen amele giderken Riyadan geçmek sevap olabilir..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…