Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Eğitim Öğretim ve Sınavlar
Bazı bölümler sınavsız alınacak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Þefkat_" data-source="post: 189632" data-attributes="member: 1000731"><p><strong>Bazı bölümler sınavsız olacak</strong></p><p></p><p>YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerde <strong>bazı bölümleri sınavsız girilir hale getirmek için çalıştıklarını </strong>söyledi. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın 18 yaşındaki oğlu Baran Özcan, bu sene ilk kez yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) katıldı. Oğlunu, sınava gireceği ODTÜ Fizik Bölümü’ne getiren Özcan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın, talebin fazla olmadığı bazı bölümlere <strong>geçişin sınavsız olabileceği yönündeki önerisinin hatırlatılması</strong> üzerine Özcan, “Bazı bölümlerin o türden,<strong> sınavsız girilen bölümler haline getirilmesi mümkün</strong>. Bir süredir bunun üzerinde düşünüyoruz, hangi bölümler böyle olabilir diye. <strong>Mesela Almanya’da hukuk tahsili böyle. Herkes, hukuka girebiliyor. Başarılı olanlar devam ediyor, başarısız olanlar ayrılıyor. Onun gibi, bazı bölümleri imtihansız girilir hale getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu. </strong></p><p>Özcan, “Uygulamanın başlaması kaç yıl sürer” şeklindeki bir başka soru üzerine ise “Arz ve talebi biraz daha dengelersek o zaman kolay olacak. Dengeli hale getirmeye yaklaştık. Birkaç yıl içinde mezun olan öğrenciler için üniversitede o kadar yerimiz olacak. O zaman bu türden sınavsız geçiş yapmak mümkün olacak” dedi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Þefkat_, post: 189632, member: 1000731"] [B]Bazı bölümler sınavsız olacak[/B] YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerde [B]bazı bölümleri sınavsız girilir hale getirmek için çalıştıklarını [/B]söyledi. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın 18 yaşındaki oğlu Baran Özcan, bu sene ilk kez yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) katıldı. Oğlunu, sınava gireceği ODTÜ Fizik Bölümü’ne getiren Özcan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın, talebin fazla olmadığı bazı bölümlere [B]geçişin sınavsız olabileceği yönündeki önerisinin hatırlatılması[/B] üzerine Özcan, “Bazı bölümlerin o türden,[B] sınavsız girilen bölümler haline getirilmesi mümkün[/B]. Bir süredir bunun üzerinde düşünüyoruz, hangi bölümler böyle olabilir diye. [B]Mesela Almanya’da hukuk tahsili böyle. Herkes, hukuka girebiliyor. Başarılı olanlar devam ediyor, başarısız olanlar ayrılıyor. Onun gibi, bazı bölümleri imtihansız girilir hale getirmek için çalışıyoruz” diye konuştu. [/B] Özcan, “Uygulamanın başlaması kaç yıl sürer” şeklindeki bir başka soru üzerine ise “Arz ve talebi biraz daha dengelersek o zaman kolay olacak. Dengeli hale getirmeye yaklaştık. Birkaç yıl içinde mezun olan öğrenciler için üniversitede o kadar yerimiz olacak. O zaman bu türden sınavsız geçiş yapmak mümkün olacak” dedi. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Eğitim Öğretim ve Sınavlar
Bazı bölümler sınavsız alınacak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…